Is het mogelijk om champignons uit de winkel in te vriezen en hoe doe je dat het beste? – wiresummit.org

Je vraagt: “Kun je me vertellen of het mogelijk is om champignons uit de winkel te bevriezen? Ik ben van plan om voorbereidingen te treffen voor de wintervakantie, terwijl de prijzen niet te veel bijten, anders is alles duur bij ons. Ik marineerde een beetje in saladepotjes en eet het gewoon op, maar ik zou het graag rauw of gefrituurd willen maken. Hoe zal het beter zijn?”

is het mogelijk om champignons uit de winkel in te vriezen?

We antwoorden: Het is geen geheim dat champignons meer eiwitten bevatten dan eieren of vlees, en champignons zijn het meest betaalbaar. Ze worden het hele jaar door gekweekt en verkocht, maar velen geven er de voorkeur aan altijd de oogst bij de hand te hebben. Daarom is de vraag of het mogelijk is om champignons uit de winkel te bevriezen voor velen interessant. Welke zuinige huisvrouwen bevriezen tegenwoordig niet: groenten, fruit, kruiden, soepsets en zelfs bouillons. Waarom zoek je geen plekje in de vriezer en paddenstoelen??

Is het mogelijk om champignons uit de winkel te bevriezen?

Champignon

Twijfel over de veiligheid of voordelen van paddenstoelen? Onthoud één ding: dit is misschien de enige variëteit die in welke vorm dan ook wordt geconsumeerd, zelfs rauw. Dit betekent dat champignons absoluut veilig zijn voor de gezondheid, bovendien zijn ze erg nuttig, smakelijk en voedzaam. Natuurlijk kun je zelf beginnen met het kweken van paddenstoelen, het is niet zo moeilijk. Maar het vereist het creëren van geschikte omstandigheden voor hen en de beschikbaarheid van gebouwen. In winkels kun je op elk moment paddenstoelen kopen, zonder problemen en soortgelijke rompslomp. Het is veel handiger om werkstukken bij de hand te hebben, en de beste manier is om te bevriezen.

Daarom is het niet alleen mogelijk om champignons te bevriezen, maar ook noodzakelijk. Ten eerste zijn ze iets goedkoper tijdens het zomerseizoen, vooral in vergelijking met vakantieprijzen. En ten tweede is het gewoon erg handig als er geen tijd is om te gaan winkelen en je dringend en snel je gezin moet voeden.

Er zijn geen speciale geheimen bij het invriezen van deze paddenstoelen. Het belangrijkste is om mooie, witte (of koninklijke, met bruine hoeden), verse en stevige champignons in de winkel te kiezen. Het is niet nodig om ze schoon te maken, spoel ze gewoon af en laat ze drogen. Maar niet weken, anders zijn de vruchtlichamen verzadigd met water en bevatten ze het al behoorlijk.

Champignons invriezen?

Het mooie van deze paddenstoelen is dat ze in elke vorm kunnen worden ingevroren. Het hangt allemaal alleen af ​​van uw wens en de manier om dergelijke spaties verder te gebruiken.

Champignons kun je invriezen:

  1. In zijn geheel rauw of door ze vooraf te snijden. Om te voorkomen dat de champignons aan elkaar plakken, vriest u ze in porties in en verspreidt u ze in één laag op een bakplaat of bakplaat. En alleen dan kun je in zakken of trays verpakken. Alleen in porties tegelijk, want opnieuw invriezen kan niet. Bij temperaturen van min 18 ° C en lager kunnen paddenstoelen maximaal een jaar worden bewaard. Als je vriezer “warmer” is, maximaal min 14°C, dan moeten ze binnen 4 maanden gebruikt worden.

bevroren rauwe champignons

  • Gekookt. Kook hele of gehakte champignons een kwartier en giet ze in een vergiet. Wanneer de vloeistof wegloopt, kunnen ze naar de vriezer worden gestuurd. Bevroren gekookte champignons worden maximaal zes maanden bewaard.

bevroren gekookte champignons

  • Gebakken. Spoel, snijd en bak de champignons in een pan tot het vocht volledig verdampt is. Als ze zijn afgekoeld, kun je ze in containers doen. Het enige nadeel van deze methode is dat gefrituurde champignons minder dan rauwe en gekookte champignons worden bewaard, niet meer dan drie maanden.

bevroren gebakken champignons

Hoe champignons op de juiste manier in te vriezen?