Zoete kers voor de regio Moskou - de beste variëteiten van de middenzone van de landbouw

kersenbloesems in de buitenwijken In een feestelijke decoratie zijn kersen de beste variëteit voor de regio Moskou, een voorbode van het begin van stabiele hitte. De zuiderling wortelde lange tijd niet in de middelste baan – delicate bloemknoppen en jonge takken bevroor. Herhaalde pogingen om stabiele vormen te creëren eindigden steevast in een mislukking. In het midden van de vorige eeuw, in drie regio’s met een mild klimaat, op basis van eerder verkregen. IV Michurin-vormen, slaagde erin om verschillende soorten wispelturige “Vogelkers” naar voren te brengen. Dit is de naam van de zoete kers in het zuiden, waar de steenvruchten door de vogels werden gedragen. Als resultaat van langdurig werk van veredelaars zijn de beste variëteiten van zoete kersen verschenen voor de Moskou-regio Bryansk, Oryol en Moskou-selectie..

Biologische kenmerken van de zoete kersenfruitboom

kersenoogst in de buitenwijken Zoete kers behoort tot de Pink-familie. Er zijn meer dan vierduizend verschillende soorten in de wereld, maar ze stammen allemaal af van de “vogelkers”. Wilde kers groeit in warme streken en vormt dicht struikgewas op de hellingen. Daar kan de boom tot 10 meter hoog worden met wijd uitgespreide takken. Cultivars zijn beperkt tot 4 meter. Door zaailingen te snoeien en vorm te geven, krijgen ze een beug-, waaier- of struikvorm.

Een twee jaar oude zaailing wordt geplant, noodzakelijkerwijs geënt. De grond voor een jonge plant heeft een lichte, bemeste en neutrale reactie nodig. De boom staat op een zuidelijke of oostelijke helling, met een goede windbescherming. Grondwater moet erg diep zijn en oppervlakte-irrigatie moet regelmatig zijn, bij voorkeur druppelen. De beste kersenrassen die bestemd zijn voor de regio Moskou kunnen worden gekocht bij de kwekerij van natuurtesters in Moskou.kersen zaailing

De methoden van bestraling en chemische mutagenese hebben de productie van nieuwe variëteiten versneld. Veredelaar Evstratov stelde het plantmateriaal bloot aan gammastraling en gebruikte biologische stimulerende middelen. Als gevolg hiervan doorstonden sommige van de nieuwe variëteiten een temperatuurdaling tot -30 graden in staatstests, verwierven ze een vroege volwassenheid en resistentie tegen het spotten van gaten. Actieve groei in de zomer herstelt de kroon snel na bevriezing in de winter.

Van de nieuw gecreëerde en eerdere kersenvariëteiten voor de regio Moskou zijn er geen zelfvruchtbare. Eén boom kan alleen worden geplant voor decoratieve doeleinden. Er moeten een paar verschillende soorten zijn. Maar in krappe omstandigheden kunt u een bestuiver planten in de kruin van de hoofdboom op afzonderlijke takken rond de omtrek.

Je kunt een zaailing kweken uit een kersenzaadje, maar dan vaccineren. De vorming van de struik begint vanaf het eerste jaar van het groeiseizoen. Agrotechnische werkzaamheden worden uitgevoerd zoals bij andere Pinks. Overweeg de beste kersenrassen voor Centraal-Rusland, hun voordelen.

De beste soorten kersen

cijfer IputEen uitstekende variëteit van vroege rijping geeft kastanjebruine, bijna zwarte bessen ongeveer 6 gram. Het vruchtvlees is sappig, donker gekleurd, de steen is klein. Een hoge boom, ongeveer 4 meter hoog, bloeit in het eerste decennium van mei, de vruchten rijpen half juni. Het ras is vorstbestendig, heeft de extreme winters van 1995-1997 in de regio Bryansk goed doorstaan. Jaarlijkse vruchtvorming, vanaf het vijfde jaar matig. De vorm van de boom is piramidaal. Schimmelziekten zijn niet erg voor Iput-kersen. Bessen verdragen goed transport en worden gebruikt voor het maken van compotes. Een goede buur als bestuiver zal de Fatezh-variëteit zijn.

graad RevnaEen sierlijke boom, bezaaid met kastanjebruine, iets langwerpige bessentrossen, geeft laat, half juli, een oogst. Cherry Revna behoort tot zelfbestuivende variëteiten, overvloedige jaarlijkse vruchtvorming. Bessen zijn dicht, sappig, lang bewaard tijdens transport.

