Nuttige informatie voor beginnende paddenstoelenplukkers over de regels voor het plukken van paddenstoelen – wiresummit.org

het resultaat van een paddenstoelenwandeling De regels voor het plukken van champignons zijn tips en adviezen van ervaren paddenstoelenplukkers, waarmee u niet alleen een rijke oogst kunt oogsten, maar ook uw gezondheid kunt behouden. Het is beter voor beginners om erop te gaan vergezeld van een metgezel. Hij zal je helpen eetbare paddenstoelen van giftige te onderscheiden, paddenstoelenplekken laten zien en je vertellen hoe je je in het bos moet gedragen. Voor een stadsbewoner is zo’n wandeling vooral handig, maar niet minder gevaarlijk, als je je niet van tevoren vertrouwd maakt met de verzameltechnieken en veiligheidsmaatregelen..basisregels van paddenstoelenplukker

Waar kun je verschillende paddenstoelen plukken en waar kun je ze beter niet achterna gaan?

paddenstoelen groeien in het bosHet eerste advies van een ervaren paddenstoelenzoeker is om paddenstoelen te plukken in het bos. Ze kunnen in andere gebieden groeien, maar het zijn bosvertegenwoordigers die veilig zijn voor de gezondheid. Er zijn verschillende plaatsen waar je paddenstoelen kunt vinden, maar het wordt niet aanbevolen om ze te verzamelen:

 • langs de weg;
 • in de buurt van velden waar gevaarlijke pesticiden kunnen worden toegepast;
 • in kunstmatige aanplant tussen velden;
 • in de buurt van stortplaatsen, begraafplaatsen, begraafplaatsen, stortplaatsen.

leren onderscheid te maken tussen goede en slechte paddenstoelenEen andere regel bij het plukken van paddenstoelen is om niet weg te gaan van de paden of oriëntatiepunten op je pad achter te laten. Op drukke plaatsen zal de oogst natuurlijk minder indrukwekkend zijn dan in afgelegen gebieden, maar het zal veel veiliger zijn om te oogsten.. zoeken naar paddenstoelenErvaren paddenstoelenplukkers kennen alle paden en kenmerken van het bos waarin ze hun tijd doorbrengen, maar ze lopen niet het risico om te ver te gaan.

Paddestoelen kunnen zich verbergen onder gras en bladeren, en het is beter om ze niet met je handen te zoeken, maar met een speciale tak..

Paddestoelen groeien het liefst in de buurt van bomen en in open weiden. Ze zijn in kleinere aantallen te vinden langs de wegen, vooral in gebieden waar mensen vaak komen.. paddenstoelen naast de boomSoms is het de moeite waard om enkele tientallen meters van het pad weg te gaan, en er zullen een groot aantal paddenstoelen zijn. Vaak kunnen ze worden bedekt met gevallen bladeren of vermengen zich in kleur met de grond. Al in het bos kun je een lange dunne tak vinden om bladeren op te rapen en het gebied te controleren op de aanwezigheid van paddenstoelen.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de lengte van de daglichturen. In het bos komt de zonsondergang snel en je moet de tijd berekenen zodat je voor het donker het bos uit kunt.

Hoe paddenstoelen op de juiste manier te verzamelen en op te slaan??

regels voor het plukken van champignonsJe moet paddenstoelen verzamelen in een bak met dichte wanden. Voor deze doeleinden is een emmer of mand geschikt. In tassen verdragen ze het transport niet goed en kunnen ze op weg naar huis beschadigd raken. Naast de container dient u een basisinventaris bij u te hebben:

 • een mes voor het snijden van champignons;
 • communicatiemiddelen – er moet echter rekening mee worden gehouden dat mobiele communicatie mogelijk niet diep in het bos werkt;
 • kompas;
 • kleding waarin het handig is om een ​​lange afstand te lopen;
 • levering van water en voedsel;
 • een EHBO-doos met middelen voor het behandelen en verbinden van wonden, evenals andere medicijnen volgens indicaties.

De regels voor het verzamelen van paddenstoelen zijn niet gespecificeerd, je moet ze plukken of snijden. Ervaren paddenstoelenplukkers scheiden ze het liefst voorzichtig met een mes en bedekken de snede met bladeren.. Snijd de champignons met een scherp mesZe beweren dat deze manipulaties het mycelium beschermen tegen schade en de groei van nieuwe scheuten veroorzaken. Biologen denken hier echter anders over. Ze beweren dat de schimmel het bovengrondse deel van dit organisme is, ontworpen om kweekmateriaal te vormen en op te slaan. Als je het plukt, zal het mycelium er niet onder lijden.

Veiligheidstechniek

we gaan samen naar het bosPaddenstoelen plukken is niet zomaar een wandeling over de aangelegde paden. Het is gemakkelijk om te verdwalen in het bos en de tijd te vergeten, vooral als er een paddenstoelenkap is. Voordat u vertrekt, moet u zich zeker vertrouwd maken met de veiligheidsregels:

 • verzamel alleen bekende paddenstoelen, in ieder geval degenen die twijfelen. zet opzij in een aparte container;een opruiming van eetbare paddenstoelen
 • probeer geen rauwe paddenstoelen, ook al zijn ze eetbaar;
 • ga niet ver van oriëntatiepunten en laat kinderen niet onbeheerd achter;
 • neem geen bedorven paddenstoelen of paddenstoelen met verdikkingen op de stengel;
 • in het bos is het beter om in een groep te blijven en een communicatiemiddel met je te hebben;
 • voor vertrek de EHBO-doos uitrusten met middelen voor de behandeling van wonden, tegen vergiftiging en insectenbeten;
 • de bladeren worden opgetild met een lange tak, en niet met handen – eronder is er misschien geen paddestoel, maar een giftig dier of insect.

Het is belangrijk om alleen die paddenstoelen te nemen waarvan de oorsprong buiten twijfel staat. Het is de moeite waard om eekhoorntjesbrood alleen na instructie te plukken – er zijn valse soorten die moeilijk uitwendig te onderscheiden zijn, maar ze veroorzaken bedwelming en ernstige leverschade.

succesvol paddenstoelen plukkenPaddenstoelen plukken is veiliger en leuker in gezelschap. Tijdens het lopen is het gemakkelijk om je te laten meeslepen en van het vertrouwde pad af te wijken. Dit geldt vooral voor beginners die, op zoek naar een paddenstoelenplek, klaar zijn om naar een onbekend gebied te gaan.. tijd om naar huis te gaanHoud er ook rekening mee dat de tijd voorbij vliegt en dat je voor het donker het bos uit moet. Als u alle regels volgt en de veiligheidsmaatregelen niet verwaarloost, zal deze activiteit een groot aantal niet alleen paddenstoelen, maar ook indrukken opleveren..

Paddenstoelen plukken – video