Wat is vloeibaar rubber in een blik, wat en hoe wordt het gebruikt? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

vloeibaar rubber in een blikje Vloeibaar rubber in blik is een innovatief multifunctioneel product dat na het aanbrengen verandert in een duurzame rubberen vochtwerende coating, waardoor het uiterlijk van het behandelde oppervlak verandert.

Wiel deksel Dankzij deze eigenschappen beschermt rubber een auto of ander behandeld object tegen krassen, schilfers en andere beschadigingen. Dit vooruitstrevende product bevat bitumen, andere hulpstoffen en bevat geen schadelijke vluchtige stoffen. Als het niet mogelijk is om te vulkaniseren en onbewerkt rubber aan te brengen om de machine af te dichten, is vloeibaar rubber een alternatief..

Nuttig gebruik van vloeibaar rubber

met behulp van zelfgemaakte vloeibare rubberWaar is vloeibaar rubber voor? Dit unieke moderne materiaal heeft vele toepassingen..

Plastidip of een vergelijkbaar vloeibaar rubber (rubberverf en vloeibaar vinyl zijn nog twee namen voor het product) wordt toegepast op materialen zoals:

 • koolstofstaal;
 • thermoplastisch;
 • roestvrij staal;
 • gietijzer;
 • hout;
 • plastic;
 • glas;
 • keramiek en anderen.

vloeibaar rubber in blik als beschermlaagMet behulp van een vloeibare kunststofsamenstelling uit een spuitbus, stileren en beschermen ze bumpers, motorkap, schijven en wieldoppen, emblemen, radiatorroosters, wielkasten van een auto, evenals andere objecten.

Het oppervlak dat is behandeld met vloeibaar rubber, is na droging een matte uniforme coating.

Met deze tool kunt u het volgende bereiken:

 1. Tijd en geld besparen. Het is niet nodig om versleten onderdelen te repareren of te vervangen. Applicatie door te spuiten vanuit een ballon maakt het mogelijk om oppervlakken van elke complexiteit en buiging te verwerken.
 2. Antislip-effect.
 3. Bescherming van het oppervlak tegen vroegtijdige slijtage en andere omgevingsfactoren. Dit is vernietiging door extreme temperaturen, corrosie, atmosferische neerslag, vreemde voorwerpen, verzengend zonlicht.
 4. Verbetering van het uiterlijk, de fysieke en antivandaaleigenschappen van het behandelde oppervlak.
 5. Eenvoudige en snelle rubbercoating zonder ingewikkelde voorbereidende werkzaamheden.
 6. Verbetering van de beschermende eigenschappen van het geselecteerde oppervlak door vervanging van kit, mastiek, trillingsdempende, waterafstotende verbindingen, verven (rubber uit een cilinder heeft verschillende kleuropties).

Bij het juiste gebruik van vloeibaar rubber in blikken ontstaat er een sterke hechting aan het oppervlak (adhesie) waardoor je elk verwerkt materiaal voor een lange tijd kunt beschermen.

Vloeibaar rubber in een spuitbus: het gebruik van fabrieks- en zelfgemaakte compounds

gekleurd vloeibaar rubberHet is niet nodig om de ervaring van een specialist uit een autowerkplaats te hebben om het gewenste oppervlak te bekleden met rubber uit een cilinder. Het volstaat om een ​​paar eenvoudige regels te volgen en de informatie op het productetiket aandachtig te lezen. Voordat u rubber gebruikt, is het de moeite waard om de auto te wassen of het oppervlak van een ander te behandelen object te reinigen van vuil, te drogen en te bedekken met polyethyleen die gebieden die niet zullen worden verwerkt. Dit geldt bijvoorbeeld voor ramen, spiegels, glas, autobanden.

Na een kleine voorbereidende voorbereiding wordt vloeibaar rubber in een blik in één of meerdere lagen aangebracht totdat een monolithische dichte structuur is verkregen. Na het einde van het sproeien van de rubbersamenstelling blijft het wachten tot het oppervlak droog is, wat bij gunstige uitwendige omstandigheden en één aangebrachte laag gewoonlijk ongeveer een uur duurt, of ongeveer een dag na een groot aantal behandelingen. Overigens kunt u, indien nodig, de rubberen film eenvoudig verwijderen zonder geïmproviseerde middelen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar aan de rand te trekken en al snel is er geen spoor meer van de rubberen coating op het houtbewerkingscomplex van een auto of ander oppervlak..

Raadpleeg de volgende instructies om geld te besparen op dure spuitrubberen cilinders:.

Hoe vloeibaar rubber thuis te maken:

 1. Om een ​​rubberachtig mengsel te maken dat op een oppervlak kan worden aangebracht om het te beschermen, moet u een pakket borax, een paar flessen PVA-lijm en een half glas water bereiden. Kleurstof (indien nodig), twee mengbekers, langwerpig voorwerp (stokje) om de compositie te roeren.boraxPVA-lijmwaterkleurstoffencontainers voor de bereiding van vloeibaar rubber
 2. In de tweede fase moeten water en borax voorzichtig in een van de voorbereide containers worden afgevoerd. Roer de oplossing totdat deze helder wordt..
 3. Vervolgens moet je de lijm en kleurstof in een tweede container mengen. En combineer dan de vloeistoffen in één kom.
 4. Je hoeft alleen maar te wachten tot de vloeistof stolt.

Het is noodzakelijk om zelfgemaakt vloeibaar rubber aan te brengen voor waterdichting met geïmproviseerde middelen. Het kan alleen in een speciaal uitgeruste onderneming in een cilinder worden gepompt..

Bruikbare tips

regels voor het aanbrengen van vloeibaar rubber in een spuitbusHet is het beste om de rubberen coating uit een blik op een schoon, gewassen en gedroogd oppervlak te spuiten. In dit geval zal de daaropvolgende hechting of hechting worden gemaximaliseerd. Het temperatuurregime is voldoende om binnen het bereik van +18 tot +23 ° С . te zorgen.

Bij het drogen van het oppervlak na het coaten met vloeibaar rubber, is het raadzaam om direct zonlicht, regen, sneeuw en harde wind te voorkomen. De vochtigheid in de ruimte waar de procedure wordt uitgevoerd, moet ook afzonderlijk worden gecontroleerd. Het mag niet te groot of heel klein zijn, dit heeft een negatief effect op het eindresultaat..

Controleer altijd de gereedheid van de vorige laag rubber voordat u de volgende aanbrengt.

Wanneer u vloeibaar rubber in meerdere stappen aanbrengt om de sterkte van de coating te verbeteren, moet u altijd rekening houden met voldoende tijd. Voor volledige droging van elke volgende laag duurt het 30-40 minuten, in sommige gevallen een uur. De fabrikant vermeldt hierover steeds meer gedetailleerde informatie op de verpakking van de goederen. Vaak redden ze het met twee of drie, maximaal vijf applicaties, al kun je dit desnoods verhogen naar tien of twaalf.

Vloeibaar rubber in een spuitbus van verschillende fabrikanten – video