Het kweken van een appelboom van de winterharde en vruchtbare variëteit Imrus – wiresummit.org

appelboom imrus De Imrus-appelboom is een hybride winterras met hoge opbrengsten, stabiele vruchtvorming en een goede immuniteit tegen schurft en andere schimmelziekten. Vanwege de uitstekende smaak van de vruchten en hun lange houdbaarheid, is de variëteit wijdverbreid, niet alleen in frequente huishoudelijke percelen, maar ook in grote industriële aanplant..

Wat trekt onze aandacht aan de Imrus-appelboom

appel imrus hoogproductieve variëteit De Imrus-appelboom werd in 1977 gefokt door het All-Russian Institute of Fruit Breeding en was het resultaat van langdurig werk aan het kruisen van de gewone Antonovka en de hybride vorm OR18T13.

Beschrijving van het appelras Imrus:

  1. De gemiddelde hoogte van een boom is meestal niet groter dan 3-4 m. De jaarlijkse groei van een appelboom is ongeveer 10 cm.
  2. Spreidkroon, rond, gemiddelde dichtheid.
  3. Takken zijn schaars, gebogen, op een afstand van elkaar. Skeletscheuten vormen een scherpe hoek met de stam.
  4. De stamschors is groenbruin, met een ruw oppervlak.
  5. De bladeren zijn klein van formaat, langwerpig, groen, met dichte nerven en een spitse punt. Glanzend oppervlak.
  6. Scutellum bloeiwijzen bestaan ​​​​uit 5-6 bloemen, roze-wit. Bloeit in mei.
  7. Vruchten zijn middelgroot, enigszins afgeplat. Het gemiddelde gewicht van een appel is 160-200 g, de schil is groenachtig of lichtgeel, het vruchtvlees is sappig, romig, met een delicate zoetzure smaak..

Vruchtvorming van de Imrus-appelboom begint 2-4 jaar na het planten. De maximale opbrengst wordt waargenomen in 6-8 jaar. Afhankelijk van de kenmerken van verzorging en teelt kan tot 28-35 kg appels per seizoen worden geoogst van één boom..

Appels kunnen in de tweede helft van september worden geplukt, maar zijn nog niet eetrijp. Na 2-4 weken opslag bereiken de vruchten de rijpheid van de consument, wat kan worden bepaald door de kleurverandering van de schil van groen naar geel.

Planten en vertrekken

Het planten en verzorgen van de Imrus-appelboom is niet moeilijk, waardoor het ras enorm populair is geworden bij zowel ervaren boeren als beginnende tuinders. Een pretentieloze boom stelt geen speciale eisen aan bodem, verlichting en verzorging.

Stoelkeuze

rijping van fruitVoor een actieve groei en hoge vruchtzetting van de Imrus-appelboom kiest u best een goed verlichte en geventileerde ruimte. De boom moet betrouwbaar worden beschermd tegen tocht, zonneschijn en stagnatie van koude luchtmassa’s.

Het is beter om leemachtige of zandige leemgrond te kiezen, ademend en los. Je kunt ook gebieden met zwarte aarde gebruiken, maar in dit geval moet de grond worden gemengd met rivierzand en klei.

De Imrus-appelboom mag niet worden gekweekt in rotsachtige, moerassige gebieden, evenals op die plaatsen waar het grondwater zich op minder dan 2 m van het bodemoppervlak en in de buurt van open waterlichamen bevindt.

Landingsdata

appel plantdataHet planten van de Imrus-appelboom kan zowel in de lente als in de herfst. De beste tijd voor het planten in de lente is de laatste week van april of begin mei, wanneer de grond voldoende opwarmt en de luchttemperatuur stabiel daalt tot een niveau dat niet lager is dan + 13 ° С.

Voor het planten in de herfst kunnen zaailingen het beste eind september of de eerste helft van oktober worden geplant, 2-3 weken voor de eerste nachtvorst..

