Dorotheanthus – planten en verzorgen in het open veld voor kristalkamille – wiresummit.org

Heeft de dorotheanthus overwinteren in de tuin, planten en verzorgen in het open veld daarvoor kenmerken? Ik koop altijd zaden buiten het seizoen, als er kortingen en uitverkoop zijn. Dus gisteren ging ik kopen, en ze gaven me bloemzaden als cadeau als groothandel. Onder hen was een dorotheanthus, ik wist niet eens eerder dat zoiets bestaat. Hoe het te zaaien, direct op een bloembed of voor zaailingen, heb je nodig, en wat doe je er dan mee in de winter?

dorotheanthus planten en verzorgen in het open veld Deze charmante kleine struiken zijn uiterst pretentieloos. Ze hebben geen voeding of regelmatig water nodig, alleen warmte en zon. Dit is een van de verbazingwekkende en zeldzame vetplanten – dorotheanthus, planten en verzorgen waarvoor in het open veld vele malen gemakkelijker is dan voor andere tuingewassen. Er zit een enorme kracht verborgen in de compacte rozetten die over het bloembed zijn uitgespreid. Je hoeft alleen maar een bloem te planten, en dan zal hij letterlijk vanzelf groeien, genietend van talloze heldere bloemen.

Dorotheanthus – planten en verzorgen in het open veld

dorotheanthus De bloem behoort tot de familie van de Aizaceae en is een vetplant. De tweede officiële naam voor de cultuur is nog complexer – mesembriantemum. In natuurlijke omstandigheden, in heet en droog Afrika, is het een vaste plant. In ons klimaat wordt dorotheanthus meestal als eenjarige gekweekt, waarbij jaarlijks zaden worden gezaaid. Alleen in de meest zuidelijke regio’s, waar in de winter geen vriestemperatuur is, kun je proberen het in de tuin te houden, goed afdekkend.

De plant heeft vlezige kruipende stengels en sappige ovale bladeren. Na water geven of regen worden ze groter, omdat ze “in reserve” verzadigd zijn met vocht. En het oppervlak van de bladeren heeft een dikke haarlijn, die prachtig glinstert in de zon. Hiervoor wordt de bloem in de volksmond “kristallen kamille” genoemd. Dorotheanthus-bloemen zien er echt uit als kamille, alleen met smalle bloembladen. In hun kleur zijn er bijna alle kleuren van de regenboog en de diameter van de bloem is niet groter dan 5 cm.De hoogte van de struik zelf is niet meer dan 25 cm en er zijn absoluut kruimels tot 5 cm hoog. Bloei duurt van het midden van de zomer tot de vorst.

Hoe, wanneer en waar dorotheanthus planten

waar dorotheanthus te planten?Kristalkamille plant zich voort via de zaadmethode. Je kunt het zaaien:

  • direct in de volle grond in het voorjaar, wanneer de grond opwarmt;
  • voor zaailingen eind februari, met verdere aanplant in een bloembed in mei.

Dorotheanthus gekweekt door zaailingen zal 2-3 weken eerder bloeien.

In de tuin, voor ongewone sappige madeliefjes, moet de helderste plaats worden ingenomen. De knoppen bloeien immers pas na de lunch, onder de zonnestralen. Slechts enkele soorten blijven zo krachtig en lang bloeien in de halfschaduw. De meeste bloemsoorten hebben de zon nodig, maar ze stellen niet allemaal eisen aan de samenstelling van de grond..

Kenmerken van de zorg voor een kristallen kamille in de tuin

dorotheanthus planten en verzorgen buiten in de tuinIn feite zijn er geen speciale functies. Dorotheanthus groeit op zichzelf prachtig. Het is zelden nodig om het water te geven – een teveel aan vocht voor een succulent dreigt het wortelstelsel te rotten. En de wortels, die tot een diepte van 30 cm de grond in gaan, kunnen zelf de struik van vocht voorzien. De bloem heeft ook geen voeding nodig, omdat hij in natuurlijke omstandigheden doet met wat hij heeft, dus ik ben eraan gewend..

Het enige dat telt is bescherming tegen de kou. Als in de lente terugkerende vorst wordt voorspeld en de kristalkamille al is opgestaan ​​​​of beplant met zaailingen, moet deze worden afgedekt. Er is echter altijd een andere mogelijkheid: de dorotheanthus in een pot planten en mee naar huis nemen. Daar zal het vele jaren groeien en niet bevriezen. Misschien niet zo weelderig, aangezien er minder licht in de kamer is, maar zeker niet minder mooi.

Dorotheanthus bloei overzicht