Wij kweken paprika's in de tuin Orange Miracle

paprika oranje wonder De Orange Miracle hybride paprika is veredeld door Nederlandse veredelaars. Het wordt beschouwd als een van de meest gewilde variëteiten onder tuinders. Dankzij de uitstekende smaak, het voortreffelijke aroma en de sappige vruchtvlees kunt u de groente gebruiken voor het bereiden van verschillende gerechten. Het gewas kenmerkt zich door hoge opbrengsten, ziekteresistentie en onderhoudsgemak. Een botanische beschrijving van de Orange Miracle pepersoort helpt je om de Nederlandse hybride beter te leren kennen.

Uiterlijke kenmerken van de plant

compacte paprikastruiken De cultuur is een krachtige compacte struik, bestaande uit dichte vertakte takken. Onder gunstige omstandigheden groeien ze tot 100 cm, in kassen worden ze 200 cm hoog. De bladplaten zijn donkergroen gekleurd. Ze zijn middelgroot en glad op het oppervlak..

paprika fruitDe vruchten van de paprika Orange Miracle worden gekenmerkt door een kubusvorm met een uitgesproken ribbels. Er zijn ook exemplaren met een langwerpig karakter met een scherpe neus aan de bovenkant..rijpingsproces paprika's Sinaasappelwonder

Ogorodnikov staat versteld van hun unieke parameters:

 • de maximale lengte van paprika’s bereikt 10-11 cm;
 • breedte – 9 cm;
 • gemiddeld vruchtgewicht – ongeveer 230 g;
 • wanddikte – 9 mm;
 • de kern bestaat uit 3-4 kamers.

rijpe paprika's Oranje wonderHybriden hebben een glanzend oppervlak en zijn in eerste instantie geverfd in een diepgroene kleur. Tegen de tijd van volledige rijping krijgen ze een elegante oranje of roodachtige toon. Ze verschillen in zoetige smaak zonder tekenen van bitterheid, maar met een lichte “zuurheid”. Van één struik worden minstens 10 vruchten geoogst. Paprika’s verliezen hun presentatie niet tijdens transport en langdurige opslag. Actief gebruikt bij het koken.

Vanaf het moment van aanplanten tot volledige rijping van de hybride cultuur van paprika duurt het Orange Miracle ongeveer 110 dagen.

Zo kweek je paprika’s Oranje wonder in hun zomerhuisje

paprika zaailingenAanvankelijk werd de hybride gemaakt als een warmteminnende plant die zich kan ontwikkelen bij een temperatuur van + 25 ° C. Daalt het tot +13°C, dan stopt de plant met groeien en draagt ​​geen vrucht. Daarom wordt het op de middelste breedtegraden in kassen gekweekt. En de tuinders van de zuidelijke regio’s planten paprika’s in open bedden. Tijdens warme periodes (+35 °C) wordt er echter kunstmatige schaduw gecreëerd voor de teelt..

Het teeltproces begint in februari of begin maart. Het hangt allemaal af van de klimatologische omstandigheden in het gebied, evenals de geplande teeltmethode. Orange Miracle peperzaden worden in de regel gekocht bij gespecialiseerde winkels. Voor het planten worden de korrels 24 uur in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat bewaard. Instanties die naar de oppervlakte drijven, worden weggegooid.paprika zaden

Lichte grond is geschikt voor het kweken van zaailingen. Het is onafhankelijk van componenten gemaakt:

 • land uit de tuin;
 • humus;
 • grof zand.

paprikazaden zaaien in voedzame grondHet substraat wordt in dozen of individuele potten gegoten. De zaden worden ongeveer 1 cm in de grond begraven, van bovenaf worden ze overvloedig met water uit een spuitfles gegoten en bedekt met glas of film. De containers worden naar een donkere kamer gebracht waar de temperatuur op ongeveer + 25 ° C wordt gehouden. Wanneer scheuten verschijnen, wordt de schuilplaats verwijderd en worden de containers op de vensterbank geplaatst..

Om de peperstruiken verticaal te laten groeien, is het raadzaam om de containers periodiek in verschillende richtingen naar de zon te draaien..

