het effect van pesticiden op het menselijk lichaam Om fruitplanten te beschermen tegen ongedierte en onkruid, gebruiken boeren een groot aantal chemicaliën. Daarom bestuderen we zorgvuldig de schadelijke effecten van pesticiden op het menselijk lichaam en het milieu. Tot het midden van de 19e eeuw gebruikten boeren voornamelijk natuurlijke stoffen. Na verloop van tijd verschenen er echter volledig nieuwe medicijnen, gebaseerd op chemische verbindingen. Hierdoor losten de boeren de problemen met ongedierte en onkruid snel op. Tot op heden is de situatie nauwelijks veranderd. Er zijn echter logische vragen over wat pesticiden zijn en hoe ze gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid. De mening van een expert vinden.

Agrochemicaliën voor goed of slecht

landbouwchemicaliën als voordeel en als nadeel Sappige appels zonder gebreken en wormen, aardappelen zonder tekenen van rot, rijst en boekweit zonder snuitkevers. Vaak staan ​​dergelijke producten in de schappen van supermarkten of worden ze getoond in commercials. Helaas wijst het ideale uiterlijk van groenten, fruit en granen op het gebruik van chemicaliën. Deskundigen constateren met verontrusting het ernstige effect van pesticiden op het menselijk lichaam en de natuur in het algemeen. Wat zijn deze stoffen??oogstbehoud

Meestal zijn dit vloeibare of poedermengsels, die worden gebruikt om gewassen te beschermen tegen schadelijke wezens.:

 • teken;
 • knaagdieren;
 • schimmels;
 • virussen;
 • micro-organismen.

ongediertebestrijdingsmiddelenVertaald in het Russisch, werd de naam “pesticiden” gevormd uit twee Latijnse woorden “infectie” en “doden”. De eerste preparaten bevatten arseen, koper en zelfs kwik. Toen kwam stof, dieldrin, aldrin, hexachloorbenzeen. Ze hadden allemaal een nadelig effect op de natuur en natuurlijk de menselijke gezondheid. Wetenschappers bleven zoeken naar een alternatief, waardoor organofosfaten in de 21e eeuw verschenen. Zijn ze veilig voor onze gezondheid? Laten we proberen het uit te zoeken.

In sommige landen zijn stof en hexachloorbenzeen door de autoriteiten verboden voor gewasbescherming.

Het effect van pesticiden op het menselijk lichaam onthuld

werken met bestrijdingsmiddelenVeel tuiniers en tuiniers dromen van onberispelijk fruit dat zich onderscheidt door een geweldige smaak en een chique uitstraling. Helaas is het in moderne omstandigheden onmogelijk om dit doel te bereiken zonder chemicaliën. Allerlei schimmels, knaagdieren of insectenplagen hebben haast om van de nieuwe oogst te smullen. Daarom verdedigen de agrariërs hun bezittingen actief tegen de “gehate vijand”. Om het gevaar van pesticiden voor de mens te verminderen, hebben wetenschappers een plantbehandelingssysteem ontwikkeld.

Het bevat dergelijke regels:

 • het aantal behandelingen per seizoen;
 • de aangewezen periode van bezit;
 • gebruik strikt voor het beoogde doel;
 • regels voor het combineren van verschillende medicijnen.

het effect van pesticiden op het menselijk lichaamAls ten minste één punt wordt geschonden, ontstaan ​​er problemen. Helaas komt dit niet tot uiting in het uiterlijk van groenten en fruit. Ze zien er nog onberispelijk uit. Maar in het menselijk lichaam beginnen dramatische veranderingen. Toxines beïnvloeden de lever, het zenuwstelsel, de galblaas en zelfs het hart.

Ze veroorzaken vaak een aantal ernstige problemen.:

 • kanker;
 • hormonale disbalans;
 • type II-diabetes;
 • zwaarlijvigheid;
 • ziekte van Alzheimer.

symptomen van pesticidenvergiftigingToxines komen het lichaam binnen via het ademhalingssysteem of door de inventaris aan te raken met de overblijfselen van het medicijn.

Symptomen van vergiftiging verschijnen na verloop van tijd.:

 • Erge hoofdpijn;
 • verlies van oriëntatie;
 • onsamenhangende spraak;
 • vertroebeling van het bewustzijn;
 • braaksel;
 • diarree;
 • zweten;
 • hoge druk;
 • spierkrampen;
 • dyspnoe;
 • droge hoest.

behandeling met pesticiden van plantenBovendien ontstaan ​​​​er problemen als de tuinman bij het verwerken van planten de middelen om zijn lichaam te beschermen verwaarloost. Draag bijvoorbeeld geen handschoenen, gasmasker, hoed of rubberen schoenen. Als gevolg hiervan verschijnt jeuk op de huid. De aangetaste delen van het lichaam raken ontstoken. Soms eindigt de zaak met ernstige chemische brandwonden. Ernstige vergiftiging kan dodelijk zijn. In de regel verschijnen de eerste signalen van een slechte gezondheid 2-3 uur na contact met de chemische stof..

