Zoete en aromatische frambozen Caramel op je site

framboos Karamel Raspberry Caramel is een vrij nieuwe variëteit die in korte tijd ongelooflijk populair is geworden. De plant onderscheidt zich door overvloedige vruchtvorming gedurende het hele seizoen. Om geurig fruit systematisch te verzamelen, moet u enkele regels kennen voor het planten en verzorgen van een plant..

Raspberry Caramel: rasbeschrijving

remontante variëteit Caramelka Dit is een remontante soort, die werd gefokt door fokkers van Nizhny Novgorod. De plant behoort tot de groep van middelgrote gewassen. De hoogte van een volwassen struik is niet groter dan 1,5 m. Met de juiste zorg is hij vrij dicht, stabiel, rechtopstaand.

Scheuten zijn lang, regelmatig van vorm. Ze zijn allemaal licht bedekt met doornen. Dit maakt plantonderhoud en oogsten veel gemakkelijker. Bladeren met een klassieke vorm, diepgroene tint.

Frambozen van het ras Caramelka kunnen zowel in grote oppervlakten als in minituintjes worden gekweekt.

De positieve aspecten die dit ras bezit:

  • planten hebben een goede winterhardheid;
  • overvloedige oogst (tot 5 kg bessen uit één struik);
  • de fruitmuur vormt zich het hele seizoen door;
  • mechanisch kan worden geoogst;
  • geschikt voor rauwe consumptie en voor verwerking.

In vergelijking met andere soorten zijn de vruchten van Caramel erg zoet. Hun smaak doet denken aan bosframbozen. Ze groeien van 6 tot 12 g. Het vruchtvlees is sappig en vrij dicht. Hierdoor kan hij gemakkelijk over verschillende afstanden vervoerd worden. De steel is gemakkelijk te scheiden, wat erg populair is bij tuinders..

Regels voor het planten van frambozen

frambozen plantenOndanks het feit dat deze variëteit pretentieloos is in de zorg, wordt het niettemin aanbevolen om alleen te planten in die gebieden die goed door de zon worden opgewarmd. In open gebieden zullen frambozen uitbundiger bloeien, waardoor ze een hoogwaardige oogst zullen geven.

De afstand tussen de exemplaren moet binnen 70 cm zijn. Bij teelt op industriële schaal wordt dit cijfer verhoogd tot 1 m. Het planten wordt uitgevoerd in de lente of de herfst, nadat de zon ondergaat. Het beste is om dit in maart te doen, maar de eerste oogst kan in dit geval pas volgend jaar worden geoogst..

Je moet geen frambozen planten tijdens de lunch, omdat ze misschien niet beginnen..

Wat de bodem betreft, de Caramelka framboos groeit goed op verschillende bodems. Het belangrijkste is dat het substraat voedzaam is en het water goed doorlaat. Het wordt aanbevolen om zaailingen te planten in die bedden waar eerder aardappelen, paprika’s, tomaten en aubergines groeiden. Ze hebben een gunstig effect op de ontwikkeling van deze cultuur..

Verzorging van frambozenstruiken Caramel

zorg voor frambozen van het ras CaramelkaAls u wilt dat de plant gezond is en de gewenste oogst geeft, moet u eenvoudige aanbevelingen volgen. Het belangrijkste is om je te houden aan de juiste watergift, de plant tijdig te bemesten, af te snijden en ook preventieve maatregelen correct uit te voeren.

Irrigatie van frambozenstruiken

Zoals de meeste soorten houdt Caramel van vochtige grond. Je kunt de plant zowel water geven met een spuitfles als rond de struik zelf. Het is beter om bezonken water te nemen dat goed in de zon wordt opgewarmd. De hoeveelheid vloeistof wordt bepaald afhankelijk van de toestand van de grond. Vaak worden twee grote emmers water onder een volwassen struik gegoten..

Als het buiten lange tijd regenachtig weer is, moet de watergift worden uitgesteld. Dit komt door het feit dat overtollig vocht veel verschillende ziekten kan veroorzaken..

Plantenbemesting

bemesting en water gevenDit is een belangrijke procedure die systematisch moet worden uitgevoerd. De eerste voeding wordt uitgevoerd onmiddellijk nadat de lentevorst is verdwenen. Tijdens deze periode wordt organische stof gebruikt. Kippenkeutels zijn een goede optie. Als dit niet mogelijk is, is het raadzaam om minerale meststoffen te gebruiken. Het kan zowel salpeter als andere soortgelijke medicijnen zijn..

De tweede voeding wordt uitgevoerd tijdens de bloeiperiode van frambozen. Hiervoor worden ongeveer 30 g kaliumzout en 20 g superfosfaat verdund in een emmer schoon water. Deze hoeveelheid van het mengsel is voldoende om 1 m2 aanplant te voeden..

De laatste dressing wordt uitgevoerd onmiddellijk nadat het gewas is geoogst. Breng in deze periode humus of compost aan. Een emmer kunstmest moet onder één struik worden voorbereid. Als de grond te droog is, moet de grond vóór het uitvoeren van de procedure overvloedig worden bewaterd..

Mulchen en losmaken

wieden en mulchenFrequent wieden heeft een gunstig effect op de ontwikkeling van struiken en hun vruchtvorming. Het is noodzakelijk om de grond minimaal eens in de twee weken los te maken, ook als er geen onkruid is. Het wordt aanbevolen om de schoffel niet meer dan 7 cm te verdiepen.Vergeet na elke procedure niet om de grond te mulchen. Turf of humus is een goede optie..

Regels voor het snoeien en binden van struiken

frambozen snoeienIn de late herfst worden al die scheuten verwijderd die niet ouder zijn dan een jaar. Hennep mag niet hoger dan 3 cm worden gelaten.Deze procedure zal de hoeveelheid oogst vergroten en de struiken ook beschermen tegen de ontwikkeling van verschillende insecten, waarop ze graag overwinteren..

Haal in het midden van de lente al die takken weg die te lijden hebben gehad van strenge vorst. Het wordt ook aanbevolen om gebroken scheuten te snoeien..

Vergeet ook niet om frambozenscheuten vast te binden. Hoewel ze behoorlijk sterk zijn, zijn ze nog steeds in staat om op de grond te leunen en te breken onder hun eigen gewicht tijdens het rijpen van fruit en harde wind..

kousenband van frambozensoorten CaramelDe beste optie is om hekjes te installeren. Neem hiervoor houten palen van ongeveer 2 m hoog, installeer ze op een diepte van 40 tot 50 cm en trek vervolgens meerdere rijen touw of draad tussen de steunen. Scheuten zijn aan hen gebonden.

Voor overwintering moeten alle bladeren die zijn afgebrokkeld, worden verzameld en verbrand. Dit is een verplichte procedure, omdat er een groot aantal insecten en schimmels in zitten die gevaarlijk zijn voor frambozen..

Raspberry Caramel is een zeer sterke en pretentieloze plant die je lang kan verrassen met een heerlijke en ongelooflijk gezonde oogst. Daarom, als u zo’n cultuur op uw site wilt laten groeien, moet u de eenvoudige regels voor planten en verzorgen volgen..

Frambozenkaramel op de plantage – video

Adblock
detector