Hoe Prima herbicide correct te gebruiken om het gewenste resultaat te bereiken?

herbicide prima Herbicide Prima heeft al lang zijn plaats op de binnenlandse markt veroverd. De werking van het medicijn is gericht op het vernietigen van onkruid. Het behoort tot selectieve middelen met meerdere componenten (selectieve actie) die sommige planten aantasten en andere niet schaden. Het herbicide bestrijdt met succes meer dan 160 soorten onkruid en beschermt ze het hele seizoen door.

Beschrijving, samenstelling, werkingsmechanisme

meercomponenten herbicide prima Multicomponent herbicide Prima wordt geproduceerd door het Zwitserse bedrijf Syngenta.

Het preparaat bevat verschillende actieve ingrediënten:

  • ester 2,4-D;
  • florasulam.

De tool heeft een breed scala aan toepassingen. Het is gericht op het vernietigen van eenjarige en meerjarige tweezaadlobbige grassen, inclusief grassen die resistent zijn tegen 2,4-D. Het medicijn onderdrukt de groei en ontwikkeling van overwoekerde planten goed. Het effect is merkbaar op de tweede dag na de behandeling. Onkruiddood treedt op na 2-3 weken. Herbicide na opkomst voor onkruidbestrijding in granen en maïs.

Beschrijving van herbicide Prima: geconcentreerde emulsie, verpakt in containers van 100 ml (voor kleine ruimtes) en 5 liter elk.

Prima is niet giftig voor vissen, bijen en bodemmicro-organismen. Lage toxiciteit voor vogels en zoogdieren.

Na de behandeling beginnen de actieve componenten van het medicijn onkruid aan te tasten, dringen ze binnen en blokkeren ze het proces van celdeling en zuurstoftoegang. Stoffen verspreiden zich zo snel mogelijk in de structuur van het onkruid en leiden tot de dood van het wortelstelsel.

Voordelen van herbicide Prima

de voordelen van het gebruik van prima herbicideEen van de belangrijke voordelen van het medicijn is het vermogen om het samen met andere herbiciden te gebruiken, evenals meststoffen en groeiregulatoren. De uitzondering zijn geneesmiddelen die fenoxaprop en clodinafop bevatten.

De rest van de voordelen van de fondsen omvatten::

  • volledige vernietiging van moeilijk uit te roeien onkruiden;
  • hoog rendement door twee actieve stoffen in de samenstelling;
  • versnelde opname van Prima-herbicidecomponenten door onkruidcellen;
  • zichtbaar effect binnen enkele dagen na het aanbrengen;
  • behoud van bodemmicroflora;
  • selectieve impact;
  • gebrek aan verslavend effect;
  • te gebruiken bij temperaturen vanaf 5°C.

Het herbicide Prima heeft echter ook negatieve eigenschappen. Het medicijn kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt bij temperaturen onder het vriespunt. Bovendien kan het product giftig zijn voor de mens bij onnauwkeurigheden tijdens het aanbrengen en bereiden van het werkmengsel..

Prima herbicide kan gelijktijdig worden gebruikt met fungiciden en insecticiden door ze in één sproeier te mengen. De compatibiliteit met groeiactivators en sommige meststoffen is ook bevestigd..

Oplossingsbereiding en verbruikspercentages

voorbereiding van werkoplossingVolgens de gebruiksaanwijzing van het herbicide Prima moet de werkoplossing direct voor verwerking worden bereid. In eerste instantie moet het voorzichtig in de verpakking worden gemengd, zodat er geen bezinksel op de bodem achterblijft. Vul de container 1/3 met schoon water, voeg de benodigde hoeveelheid van het medicijn toe (voor een enkele tankbeurt van de sproeier) en meng. Voeg water toe tot het volledige volume.

De voorbereiding van de werkvloeistof, het vullen van de sproeier, moet op afzonderlijke plaatsen worden uitgevoerd, die vervolgens onschadelijk moeten worden gemaakt, aangezien het medicijn een gevarenklasse van 2-3 heeft.