Een hybride planten op een vaste plek

zaailingen in de volle grond plantenAfhankelijk van de weersomstandigheden van het gebied worden de zaailingen in mei of begin juni geplant. De struiken moeten al minimaal 5 echte bladplaten hebben. De minimale hoogte van de struiken is ongeveer 15 cm.

In de tuin is gekozen voor een onbeschaduwde plek. De aarde wordt grondig losgemaakt. Ze maken rijen op een afstand van 60 cm van elkaar en de gaten – 40 cm.In kassen is 50×50 toegestaan. In elk gat wordt 1 liter water gegoten, waarna de zaailingen worden geplant. De wortelzone is bedekt met droog of vers gemaaid gras.

De eerste 2 weken is het raadzaam om de paprikazaailingen af ​​te dekken met folie om ze te beschermen tegen onverwachte kou..

Attente zorg

bedden verzorgen met peperDe Orange Miracle-paprikahybride is vaak overvloedig. Maar hiervoor moet je hard werken. regels voor water gevenMatige watergift is een belangrijke voorwaarde voor de vruchtvorming van een gewas. Gebrek aan vocht leidt tot uitdroging van de toppen, en de overvloed ervan veroorzaakt bederf van de wortelstok.

Bevochtig de peperstruiken 3 keer per week met bezonken warm water. De procedure wordt vroeg in de ochtend of na zonsondergang uitgevoerd. In de kas wordt de plant ook regelmatig besproeid om de vorming van de eierstok en de ontwikkeling van vruchten te stimuleren..

De grond losmaken en de steun installeren

het losmaken van de grond en kousebandstruiken peperNa het water geven wordt de bovengrond regelmatig gewied. Hierdoor krijgt het wortelstelsel een verse portie zuurstof. Het losmaken van de grond wordt uitgevoerd wanneer de aarde een beetje uitdroogt. Tijdens het werk worden allerlei soorten onkruid verwijderd. Om tijdens een droge periode vocht vast te houden, wordt het tuinbed gemout met zaagsel, stro of turf..

Naarmate de Nederlandse hybride Orange Miracle zich ontwikkelt, worden er steunen bij de struiken geplaatst. Ze moeten stevig genoeg zijn om veel fruittakken te ondersteunen. Bind de struiken voor de bloei vast met sterke touwen.

Topdressing en ziektepreventie

voedenGedurende het hele groeiseizoen wordt de cultuur minstens 3 keer gevoerd. De eerste keer dat de stoffen worden aangebracht direct na het planten van de zaailingen. De grond wordt vervolgens bemest tijdens de bloei en vorming van de paprika’s. De laatste keer dat de procedure wordt uitgevoerd na het verzamelen van de eerste vruchten. Hierdoor hebben nog een aantal paprika’s de tijd om aan de struiken te binden..

voorlopige bodemontsmettingVaak “weerstaan” de Orange Miracle-paprika’s infectieziekten met succes. Echter, zonder menselijke hulp, en hij kan de oorlog verliezen.

Bij het kweken van een cultuur moeten een aantal voorwaarden in acht worden genomen.:

 • desinfectie van de grond voor het planten;
 • regelmatige ventilatie van de kas;
 • matig vocht;
 • evenwichtige bemesting.

een afkooksel van alsem tegen ziekten en plagen van paprikaTer bescherming tegen insecten worden de struiken besproeid met chemische oplossingen of folkremedies. Een mengsel van alsem afkooksel met de toevoeging van waszeep helpt bijvoorbeeld bij spint en bladluizen. Ze bestrijden slakken met behulp van hete pepertinctuur in water of besprenkelen de grond met mosterd vermengd met gemalen hete peper.

Fungiciden voor de behandeling van peperaanplant kunnen een maand voor het begin van de oogst worden gebruikt..

het resultaat van goede zorgZoals je ziet is het vrij eenvoudig om de Orange Miracle paprika in een zomerhuisje te kweken. Ten eerste zijn ze bezig met zaailingen volgens het klassieke schema. Vervolgens worden de struiken overgebracht naar een kas of tuinbed. Zorg voor fatsoenlijke zorg en oogst overvloedige oogsten in de herfst.

Paprika Sinaasappelwonder in de kas – video

Adblock
detector