Bekendheid met frambozen Pride of Russia of helden in Rusland blijven nog steeds – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

framboos Pride of Russia In 1992 werd de “heldhaftige” variëteit gefokt, die in 1998 Raspberry Pride of Russia werd genoemd. Deze variëteit heeft alles waar een tuinier van kan dromen. Grote vruchten, weerstand tegen ziekte en vorst, evenals de afwezigheid van doornen op de scheuten. Bovendien levert het gewas een rijke oogst op: tot 4-5 kg ​​per struik of 20 ton per hectare. Toch stelt een struikplant veel eisen aan de groeiomstandigheden. Daarom moet u de basisregels voor het planten en verzorgen van hem kennen..

Raspberry Pride of Russia is erg populair

zelfbestuivend frambozenras Pride of Russia Het ras is vroegrijp, middenvroeg en zelfbestuivend. De struik bereikt een hoogte van 1,5 – 1,8 m, en sommige exemplaren – 2 m. Tegelijkertijd zijn de takken vrij recht, stabiel en dik. Op eenjarige stengels is er geen waslaag en doornen, maar er is wel een lichte beharing. De bladeren van de cultuur zijn erg groot met een gekartelde rand. Ze hebben een rijke groene tint. Tijdens de bloei krijgt de struik een speciaal decoratief uiterlijk door grote witte bloeiwijzen, verzameld in borstels van 15-20 stuks..grootbloemige framboos

De beschrijving van de frambozenvariëteit Pride of Russia moet de karakteristieke kenmerken van de bessen bevatten:

 • langwerpige conische vorm met een stompe top;
 • het gemiddelde gewicht is 10-12 g (er is maximaal 18 g);
 • sappige rode pulp;
 • met kleine botten;
 • de smaak is zoet en zuur;
 • zwak “klassiek” aroma.sappige smakelijke bessen

Het ras is geschikt voor teelt in alle regio’s van Rusland, zowel in het zuiden als in Siberië en de Oeral. De cultuur is bestand tegen abnormale weersomstandigheden. Bestand tegen droogte en strenge vorst (-30˚).

Tegelijkertijd hoeft dit type struik niet te worden behandeld met chemicaliën die worden gebruikt om bladluizen of andere insectenplagen te bestrijden..

De hybride plant is uniek resistent tegen schimmelziekten, waaronder::

 • anthracnose;
 • didimella;
 • botrytis grijs.

rijpe bessen brokkelen niet afCultuur wordt ook gewaardeerd vanwege het feit dat rijpe vruchten niet afbrokkelen, maar tegelijkertijd heel gemakkelijk worden afgescheurd. Tijdens het oogstproces kreuken de bessen niet en vloeien ook niet. Het ras is echter niet geschikt voor langdurige opslag (de maximale periode is 3-4 dagen in de koelkast). Bovendien zijn grootbloemige frambozen Pride of Russia niet geschikt voor transport, vooral niet over lange afstanden.

Jonge boompjes beginnen vruchten af ​​​​te werpen (juli-augustus) in het tweede jaar na het planten. Eierstokken verschijnen en rijpen gedurende de gehele vruchtperiode..

Agrotechniek van de teelt bekend bij iedereen

hoe frambozen worden geteeld Pride of RussiaOndanks de grote vruchten, hangt de smaak van “heldhaftige” frambozen rechtstreeks af van de samenstelling van het bodemsubstraat, topdressing en weersomstandigheden. Bij extreme hitte krimpen en krimpen de bessen bijvoorbeeld, en in regenachtige zomers worden ze waterig en bijna smaakloos. Daarnaast is de schaduw van de struiken slecht voor de opbrengst. Om deze redenen wordt het planten en verzorgen van frambozen Pride of Russia uitgevoerd met behulp van speciale, goed doordachte technologieën..

Winter met weinig sneeuw wordt een echte uitdaging voor de cultuur. Het wortelstelsel van de struik is erg gevoelig voor ijsvorming. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de plant snel sterft..

Locatieselectie en landingsdata

frambozen kweken langs het hekDe beste optie voor het verbouwen van een gewas is een goed verlichte plaats in het land. Natuurlijk zal de struik goed groeien in lichte halfschaduw. In dergelijke omstandigheden zal de Raspberry Pride of Russia echter een beetje slechter vruchten gaan afwerpen. Bovendien krijgen de bessen een nogal zure smaak..

Daarom worden zaailingen meestal langs geplant:

 • heggen;
 • hekken;
 • bijgebouwen.

Dergelijke structuren zullen een betrouwbare bescherming zijn voor frambozen tegen koude noordelijke en oostelijke wind. Bovendien hopen sneeuw en vocht zich vaak op op hekken, wat extra beschutting en een bron van water voor planten zal blijken te zijn..

een bedje frambozen langs het hekTraditioneel wordt geplant in de lente in de tweede helft van april, wanneer de weersomstandigheden stabiliseren (bij een temperatuur van 15˚C). Als de landing is gepland voor de herfst, dan is oktober het juiste moment voor het evenement. In de noordelijke regio’s wordt deze datum berekend zodat de struik wortel kan schieten voordat hij overwintert. Hiervoor heeft hij een maand nodig.

