Nuttige aanwinst – koude accumulator – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

koude accumulator Er zijn dingen waar je zonder kunt leven, maar wanneer ze in huis verschijnen, maken ze het leven zo gemakkelijk dat ze onmisbaar en noodzakelijk worden. Dit betreft een nuttige uitvinding – een koude accumulator.

Koude accumulator: eigenschappen en toepassing

koude accumulatoren voor koeltassen Een koude accumulator is een klein apparaat waarvan de belangrijkste functie is om gedurende lange tijd een koude temperatuur te handhaven. Het apparaat van de batterij is eenvoudig: een goed gesloten container gevuld met een stof met een hoge warmtecapaciteit, dat wil zeggen het vermogen om warmte op te nemen, waardoor objecten worden gekoeld.

Het is erg handig en effectief om de koudeaccumulator te gebruiken in zomerhuisjes, in veldomstandigheden. Ze houden perfect koud in koelkastzakken als koelcomponent. Fabrikanten adviseren om 1 standaardbatterij te gebruiken voor 15 liter koelproductvolume, maar om effectief koud te blijven is het beter om 2-3 containers te gebruiken.

En bij stationaire thuisomstandigheden kunt u de batterij met succes gebruiken om energie te besparen, deze in de vriezer te plaatsen en daardoor een stabiele temperatuur erin te handhaven en zelfs het vriesvermogen te vergroten. Batterijen zullen u ook van dienst zijn in het geval van hygiënisch ontdooien van de koelkast.

In het geval van problemen met elektriciteit, helpt de batterij om voedsel te bewaren totdat het probleem met elektriciteit is verholpen.

Industriële koelaccu’s worden gebruikt bij de verkoop van diepvriesproducten en bij het transport van producten die bederfelijke eigenschappen hebben.

Voorbereiding en actie

de mogelijkheid om producten op te slaanHet gebruiksklaar maken van de koudeaccu is niet moeilijk. De containers worden in de vriezer geplaatst, waarbij de maximale koelmodus wordt ingeschakeld, gedurende de tijd die nodig is om de vloeistof volledig te bevriezen. De invriestijd is direct afhankelijk van het type vulmiddel. Dan kun je het een dag in een isometrische tas gebruiken, de batterij neemt warmte van het voedsel op, waardoor het vers blijft.

De levensduur van de batterij is afhankelijk van verschillende factoren:

 • baterij type;
 • isolerende eigenschappen en volume van de zak;
 • rationaliteit van plaatsing;
 • de begintemperatuur van de producten;.

Afhankelijk van de grootte van de tas kunnen er meerdere batterijen nodig zijn. Het is erg belangrijk om ze correct in de ruimte van de tas te plaatsen:

 • kan bovenop voedsel worden gelegd;
 • horizontaal in lagen verschuiven;
 • plaats boven en onder.

Terwijl de samenstelling in de batterijhouder wordt ontdooid, wordt deze uit de zak gehaald, gewassen met water, drooggeveegd en opnieuw in de vriezer geplaatst..

Het is noodzakelijk om de koelaccu wanneer deze niet in gebruik is in de koelkast te bewaren, dit zorgt voor de veiligheid van de accu en verlengt de levensduur van de koelkast en vriezer.

Soorten koude accu’s

De ontwerpkenmerken van koelaccu’s zijn afhankelijk van het doel ervan. Meestal zijn ze rechthoekig en plat, wat zorgt voor een goed contact en een goede pasvorm. De schaal is gemaakt van een taai, sterk polymeer dat niet van vorm verandert, of van een dichte plastic film, die het mogelijk maakt om de batterij de gewenste vorm te geven voordat hij bevriest.

