Kennen we onze vijand van gezicht? Barbeelkever

barbeel kever Een van de meest ongewone insecten in de natuur is de barbeelkever. Biologen tellen ongeveer 26 duizend soorten van deze schattige wezens. Ze hebben allemaal een middelgroot lichaam en natuurlijk een lange snor – het visitekaartje van een insect.. helder insect De kleur van de buitenste laag is afhankelijk van de soort en de lengte van de antennes is afhankelijk van het geslacht..

Het lichaam van de kever is zo ontworpen dat hij verschillende geluiden kan maken. Daarom kan de aanwezigheid van een plaag in huis precies door hen worden herkend..

Gedetailleerde beschrijving van het gevaarlijke insect

kever barbeel houthakkerHeel vaak worden boktorren houthakkers genoemd, omdat ze de stammen van krachtige bomen of struiken in stof kunnen veranderen. Als insecten in een huis beginnen vanuit een houten blokhut, moet u deze onmiddellijk verwijderen. Laten we eens kijken hoe deze “schattige” plaag eruit ziet:

 1. De meeste individuen worden tot 3 cm lang, hoewel er ook reuzen zijn..barbeelkever 3 cm lang
 2. Het lichaam is langwerpig, bedekt met een paar zwarte of bruine vleugels. Volwassen barbeelkevers kunnen lange afstanden vliegen.
 3. Een bijzonder voordeel is de kaak. Door hun kracht knaagt het insect gemakkelijk aan hout en verandert het in poeder.sterke kaak
 4. Het visitekaartje is een snor. Bij sommige soorten is hun lengte 4 keer zo groot als het insect zelf..lange snor

De barbeelkever op de foto geeft een compleet beeld van deze plaag. Als u er zorgvuldig over nadenkt en de belangrijkste kenmerken onthoudt, zal het gemakkelijker zijn om ermee om te gaan. Het betekent om je vijand in het gezicht te kennen. grote barbeelkeverVooral de grote barbeelkevers vallen op:

 1. De titanium houthakker groeit tot een maximale lengte van 16 cm.titanium houthakker kever
 2. Braziliaanse grote tand kan 17 cm lang worden.Braziliaanse diktandkever
 3. Ussuri relict barbeel – ongeveer 11 cm.Ussuri relict kever
 4. Insectenzwarte kleuring slechts tot 4 cm.zwart insect

Zoals te zien is op de getoonde afbeeldingen, hebben barbeelkevers een andere lichaamsstructuur, kleur en structuur van de dekschilden. Sommigen van hen hebben formidabele stekels, sierlijke uitwassen of knobbeltjes op het oppervlak van de rug..

Hoe aantrekkelijk de kever er ook uitziet, je moet er meteen vanaf..

Verborgen bestaan

barbeelkever op houtHet leefgebied van barbeelkevers is vaak verborgen voor de ogen van mensen. Insecten leven en kunnen zich op verschillende plaatsen voortplanten, het belangrijkste is de aanwezigheid van hout. Vaak is hun huis:

 • Boomstam;
 • struiken;
 • kruidachtige planten;
 • menselijke woningen gemaakt van hout.

Het vrouwtje legt eieren in kleine scheurtjes in de bast van hoge bomen, in de holtes van jonge scheuten of in de stammen van struiken. Vaak maken ze deze inkepingen zelf voor de afwikkeling..larve van de barbeelkever

Met behulp van een sterke kaak maakt het vrouwtje een holte in het hout en legt ongeveer 300 eieren. Na een paar weken komen er larven uit, die ongeveer 17 jaar leven. Biologen zeggen dat ze in deze periode een tunnel van 40 km lang kunnen maken in de stam of het hout. En ze zullen hun leefgebied alleen verlaten in de vorm van een volwassen insect. Zo verzwakken de larven de eeuwenoude bomen, die na verloop van tijd afsterven..

Origineel dieet

barbeelkever in het wildWaar de barbeelkever zich mee voedt, verrast waarnemers van buitenaf echt. Veel hangt af van het type en de habitat van het insect. “Lumberjack” eet bijvoorbeeld graag dennennaalden en “schorskever” – jonge takken. Over het algemeen bestaat zijn dieet, naast hout, uit de volgende componenten:

 • stuifmeel;
 • bladeren;
 • blaffen.

zwarte barbeelkever in huisEn als een zwarte barbeelkever het huis binnenkomt, wordt het menu aangevuld:

 • zolder balken;
 • raamkozijn;
 • plafond spanten;
 • verschillende scheidingswanden van hout;
 • door geslacht.

Het is eng om je zelfs maar voor te stellen wat een huis met zulke kolonisten kan worden. Over het algemeen wordt hierin het gevaar van de barbeelkever voor de mens opgemerkt. Anders veroorzaakt het insect een glimlach en bewondering voor zijn aantrekkelijke uiterlijk..

Sommige soorten boktorren voeden zich met het sap dat de boom afscheidt. En de barbeel “Titan” doet het helemaal zonder eten. Vernietig daarom niet alle insecten met lange snorharen op een rij..

Miniatuur ongediertebestrijdingsmethoden

vechten met barbeelkeverVaak komen ongedierte samen met houten bouwmaterialen het huis binnen. Onopvallende, bijna onzichtbare kevers trekken zelden de aandacht van mensen die gefocust zijn op het werk. Daarom helpen een paar tips je om je ergste vijand te spotten voordat hij actie onderneemt:

 1. Ongebruikelijk geknetter van hout overdag geeft aan dat de barbeelkever is neergestreken onder de bast van een ongereinigde stam. Geluid tijdens de nacht duidt op de aanwezigheid van larven in de structuur van de gevelde boom..schade aan hout
 2. Als er kronkelende miniatuurtunnels zichtbaar zijn aan het oppervlak, is dit een teken van een geïnfecteerd product..
 3. De bast wordt gemakkelijk van het oppervlak van de stam verwijderd, wat betekent dat de kevers ergens in de buurt zijn.
 4. Bruin of geelachtig stof duidt op grote kolonies plaaglarven die zich overvloedig voeden met hout.

beschermende houtbehandelingDe aanwezigheid van deze tekens noopt tot onmiddellijke actie. Maar hoe kom je van de barbeelkever af en bescherm je het huis tegen onherstelbare schade? De optimale oplossing is de verwerking van houten bouwconstructies met speciale stoffen. Anders komen de kevers vrij de nieuwe woning binnen. In sommige gevallen zien bouwers echter over het hoofd om dergelijke verwerking uit te voeren en na verloop van tijd nestelen ongedierte zich in houtconstructies..

Je kunt de barbeel controleren met een schroevendraaier. Om dit te doen, moet u het houten oppervlak van het gebouw doorboren. Als het vrij binnenkomt, betekent dit dat de larven het geleidelijk vernietigen..

plaagOm barbeelkevers uit houten constructies te verwijderen, is het noodzakelijk om het volgende werk uit te voeren:

 • verontreinigde oppervlakken reinigen met een borstel;
 • verwijderen van houtstof met een stofzuiger;
 • bereiding van een insecticide, volgens de verstrekte instructies;
 • verwerken van diverse uitsparingen, scheuren of gaten in een houten constructie met een spuitpistool.

Om 100% effect van de chemische stof te garanderen, wordt de ruimte 3 uur goed afgesloten. Zorg ervoor dat u na de aangegeven periode minimaal 6 uur ventileert.

Bij het werken met chemicaliën is het dragen van beschermende kleding, een veiligheidsbril en een gasmasker noodzakelijk.

Adblock
detector