De reus onder de insecten - de herculeskever

kever hercules Insecten zijn een andere klasse van het dierenrijk. Talrijk, gevarieerd en totaal onbekend. Het bevat vlinders van ongewone kleur en grootte, angstaanjagende spinnen, gigantische kevers. Onder de laatste is de Hercules-kever verrassend. Ja Ja. Dit is een van de grootste vertegenwoordigers, die niet alleen verovert met zijn grootte, maar ook met zijn ongewone uiterlijk..

prevalentie

grote kever Hercules behoort tot de lamellaire familie, het geslacht Duplyaki. Dit zijn de grootste vertegenwoordigers van het geslacht (in het algemeen is hun aantal ongeveer 300), die uitgroeiingen “dragen”. De naaste verwanten van de kever zijn de neushoornkever, “olifant”, scarabee.

Hercules is inheems in Zuid-Amerika. Hij woont ook in Bolivia, Venezuela, het Caribisch gebied, Ecuador, Peru, Midden-Amerikaanse regio’s, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Bolivia, Antillen, Colombia, Brazilië, Panama, Guadeloupe. Favoriete plekken zijn vochtige bossen van subtropische en tropische zones, waar veel groen en fruit groeit. Maar soms zijn ze tijdens natte periodes te vinden in laagland- en bergbossen. Ze leven het liefst op de bosbodem. De larven leven in rottend hout, dat ook voedsel is, en de volwassenen leven het liefst aan de voet van de bomen..

Beschrijving

kever van indrukwekkende grootteHet insect heeft zowel vrouwelijke als mannelijke individuen, die zo van elkaar verschillen dat ze als een ander geslacht worden geclassificeerd. De foto van de Hercules-kever laat zien dat het uiterlijk zeer ongebruikelijk is. Het insect is glanzend, de dekschilden zijn geel-olijf-, olijf- en geel. Kop en halsschild zwart. Er kunnen ook vlekken op de rug zijn. Kleur verandert met vocht.

Er zijn dus individuen met een blauwgrijze kleur. Het hoofd is klein. Het wordt bekroond met antennes, bestaande uit 10 segmenten. De poten van het insect zijn lang, sterk, hebben klauwen waarmee de kever zich vastklampt en op planten klimt. De voorpoten zijn ook bedoeld om te graven en dankzij hen graaft het insect zich in het strooisel..

volwassen insecten

volwassen herculeskeversHet mannelijke individu kan 16 cm groot worden en dat allemaal vanwege de enorme uitgroei op het hoofd en het pronotum – het belangrijkste voordeel van de kever, die wordt gebruikt in de strijd om het vrouwtje. De “kop” -hoorn heeft tanden en de hoorn op het pronotum is naar beneden gebogen en heeft bruine villi aan de onderkant. De lengte kan groter zijn dan het insect zelf. De kever heeft goed ontwikkelde vleugels..

De spanwijdte van een volwassene kan 22 cm . bereiken.

Vrouwtjes zijn veel kleiner en worden tot 8 cm groot en hebben geen hoorns. De dekschilden zijn donker en het hele lichaam is bedekt met rode haren..

Larve

Hercules kever larveDe grootte van de larven is indrukwekkend en kan 18 cm bereiken.Als je beter kijkt, zie je een zacht, gesclerotiseerd wit lichaam, licht bedekt met haren. Er is een zwarte kop. Bij een volwassen larve die zich voorbereidt op de verpopping, verandert de kleur in bruin. Haar lichaam heeft een eigenaardige, uit 12 segmenten bestaande structuur met drie paar borstpoten. Donkere siphonen bevinden zich aan de zijkanten. De mond van de larve wordt gevormd volgens het “knagende” type. De bovenkaak is driehoekig en heeft aan de binnenkant twee tanden.

Voeding

Hercules voedt zich met overrijp of rijp vruchtvlees. Het is opmerkelijk dat het insect dezelfde vrucht kan eten totdat het alle voedzame sappen er volledig uit zuigt. De larven eten houtvezels en rot hout, waarin ze leven. Als het nodig is om naar een nieuwe voedselbron te zoeken, kunnen kevers lange afstanden vliegen.

Ontwikkeling

jonge kever gekulesOver het algemeen kan een volwassene 6-10 maanden leven. Na de paring legt het vrouwtje een groot aantal eieren in het rotte hout, ongeveer 100 eieren. Na 4-6 weken ontwikkelt zich daaruit een larve. In deze fase brengt ze 1,5-2 jaar door. De larve voedt zich met rot hout en groeit voortdurend en wordt tot 18 cm lang. Bovendien kan het gewicht oplopen tot 100 g. Een zeer indrukwekkende grootte, meer dan een handpalm. Na de tijd die voor dit stadium is uitgetrokken, maakt de larve een huis waarin een kant uit geperste aarde bestaat, en verandert in een pop.

Na ongeveer 1,5 maand kruipt er een volwassen kever uit en begint de levenscyclus opnieuw.

Hercules is zeer ongebruikelijk! Hij kan een lading met zich meedragen die 850 keer groter is dan zijn eigen lichaamsgewicht. Vertaald naar “menselijke” proporties, zouden we met zo’n kracht een gewicht van 65 ton moeten tillen.

Kever en man

hercules kever - huisdierDe kever is ook goed omdat hij, ondanks zijn zeer formidabele uiterlijk, volkomen onschadelijk is voor mens en landbouw. Omdat het zich voornamelijk voedt met overrijp fruit en de larven verrot hout verwerken, is het insect niet schadelijk voor het gewas. Bovendien is de kever niet giftig en verdraagt ​​hij geen ziekten..

Sommige insectenliefhebbers kopen het zelfs, bewaren het in containers, reproduceren het en houden het zonder angst in hun handen.

De kosten van havermout zijn hoog – $ 120 per stuk.

Als je toch besluit om zo’n ongewoon huisinsect te kopen, dan kun je het kopen in speciale kinderdagverblijven of forums. Maar houd er rekening mee dat voor een goede ontwikkeling de kever de juiste zorg en detentievoorwaarden moet krijgen..

Op de rand van uitsterven

Helaas is Hercules geleidelijk aan het verdwijnen. Dit is te wijten aan:

  1. Milieuvervuiling.
  2. Vermindering van leefgebied van kevers door menselijke activiteiten en constant kappen van bomen die geschikt zijn voor bewoning en voeding van larven.
  3. Daarnaast worden de Hercules zelf en hun hoorns veel gebruikt in de volksgeneeskunde..
  4. Het uiterlijk en de grootte van de insecten zijn origineel. Geen wonder dat ze verzamelobjecten zijn geworden.
  5. Hoge kosten, moedigt mensen aan om bugs te koop te vangen.

Zoals je kunt zien, is de Hercules-kever, ondanks zijn angstaanjagende uiterlijk, volkomen ongevaarlijk, niet gevaarlijk, erg interessant, is een van de grootste vertegenwoordigers in zijn soort en heeft een enorme kracht.

Kennismaking met de herculeskever – video

Adblock
detector