De consumptiesnelheid van het product met betrekking tot maïsgewassen is 0,4-0,6 (200-400 l / ha werksamenstelling) eenmaal, onder voorbehoud van sproeien op het moment van de vorming van 3-5 bladplaten van het gewas en de beginfase van onkruidgroei.

Wanneer de gewassen worden blootgesteld aan een herbicide in het stadium van verschijnen van 5-7 bladeren van de cultuur, als het hardnekkige walstro de overhand heeft of de behandeling niet eerder is uitgevoerd – 0,5-0,6 l / ha (verbruik van oplossing 200-400 l / ha ).

Voor zomergerst, rogge, tarwe is de consumptiesnelheid van het product 0,4-0,6 l/ha (200-400 l/ha werkoplossing). De verwerking moet worden uitgevoerd in de uitlopersfase van granen en het vroege stadium van onkruidontwikkeling, terwijl wintergewassen in het voorjaar moeten worden verwerkt..

Bij het sproeien van granen in de fase van uitkomen in de buis, als het hardnekkige walstro de overhand heeft op het behandelde gebied, als de behandeling niet eerder is uitgevoerd, zal het verbruik 0,6 l / ha zijn (200-400 l / ha vloeistof).

De duur van het beschermende effect na het spuiten is direct afhankelijk van de onkruidgroei in het gebied en de klimatologische omstandigheden. In de regel duurt het ongeveer 3 weken vanaf het moment van behandeling tot de volledige vernietiging van de vegetatie. Gekweekte planten worden het hele groeiseizoen beschermd.

Kenmerken van gebruik

onkruidbehandeling in de ochtendDe verwerking moet ‘s morgens of’ s avonds worden uitgevoerd. Het is wenselijk om het middel in een vroeg stadium van onkruidontwikkeling toe te passen, maar het herbicide is ook effectief tegen volwassen planten..

De vloeistof moet onmiddellijk na het mengen worden gebruikt. De afgewerkte vloeistof kan niet worden bewaard. Het is raadzaam om dit medicijn eenmaal per seizoen te gebruiken, maar indien nodig kan de procedure worden herhaald, maar niet eerder dan na een paar weken..

Voorzorgsmaatregelen

wij gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelenTijdens de voorbereiding van de werkvloeistof moeten de spuitprocedure, beschermende kleding, hoge rubberen handschoenen en een veiligheidsbril worden gebruikt. Een gasmasker is aan te raden, vooral voor mensen die vatbaar zijn voor allergieën. Na het werk moet de kleding gewassen worden en douchen met zeep..

Als de oplossing op de huid, slijmvliezen komt, is het noodzakelijk om de contactpunten snel af te spoelen met warm stromend water. Als er tekenen van vergiftiging zijn, moet u actieve kool drinken.

Het product mag niet worden gebruikt in de buurt van kinderen en huisdieren, en ook niet in de buurt van open vuur. Ondanks het feit dat de werkzame stoffen van het herbicide niet giftig zijn voor bijen, is het niet de moeite waard om het te gebruiken tijdens de periode van bestuiving van het gewas..

Houdbaarheid en bewaarcondities

houdbaarheidsdatum op de verpakkingHet product wordt bewaard op een koele, donkere plaats gedurende 3 jaar vanaf de datum van uitgifte, zonder de verzegelde originele verpakking te openen. Het moet apart van voedsel, medicijnen worden geplaatst. De toegang van kinderen tot deze plek moet worden beperkt. Optimale bewaartemperatuur – tot 20 ° C.

veld na behandeling met prima herbicideHet herbicide heeft zichzelf lang bewezen als een hulpmiddel dat in korte tijd onkruid kan aantasten. Tegelijkertijd heeft het een selectieve werking en is het onschadelijk ten opzichte van maïs en granen. Het medicijn is geclassificeerd als gevarenklasse 2-3, daarom kan het bij onjuist gebruik het welzijn negatief beïnvloeden. Bij het werken met een oplossing is het belangrijk om de aanbevelingen op te volgen.

We gebruiken Prima herbicide op gierstgewassen – video

Adblock
detector