Stap-voor-stap landen

geplante appelzaailingDe Imrus-appelboom moet op een afstand van minimaal 6-7 m van andere fruitbomen worden geplant, omdat hij zo’n “buurt” niet verdraagt. Gaten voor het planten van zaailingen in de lente moeten in de herfst worden voorbereid – hun diepte moet minimaal 70-80 cm zijn, een diameter tot 90-100 cm.De afgewerkte gaten worden besprenkeld met een mengsel van aarde en meststoffen en vervolgens gevuld met water.pit voorbereiding

Voor herfstbeplanting moeten kuilen binnen 3-4 weken worden voorbereid. Stapsgewijs planten van zaailingen:

  1. Voor het planten moeten appelzaailingen worden voorbereid – zorgvuldig inspecteren, alle bedorven en zwakke wortels afsnijden en vervolgens 24 uur in water laten weken.
  2. Laat de zaailing in het gat zakken zodat de wortelhals 5-6 cm boven het grondniveau uitsteekt.
  3. Bestrooi de zaailing met grondmengsel bereid uit aarde, turf, compost en humus (in gelijke verhoudingen). Hard aanstampen is niet nodig, want Imrus houdt van luchtige grond.

zaailing plantprocesNa het planten moeten de zaailingen overvloedig worden bewaterd, waarbij 2 emmers schoon, bezonken water onder elke boom worden gegoten. Daarna moet de stamcirkel worden gemulleerd met gehakseld gras of humus..

De appelboom water geven

blankTijdens de eerste 1-2 jaar na het planten hebben de zaailingen van de Imrus-appelboom regelmatig water nodig en speciale aandacht voor de toestand van de grond. Eens in de 5-6 dagen moeten bomen worden bewaterd en onder elk een emmer water gieten. Na het water geven is het noodzakelijk om de grond los te maken en onkruid te verwijderen..

Jonge appelbomen moeten worden bewaterd tot knopvorming, en dan minder vaak, elke 15-20 dagen. Voor oude bomen wordt de watergift verhoogd tot 8-10 emmers.

Welke bemesting heeft de Imrus-appelboom nodig?

bemesten onder de appelboomVanaf 3-4 jaar na het planten van de appelboom kan Imrus worden gevoed met complexe meststoffen. Een goed effect wordt gegeven door nitroammofosk. Een eetlepel van het product moet worden verdund in 10 liter water en worden gebruikt voor watergift.

Je kunt ook kippenmest gebruiken in de vorm van een waterige oplossing, toorts. Tijdens de periode van eierstokvorming kun je de Imrus-appelbomen voeden met superfosfaat. Verdun 50 g meststof in 1 liter water.

In het geval van een overvloedige oogst, moeten appelbomen in de herfst worden gevoed. Voor dit doel kunt u een mengsel van een eetlepel superfosfaat, dezelfde hoeveelheid kaliumzout en 500 g as gebruiken.

Appelboom snoeien

appel snoeien imrusDe Imrus-appelboom moet elk jaar, in het vroege voorjaar, vóór het uitlopen worden gesnoeid. Tijdens het snoeien worden alle scheuten verwijderd die de kroon verdikken en de uniforme verlichting verstoren. Ook alle losse, droge en afgebroken takken moeten worden verwijderd. Jaarlijks snoeien verbetert de opbrengst en de smaakkenmerken.

Veel tuinders raden aan om de appelboom in fasen te snoeien. Tijdens de lenteprocedure worden alle zieke en beschadigde takken verwijderd. En in de herfst worden niet-levensvatbare scheuten afgesneden en wordt de kroon uitgedund.

rijping van appelsAppelboom Imrus is een van de meest voorkomende soorten in centraal Rusland. Het wordt met succes gekweekt, zowel in particuliere percelen als in grote boerentuinen. De populariteit van het Imrus-ras is te danken aan zijn hoge vorstbestendigheid, weerstand tegen schimmelziekten en plagen. Verschilt in goede opbrengst en uitstekende smaak van fruit.

Appelboom Imrus door de ogen van een tuinman – video