Kadlubitsky walnoot In bijna elk gebied zijn er noten, omdat ze ons lekker en gezond fruit geven. En als je wilt dat ze groot en gemakkelijk te splitsen zijn, plant dan de Kadlubitsky-walnoot. Het is een goed ras, zowel qua opbrengst als algemene ontwikkeling. Het is niet te hoog, waardoor je een plek kunt vinden voor minstens één exemplaar. Het overwintert goed, zelfs in de centrale zone van ons thuisland. Toegegeven, het zal niet bevallen met vroege vruchtvorming, maar dit is niet het belangrijkste, omdat de noten erg groot zijn, met een grote olieachtige pit en een dunne schil. Wat is deze cultuur en hoe deze te laten groeien??

Beschrijving van de variëteit

De boom is middelgroot, op volwassen leeftijd is hij niet hoger dan 10 m. Maar het heeft een spreidende kroon met een diameter tot 8 m. Bloei vindt plaats begin mei, voornamelijk aan de toppen van de scheuten.

De opbrengst van het ras is gemiddeld (35 kg per volwassen boom), maar het behoort tot grootfruitige noten met veel voordelen:

  • de massa van één noot met een enigszins langwerpige vorm bereikt 17 g;
  • vruchtlengte – tot 5 cm;
  • de schaal is dun, gemakkelijk te kraken, zonder de pit te beschadigen;
  • de pit zelf is mooi, licht, vult de binnenkant van de vrucht volledig en vormt 60% van de totale massa van de noot.

Noten worden goed bewaard tot de lente, en de korrels blijven hetzelfde licht, niet donkerder of uitdrogend.

Vruchtvorming vindt plaats in het 6e levensjaar. De oogst vindt plaats medio september. Kablubitsky walnoot heeft een hoge winterhardheid. Hij overleeft de winter met 30° vorst zonder ernstige schade, en is ook bestand tegen voorjaarsvorst.

Walnoot Kadlubitsky: teeltkenmerken

De noot moet op een goed verlichte plaats worden geplant, hij houdt niet van de schaduw. De grond is bij voorkeur vruchtbaar en de kleigrond moet worden verdund met zand en compost.

Het ras reproduceert goed door zaad. Bij het planten van fruit behouden jonge planten raskenmerken. Het is beter om vers fruit te planten, in het oogstjaar, in de late herfst. Tussen zaailingen is het noodzakelijk om minimaal 10 cm te laten.En tussen rijen – vanaf 50 cm.De zaailing wordt na twee jaar overgeplant naar een vaste plaats.

Je kunt ook een variëteitzaailing krijgen door te enten. Het is beter om het te doen op een reeds groeiende zaailing van 2 jaar of ouder, zonder deze te verplanten. Zo’n plant is sterker, wat bijdraagt ​​aan de hoge overlevingskans van de telg..

Als de stam is getransplanteerd, mag de vaccinatie pas het volgende jaar na de transplantatie worden uitgevoerd..

Dat de vaccinatie met spoed is uitgevoerd, kan worden beoordeeld aan de hand van de jonge scheuten die boven de vaccinatieplaats zijn verschenen. Het is noodzakelijk om de sterkste te verlaten en de rest te snijden. De scheuten die onder de vaccinatie verschijnen, geven aan dat dit een wild spel is, dat wil zeggen, de telg heeft geen wortel geschoten.

Wat is en hoe Kadlubitsky-walnoot te kweken – video