Frambozenras Brusvyana - een voordelige aanbieding voor tuinders

frambozenras Brusvyana De gerepareerde variëteit van frambozen, gefokt door de Oekraïense fokker V. Dmitriev in de Brusvyan-bessenkwekerij, onderscheidt zich door vrij grote bessen en overvloedige vruchtvorming. De frambozenvariëteit Brusvyana wordt beschouwd als een van de beste op het grondgebied van de post-Sovjetlanden. De cultuur is genetisch resistent tegen de meest voorkomende ziekten. Perfect voor transport vanwege zijn unieke eigenschappen. De plant verdraagt ​​overwintering goed, omdat hij buitengewoon vorstbestendig is. Met zo’n staat van dienst zal elke tuinier deze variëteit willen kweken..

Frambozenras Brusvyana bij nader inzien

veelzijdige variëteit Een duidelijk voordeel van het ras is de veelzijdigheid. Alle agro-klimatologische omstandigheden zijn geschikt voor het verbouwen van gewassen. De plant verdraagt ​​​​perfect droog weer en hitte, evenals koude en strenge vorst. Dergelijke eigenschappen worden verklaard door de unieke structuur van de takken. Rechtopstaande scheuten bereiken een hoogte van 2 m en een diameter van 4 cm aan de basis. Bovendien zitten er praktisch geen doornen op. De stelen zelf zijn dik en zeer krachtig, dus de frambozensoort Brusvyana heeft geen kousenband nodig. In mei/augustus bedekken dichte, crèmekleurige bloeiwijzen dicht de boomstruiken.

De bessen van de cultuur verschillen van de rest van de variëteiten.:

 • grotere maat;
 • relatief groot gewicht: tot 15-17 g per stuk;
 • conisch, iets langwerpig;
 • heldere rode tint;
 • vlezig maar sappig vruchtvlees;
 • zure smaak met lichte tonen van zoetheid (kreeg een proefscore van 4,5 op 5);
 • ongelooflijke dichtheid.

Grote vruchten hebben een licht glanzende overloop en zitten stevig vast aan de scheuten. Als ze volledig rijp zijn, brokkelen ze niet af.

maten frambozenrassen BrusvyanaDe goede transporteigenschappen van het ras zijn te danken aan de elastische structuur van de bessen, die niet kreukelen of vervormen. Tijdens het verwerken tot jam of jam behouden ze hun vorm en, belangrijker nog, ze brokkelen niet af. De beschrijving van het ras Brusvyana frambozen omvat ook de opbrengst van het gewas. Omdat de plant twee keer per jaar vrucht draagt: van half juni en van augustus tot de vorst, bereikt dit cijfer 5-7 kg van één struik. Qua massateelt blijkt het 20 ton/ha.hoogproductieve framboos

Framboos Brusvyana is een remontante variëteit en levert daarom twee keer per jaar op. Bovendien kan de tweede veel beter en rijker zijn..

Absoluut alle zaailingen wortelen in het zomerhuisje, omdat de variëteit pretentieloos is voor het type grond en verzorging. Jonge stelen hebben een lichtgroene kleur en krijgen in het tweede jaar een bruinachtige tint. Kleine groene bladeren onderscheiden zich door hun originele reliëf, evenals een gekartelde rand. Het kleine aantal doorns op de stelen maakt het mogelijk om de bessen veilig te plukken. Bovendien is een vorstbestendige plant bestand tegen temperaturen tot -28 … -34˚С.

Aanbevelingen voor planten en verzorging

kenmerken van de zorg voor frambozenDe juiste tijd voor het planten van zaailingen is april en dienovereenkomstig oktober. Er wordt een goed verlichte ruimte zonder tocht geselecteerd. Voldoende zonlicht draagt ​​bij aan een goede opbrengst en de smaak van de bes wordt veel zoeter.

Voorbereiding en landing van de site worden uitgevoerd volgens het standaardschema:

 • het bed is onkruidvrij gemaakt;
 • de grond wordt opgegraven;
 • meststoffen worden in het gat gebracht, meestal humus samen met vermicompost;
 • de zaailing bevindt zich in een rechte hoek;
 • begraven in een aarden mengsel;
 • de periostale cirkel is stevig verdicht;
 • elke plant wordt overvloedig bewaterd met bezonken water (5 liter per struik).proces voor het planten van frambozen

Voldoende bemesting bij het planten zorgt voor een uitstekende beworteling en groei. Naarmate het zich ontwikkelt, worden beschadigde scheuten verwijderd, zodat frambozen hun energie niet verspillen..

Naleving van de regels voor het planten van agrotechnologie speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van de struik. Het plantgat wordt 35-40 cm diep en 40-50 cm breed gegraven, onderaan moet een drainagelaag worden aangebracht. De exemplaren worden op een afstand van 70-100 cm van elkaar geplant. De rijafstand blijft binnen 2-3 meter, omdat de struiken erg groeien.

Het planten en verzorgen van de frambozen van Brusvyan omvat ook een aantal andere activiteiten:

 • water geven als de bovengrond opdroogt;
 • wieden, onkruid verwijderen;
 • voeden met complexe formuleringen;bevruchting
 • voorbereiding op overwintering.

Mulchen van de site maakt het mogelijk om de plant te beschermen tegen uitdroging. Onder een dikke laag blad of droog gras wordt de grond los en neemt het vocht goed op. Bovendien groeit er geen onkruid onder de mulch.

mulchen en onkruid verwijderenOndanks de hoge vorstbestendigheid van het ras, zijn de scheuten in sommige regio’s naar de grond gebogen. Dit wordt vaak veroorzaakt door harde wind en gebrek aan regenval. De afwezigheid van sneeuwbedekking leidt bijvoorbeeld tot bevriezing van de wortelstok. Tegelijkertijd is het snoeien van gewassen gepland in het najaar.. frambozen snoeienOnjuist groeiende, zieke en droge scheuten worden uit elke struik verwijderd. Bovendien wordt kroonvorming in het voorjaar uitgevoerd. Op de gewenste hoogte (standaard: 1 m van het oppervlak) wordt de stengel geknepen om van de struik een kleine boom te maken. Dit stimuleert een intensieve ontwikkeling van zijtakken en uitstekende vruchtvorming. Bij het knijpen van de bovenkant blijven er niet meer dan 2 krachtige scheuten over.

Enkele kweektrucs

preparaten voor de verzorging van frambozenNet als alle andere planten kan de frambozenvariëteit Brusvyana pijnlijk tolerant zijn voor aanplant. Voor 100% enting en beworteling worden de samenstellingen Kornevin, Grandis of Clean sheet gebruikt. Behandeling van kweek met Epin of Zircon helpt de stressdrempel te verlagen.

Ongediertebestrijding wordt uitgevoerd met insecticiden en acariciden zoals::

 • Fitoverm;
 • Actellik;
 • Fufanon.

Hoewel het ras uitstekende opbrengsten heeft, worden de voedingsstoffen Planter (Groei en Rijping) en Stimovit in het voorjaar toegevoegd voor ontwikkeling en overvloedige vruchtvorming. In de herfstperiode wordt gevoerd met nitroammofos, superfosfaat of Kornik. Met zo’n uitgebreide zorg zal het “frambozenbos” van de tuinman veranderen in een echte Tuin van Eden..

We presenteren onder uw aandacht een verscheidenheid aan frambozen Brusvyana – video

Adblock
detector