Correcte grond

grondbewerking voor het kweken van frambozenHet ras wortelt zeer goed op lichte leem- en zandige leembodems. De zuurgraad van het substraat moet neutraal zijn. Dichte kleigrond wordt niet aanbevolen voor het verbouwen van gewassen, omdat overtollig vocht bijdraagt ​​​​aan de aantasting van het wortelstelsel (dit geldt ook voor de nabije aanwezigheid van grondwater). Als het niet anders kan, wordt er zand in de tuin gebracht (1 m² emmer). Kalk wordt toegevoegd om de zuurgraad te verminderen (0,5 kg/m²).bemesten van de tuin

Verdere landbouwtechnieken voor het planten van frambozen De trots van Rusland komt neer op een grondige opgraving van de site, uitgevoerd 2 weken voor de geplande werkzaamheden. Zorg ervoor dat u onkruid verwijdert en bemest (per 1 m²):

 • 2 emmers humus;
 • 30 g kaliumzout (300 g houtas kan worden vervangen);
 • 50 g superfosfaat;
 • 500 g kalk (voor zure grond).

Sommige tuinders adviseren om de wortelstok (gedurende 1 uur) te weken voordat ze in een groeibevorderaar worden geplant. De meest effectieve medicijnen worden herkend als Kornevin, Epin en Zircon. Deze fondsen verbeteren de wortelvorming en verhogen de immuniteit van de cultuur..

Landingstechniek

planten in aparte struikenBoeren raden verschillende methoden aan om frambozen te planten. De bush-methode omvat het graven van afzonderlijke gaten voor elke zaailing. De afmetingen van de plantkuil zijn standaard: 50 × 50 cm, tot 60 cm diep. Tegelijkertijd wordt een interval tussen planten van 1 m waargenomen.

Rijlandingstechnologie wordt uitgevoerd volgens het volgende schema:

 • greppelbreedte – 50 cm;
 • diepte – 45 cm;
 • rijenafstand – 1,5 m (indien verschillende variëteiten, dan 3-4 m);
 • afstand tussen struiken – 70 cm.

proces voor het planten van frambozenTijdens het planten worden verschillende eenvoudige technieken uitgevoerd. Aan de onderkant wordt een kleine heuvel van organisch materiaal gevormd, die vervolgens wordt bedekt met vruchtbare grond. Een zaailing wordt neergelaten op de resulterende heuvel. De wortels worden zorgvuldig rechtgetrokken voor een succesvolle acclimatisatie van de plant op een nieuwe plek. Ze bedekken de aarde in kleine porties en stampen het substraat licht aan zodat er geen holtes ontstaan. De wortelhals wordt gelijk met het oppervlak begraven. frambozen in rijen plantenGeef de stengelcirkel overvloedig water met bezonken warm water (5 l). Voor intensieve groei wordt elk van de scheuten op een hoogte van 45 cm van de grond afgesneden.frambozen mulchen en water geven

Mulchen is een van de belangrijkste regels van de landbouwtechnologie voor het kweken van frambozen. In dit opzicht is de site bedekt met een laag hooi of stro (10 cm). Vaak wordt hiervoor compost of humus gebruikt..

Aanbevelingen voor het kiezen van een zaailing

selectie van kwaliteitszaailingenHet vezelige wortelstelsel van een jonge plant moet goed ontwikkeld zijn. Dit wordt bewezen door een aarden klomp volledig gevlochten met wortels, evenals de afwezigheid van schimmel. Zorg er bovendien voor dat u alle scheuten zorgvuldig onderzoekt. De aanwezigheid van vlekken en gedroogde takken duidt op plantmateriaal van slechte kwaliteit. Ze wrikken ook extra in de schors om te controleren of het vlees van de zaailing groen is..

Verdere zorg

voeren, snoeien en water gevenDe grilligheid van het frambozenras De trots van Rusland is dat zonder systematische bemesting het gewas zwak zal zijn.

Daarom houden ze zich aan het volgende bemestingsschema (per 1 m²):

 • in het vroege voorjaar – stikstofverbindingen of 30 g ureum;
 • in de bloeifase – kaliumzout (60 g) of houtas (300 g);
 • in juli – nitrophoska (60 g van het medicijn wordt verdund in 10 liter);
 • aan het einde van het seizoen – een mengsel van kaliumzout (40 g) en superfosfaat (50 g).

In droge gebieden wordt water geven aanbevolen. Tijdens de bloei en de vorming van de eierstok heeft de plant vooral vocht nodig. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat er geen waterstagnatie is..

frambozen strikkenDe struiken worden bewaterd met een voorbereide infusie van toorts (1:10) of kippenuitwerpselen (1:20). Voor elke zaailing wordt tot 5 liter voedingsoplossing verbruikt. “Heldhaftige” oogst is onmogelijk zonder de struiken vast te binden en seizoensgebonden te snoeien. Eind maart worden gedroogde/bevroren scheuten van de plant verwijderd. Er zijn nog maar 7 takken over, die worden afgesneden op een hoogte van 45 cm van de grond. Bij het ontluiken wordt de struik met 15 cm ingekort.Nadat het gebladerte is afgeworpen, worden vruchtdragende scheuten en dunne scheuten verwijderd. Met zo’n zorg worden volgend jaar nog meer “gigantische” bessen op de takken gevormd..

Malina De trots van Rusland begint vruchten af ​​te werpen – video