Kers groeit snel en bereikt 3,5 meter, piramidale vorm, ovale bladeren. Cherry begint vrucht te dragen in 4 jaar. Cherry Revna is vorstbestendig, niet vatbaar voor gaatjes en andere kroonziektes. Productiviteit neemt toe als een vriendin in de buurt groeit.

cijfer FatezCherry Fatezh is vrij recent gefokt, maar vertoonde de beste kwaliteiten in termen van opbrengst en smaak van fruit van alle variëteiten van de middelste strook. Een middelgrote felrode bes rijpt begin juli. Op de rode achtergrond van de vrucht zijn gele stippen verspreid – een geschenk van de gele variëteit Leningradskaya. De smaak van het fruit wordt door proevers beoordeeld met 4,7 punten.

Uitstekende winterhardheid heeft de kersen verder naar het noorden gebracht. De boom heeft een bolvormige, dunne kroon, groeit tot 4 meter en begint in het vijfde jaar vruchten af ​​​​te werpen. De kersenbloesems van Fatezh beginnen half mei. De zelfvruchtbare variëteit heeft een bestuiver nodig. Chermashnaya, Sinyavskaya of Krim-kersen worden in paren geplant. Tests tonen een stabiele opbrengst van een volwassen boom gedurende 4 jaar bij 16 kg.

De voordelen van het ras zijn onder meer weerstand tegen ziekten, tolerantie met een periodiek gebrek aan water. De boom moet worden beschermd tegen de wind – hij verdraagt ​​​​niet.

rang TyutchevkaCherry Tyutchevka behoort tot laatrijpe variëteiten. Een boom met gemiddelde groei, met een weelderige bolvormige kroon, winterhard, bestand tegen geperforeerde vlekken. De zelfvruchtbaarheid van kersen wordt als een groot voordeel beschouwd. Vruchtvorming vindt plaats 5 jaar na het planten.

De bessen zijn groot, tot 7 gram, rond, bordeauxrood met zwarte onderhuidse stippen. De pulp heeft een aangename smaak, rode kleur, medium stone, gemakkelijk te scheiden.

Jaarlijkse hoge opbrengsten zijn een van de belangrijkste kenmerken van de variëteit Tyutchevka..

klasse Bryanskaya rozeZoete kers Bryanskaya Rosovaya, het geesteskind van Bryansk-fokkers Kanshina en Astakhov, werd geselecteerd als veelbelovend voor de middelste baan vanwege een strikte vereiste voor uithoudingsvermogen. Grote roze bessen hebben een aangename smaak. Het ras is laat rijpend, bloeit half mei, klaar voor de oogst in het tweede decennium van juli. Vruchtvorming is regelmatig, fruit is stabiel tijdens transport, barst niet. Rijpe vruchten rotten niet bij regenachtig weer.

De boom is compact, groeit tot 2,5 m, de kroon is schaars, de bladeren zijn groot. De voordelen van het ras worden beschouwd als de vorstbestendigheid en bescherming tegen bederfelijke, bacteriële ziekten.

rang KrimCherry Krymskaya heeft geen uitstekende fruitkwaliteiten, maar het is de beste bestuiver voor zelfvruchtbare variëteiten van zoete kersen. De vruchten zijn klein, met de scherpte van vogelkers, ze vormen een uitstekende wijn. De variëteit is winterhard, gefokt en getest in de regio’s Koersk, Tula, Moskou. Waarom ze de Krim noemden – een raadsel van de auteur.

rang Orlovskaya rozeZoete kers Orlovskaya roze overtreft alle variëteiten in vorstbestendigheid. Na een vorstproef van 37,5 graden bleef de boom vrucht dragen. Het ras is snelgroeiend, de eerste oogst geeft in het vierde jaar na het planten. Orlovskaya roze is zelfvruchtbaar, bestuivers kunnen variëteiten zijn die half mei bloeien – Rechitsa, Pink Pearl. Gemiddelde opbrengst per boom 10 kg, vruchten wegen ongeveer 6 gram.

Rassenbestendig tegen geperforeerde vlekken.

De wetenschap staat niet stil, onderzoek en experimenten gaan door. Nieuwe rassen worden getest en hebben uitstekende vooruitzichten. Je kunt hun zaailingen op proefstations krijgen, maar je moet een dagboek bijhouden van de ontwikkeling van planten om wetenschappers te helpen de beste winterharde en smakelijke kersen voor de regio Moskou te krijgen..

Video over kersenrassen

Adblock
detector