Ziekten van de pruim en de strijd tegen hen, foto om de tuinman te helpen

pruim ziek Het is mogelijk om een ​​​​pruim in de tuin te laten groeien en jaarlijks heerlijk fruit te oogsten, de geheimen van landbouwtechnologie kennende. Sommige pruimenziekten en de bestrijding ervan worden hier beschreven, en een foto om de tuinman te helpen. Elke ziekte is gemakkelijker te voorkomen in het stadium van zorg en preventie. Het is onmogelijk om voor eens en voor altijd alle bronnen van ziekten uit te roeien, ze zijn opgenomen in het programma van de natuur. Maar om te voorkomen dat virussen en schimmels hun tuin binnendringen, hebben mensen geleerd.

Classificatie van pruimenziekten

pruimenblad clotterosporium Voordat je een mes of een sproeier oppakt, moet je uitzoeken wat voor soort aandoening je favoriete pruimenboom heeft bezocht. Ziekten worden verdeeld volgens hun verspreiding en actie in drie soorten:

  • schimmel;
  • bacterieel;
  • viraal.

Onjuiste zorg kan ook niet-overdraagbare ziekten veroorzaken. Overweeg een foto van pruimenziekten en de strijd ertegen.

Als pruimenbladeren ziek zijn van roest, moet je jeneverbes en anemoon uit de tuin verwijderen.

Schimmelziekten

buidelpruimenziekteSchimmelziekten worden overgedragen van boom tot boom met verdikt gebladerte dat geen tijd heeft om lange tijd uit te drogen door regen en dauw. In een warme, vochtige zomer wortelen schimmelsporen van buitenaf in weefsels en vormen een mycelium. Een paar dagen – de ziekte heeft al de leiding en eet fruit en gebladerte. Voorbeelden van dergelijke ziekten zijn pruimenmoniliose, clasterosporiumziekte, roest.

Vaak lijdt een boom aan meer dan één, meerdere ziekten. Fungiciden vernietigen alle schimmelziekten, er zijn systemische medicijnen. Voor insectenplagen en ziekten worden verschillende stoffen gebruikt..

fruitrotExperts beschouwen moniliose of moniliale verbranding als de meest formidabele ziekte. Een symptoom van de ziekte is het onmiddellijk drogen van individuele takken. De bladeren worden zwart, maar vallen niet af, de vruchten blijven zich ontwikkelen. De infectie wordt in de vrucht geïntroduceerd als er krassen of wonden op de huid zijn, waardoor de pruimenziekte ontstaat – de grijze rotting van de vrucht. Sporen worden door aanraking van de ene bes op de andere overgedragen. Als gevolg hiervan wordt het gewas geruïneerd en duurt het lang voordat de infectie is uitgeroeid. De schimmel leeft in fruit, gevallen bladeren, na overwintering zal hij zich in het voorjaar weer gaan vermenigvuldigen..

Een andere ziekte die de eigenaar zonder gewas kan achterlaten, is de buidelziekte of pruimenzakken. Een teken dat de ziekte zich zal manifesteren, is een lange bloei, een lange vrucht wordt gegoten, die lang groen blijft, bruin wordt, opdroogt en valt. Alleen fruit wordt aangetast.

virale ziekten

pruim heeft pokkenVirale ziekten zijn verschrikkelijk voor elke plant. Kijk naar de foto van pruimvirusziekten, de strijd tegen hen tot nu toe bestaat uit het gebruik van systemische medicijnen. De ziekte tast het vaatstelsel aan en wordt overgedragen door bladetende en sapzuigende insecten. Sharka of pokken is een vreselijke ziekte voor pruimen. Ze kan zelfs van klaver naar de boom gaan. Een andere virale ziekte is chlorotische ringvormige bladvlek. In dit geval worden de bladeren lichter, de gekrompen plaat wordt in gaten, de boom wordt onderdrukt. Er kunnen krullende bladeren verschijnen. Elke wijziging van het blad van de zaailing moet waarschuwen bij het kopen.

Bacteriële ziekten

pruim bacteriële ziekteBacteriële ziekten worden veroorzaakt door microben en bacteriën die worden overgedragen met het plantmateriaal, gereedschappen. Omzoomde kleine vlekken verschijnen op de bladeren. Het binnenste deel van de plaat droogt uit, verkruimelt en van buitenaf is een duidelijke rand zichtbaar en het blad eromheen wordt lichter. De vruchten zijn bedekt met zwarte en bruine vlekken. Pruimen worden oneetbaar, vallen eraf.

Het gebeurt dat er trossen dunne twijgen op de takken verschijnen – een heksenbezem. Dit is mycoplasmose. Op de bladeren eronder vormt zich een besmettelijke plaque..

Niet-infectieuze ziekten zijn onder meer het tandvlees dat wordt veroorzaakt door onzorgvuldig snoeien wanneer een boom een ​​wond probeert te genezen met tandvlees. Daarom moet de zorg voor steenfruitbomen zo voorzichtig mogelijk zijn. Plots kan de pruim beginnen uit te drogen. De reden ligt in de nauwe stand van het grondwater, bevriezing of de grond past niet bij de boom.pruim kauwgom stroom

Zoals je kunt zien, verzwakt elk van de pruimenziekten de boom, berooft het de oogst en moet hun behandeling op tijd zijn, zodat de boom niet sterft..

Preventie en volksremedies voor de bestrijding van pruimenziekten

melkachtige glitter van pruimPreventie van pruimenziekten bestaat uit het kiezen van de juiste plaats onder de boom. De grond moet vruchtbaar zijn, de plant moet gedurende de periode topdressing en preventieve behandelingen krijgen. Om broedplaatsen van ziekten weg te werken, wordt gebladerte uit de tuin niet in compost gebruikt, maar verbrand. De stam moet worden herzien, na het bleken. Houd de stamcirkel schoon, vrij van onkruid.

Er zijn geen recepten voor het bestrijden van pruimenziekten met behulp van folkmethoden, alleen speciale chemicaliën kunnen ermee omgaan. Zelfs preventief spuiten in de lente moet worden uitgevoerd met koperhoudende preparaten..

Video over steenfruitziekten

Adblock
detector