Fabrikanten zijn meestal bezig met de vervaardiging van drie hoofdtypen koude opslagaccu’s, afhankelijk van de vulstof:

 • gel;
 • water-zout;
 • siliconen.

gel koude accumulatorGelaccumulator – een zak met een gelvuller op basis van carboxymethylcellulose, gebruikt voor een tweeledig doel, als een koelelement en een element dat in staat is om, indien nodig, een hoge temperatuur te handhaven. De effectieve actietijd is lang. Veilig en efficiënt.

water-zout koude accumulatorHet water-zout type koude accumulator in stevige plastic containers is in staat om temperaturen van -20 tot +8 graden Celsius te handhaven. Handig omdat u een oplossing aan de container kunt toevoegen.

siliconen koude accumulatorSilicone – een filmzak gevuld met siliconen. Ondanks het feit dat de temperatuur van de samenstelling in het bereik van 0 tot +2 graden Celsius ligt, kan de duur van het handhaven van een dergelijk temperatuurregime oplopen tot zeven dagen.

De juiste batterij kiezen

Bij het kiezen van een koudeaccu is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de karakteristieke blauwe kleur geen functionele eigenschappen heeft: een dergelijk effect wordt uitgeoefend door een kleurstof. De levensduur van industrieel vervaardigde batterijen is onbeperkt. Fabrikanten garanderen milieuvriendelijkheid en veiligheid van materialen die hun eigenschappen niet veranderen afhankelijk van tijd en plotselinge temperatuurschommelingen. Meestal is de capaciteit van een standaardbatterij 250-800 ml.

Houd bij het kiezen van een batterij voor uw behoeften rekening met de parameters: volume, ontwerp, samenstelling van de vulstof.

Doe-het-zelf batterij

koud water uit gewoon waterBatterijen kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels, een bestelling plaatsen op internetbronnen, maar u kunt het zelf maken, volgens het “goedkope en vrolijke” principe. Het belangrijkste punt is natuurlijk de samenstelling van de vloeistof die wordt gebruikt als vulmiddel van de plastic container. In industriële batterijen bevat het koelmiddel: water, een antibacterieel additief en carboxymethylcellulose. Dit laatste dient als verdikkingsmiddel en regelt de uitzetting van water tijdens bevriezing..

Gezien het bovenstaande bieden we verschillende recepten voor het bereiden van vloeistof voor een zelfgemaakte koude accumulator.

Recept nummer 1

tafelzout voor koude opslagProductieproces:

 • bereid in een liter gewoon drinkwater, bij voorkeur warm, een verzadigde oplossing van tafelzout door er ongeveer 400 gram natriumchloride (keukenzout) aan toe te voegen;
 • voeg drie liter water toe aan de compositie en voeg de benodigde hoeveelheid behanglijm toe. De consistentie van de vloeistof moet gelatineachtig zijn;
 • giet de oplossing in plastic containers met een schroefdop of plastic flessen;
 • zet in de vriezer en vries in.

Zo’n batterij kan de temperatuur in een speciale tas lange tijd tot -20 graden Celsius houden..

Recept nummer 2

Glauber's zout voor het bereiden van koude opslagVoor een zelfgemaakte koude accumulator: je moet een 20% -oplossing van Glauber’s zout bereiden. Voor 100 gram oplossing moet je de volgende verhouding van stoffen gebruiken: 20 gram watervrij zout, 1 gram CMC (behanglijm) en een bepaalde hoeveelheid water.

Deze samenstelling van de batterij is in staat om koude temperaturen tot -10 graden C . te handhaven.

Recept nummer 3

Dit is de eenvoudigste, je zou kunnen zeggen overmacht, manier om een ​​koude accumulator te maken. Het is noodzakelijk om water en behanglijm te mengen in de verhoudingen: 96 gram + 4 gram.

Min 1 graad Celsius in een zak met boodschappen kan koelkastcondities creëren en je kunt het een tijdje volhouden.

Thuis is het moeilijk om aan de dichtheidseisen te voldoen, daarom moet speciale aandacht worden besteed aan de veiligheid bij het gebruik van zelfgemaakte koude accumulatoren, vooral als ze bedoeld zijn om te worden gebruikt voor het koelen van voedsel..

Video voorbereiding koude accumulator