Vergiftigingsverschijnselen komen ook voor bij huisdieren, die per ongeluk met pesticiden behandelde planten aten..

Eerste hulp bij vergiftiging

medische hulp nodigEen gezaghebbend boek zegt: “Tijd en kansen voor iedereen.” Daarom is niemand immuun voor onverwachte situaties die tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Iemand stak tevergeefs de weg over en iemand kreeg een vlekje in het oog. Het is triest als er problemen komen na een heerlijke maaltijd of hard werken in het zomerhuisje. Daarom zullen we analyseren hoe pesticiden uit het lichaam kunnen worden verwijderd voordat een ambulance arriveert. Artsen stellen een aantal procedures voor.actieve kool tegen vergiftiging door pesticiden

Wanneer een giftige stof het spijsverteringsstelsel is binnengedrongen, doe dan:

 • maagspoeling door veel te drinken;
 • gebruik na braken een sorptiemiddel (actieve kool, aardappelzetmeel, eiwit);
 • reinigende klysma (als er meer dan 2 uur zijn verstreken).

Als een persoon door de lucht wordt vergiftigd door pesticiden, wordt hij onmiddellijk in de frisse lucht gebracht. Dan trekken ze zijn overall uit. Was gezicht en handen met stromend water of een vochtig desinfecterend doekje.

U kunt de maag wassen met een warme zoutoplossing. 1 theelepel zout wordt toegevoegd aan 1 liter water. Het is raadzaam om de procedure 2-3 keer te herhalen..

Chemicaliën en het milieu

de impact van pesticiden op het milieuExperts zijn van mening dat schadelijke stoffen de oorzaak zijn van de negatieve effecten van pesticiden op het lichaam. Meestal is het zwavel, kwik en een hoge dosis koper. Bovendien wordt de toxiciteit van chemicaliën niet in de laatste plaats beïnvloed door de temperatuur en vochtigheid van de lucht. Studies tonen aan dat bij warm weer de activiteit van de gifmoleculen toeneemt. Vochtigheid verzwakt de reactie van de stof op verschillende plagen van landbouwgewassen..

Chemicaliën richten zich selectief op schimmelinfecties. Degenen die bijvoorbeeld roestpathogenen doden, zijn volledig nutteloos voor echte meeldauw..

tuin behandelingZoals u weet, zijn pesticiden bedoeld voor de behandeling van tuinen, moestuinen en velden. Hun belangrijkste doel is bescherming tegen ongedierte..

Daarom bevatten de preparaten extra componenten:

 • lijmen;
 • vulstoffen;
 • bevochtigingsmiddelen.

de impact van pesticiden op het milieuDe dosering van de stof wordt meestal aangegeven op de verpakking, die wordt berekend door specialisten. Helaas, wanneer planten worden behandeld met pesticiden, lijdt ook het milieu. Giftige stoffen doden vaak “gevederde vrienden” en nuttige insecten. De bomen die in de buurt groeien, het gebladerte wordt geel en valt. Als de boer sterke medicijnen gebruikt, vernietigt het gif de micro-organismen die de ontwikkeling van planten stimuleren..

Om de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen op de bodem te voorkomen, adviseren deskundigen het gebruik van organofosfaatpreparaten in hun gebied. Ze degraderen snel in de grond en hebben een korte duur van blootstelling aan ongedierte..

Voedsel desinfectie

frisdrank voor voedseldesinfectieEr zijn 2 eenvoudige manieren om pesticiden op gekochte groenten en fruit kwijt te raken. De eerste optie bestaat uit het behandelen van de producten met een speciale oplossing..

Het is bereid uit componenten:

 • natriumcarbonaat;
 • citroensap;
 • puur water.

Voeg een eetlepel van deze ingrediënten toe aan een glas vloeistof en meng goed. De resulterende oplossing wordt op de producten gesproeid. Na 10 minuten afspoelen onder de kraan. Voor de tweede methode heb je water en een paar eetlepels azijn nodig. Groenten of fruit worden ongeveer 60 minuten in vloeistof geweekt. Daarna afspoelen met koud water.

We hebben het effect van pesticiden op het menselijk lichaam, vruchtbare grond en voedsel tot in detail bestudeerd. Ze veroorzaken vergiftiging en een aantal ernstige ziekten. In noodgevallen wordt eerste hulp verleend aan de gewonden, op advies van specialisten. En eenvoudige manieren om gekochte producten van pesticiden te ontsmetten, zijn voor iedereen beschikbaar..

Het effect van pesticiden op het menselijk lichaam en het milieu – video