Wellicht is er in uw tuin een plekje voor aardbeien van het ras Alexandrina.

aardbeienrassen Alexandrina Geurige, mooie en smakelijke Alexandrina-aardbeien zijn geschikt voor teelt in een tuin en bloembedden. Dit nuttige fruitgewas heeft hoge decoratieve eigenschappen en wordt daarom vaak gebruikt voor verticaal of horizontaal tuinieren. Maar het belangrijkste doel is om de hele zomer een rijke oogst aan bessen te geven..

Raskenmerken

snor remontant aardbei Dit is een remontante variëteit van kleinfruitige tuinaardbeien die geen snor produceert. In het rijksregister van rassen is het bedoeld voor teelt in het West-Siberische district, wat aangeeft dat het bestand is tegen een onstabiel klimaat.

De gerepareerde snorloze aardbei Alexandrina vormt compacte struiken tot 25 cm hoog met grote bladeren. Daarom wordt bij het planten van zaailingen in de volle grond de afstand tussen de planten minimaal 20 cm . aangehouden.

De plant bloeit in het eerste jaar na aanplant medio mei. Vruchtvorming begint in juni en duurt tot oktober, terwijl de buitentemperatuur boven nul is. De vruchten zijn langwerpig, helder scharlaken en zoetzure smaak. Proefscore – 4 punten. De eerste oogst onderscheidt zich door de grootste vruchten. De massa van de bes bereikt 8 g. De vruchten blijven lang aan de struiken, zelfs na volledige rijping, worden donkerder en krijgen een nog grotere zoetheid. Bessen bevatten veel vitamine C.

Beschrijving van het aardbeienras Alexandrina:

  • bestand tegen vorst;
  • droogteresistentie is gemiddeld;
  • heeft een sterke immuniteit tegen ongedierte en bacteriën;
  • blootgesteld aan schimmelziekten, vooral in regenachtige zomers.

Over het algemeen is de variëteit pretentieloos, aangepast aan een veranderlijk klimaat en dagelijkse plotselinge temperatuurveranderingen. Om de kans op plantschade door schimmelziekten te minimaliseren, volgt u het beplantingsschema en zorgt u voor een goede ventilatie van de tuin.

Groeien uit zaden

zaailingen van aardbeienzadenGoed plantmateriaal geeft 2-3 jaar op rij rijke opbrengsten. Om het te krijgen, moet je de zaden goed voorbereiden en ze voorzien van goede omstandigheden voor ontkieming..

Aardbei Alexandrina geeft geen snor, wat betekent dat alleen zaden zich vermenigvuldigen.

Ze behouden een hoog percentage kiemkracht gedurende 5 jaar, maar voor vriendelijke zaailingen is het beter om materiaal te nemen dat niet ouder is dan 2 jaar..

Stadia van het groeien van aardbeienzaden Alexandrina:

  • zaden 2 dagen in warm water weken;
  • stratificatie 2 weken;
  • zaailingen plukken;
  • landing in de volle grond in mei.

De aardbeienteelt start in februari. Vang de sneeuw op, laat deze smelten en week de benodigde hoeveelheid zaden 2 dagen in smeltwater in kamertemperatuur. Een ondiepe bak is gevuld met een mengsel van zand, turf en turf. Er wordt sneeuw bovenop gelegd en voorgeweekte zaden worden over de sneeuw verspreid. De container is bedekt met polyethyleen en in een koelkast geplaatst voor stratificatie. Na 2 weken wordt de container eruit gehaald, op een warme, toegewijde plaats geplaatst en wordt de grond bevochtigd terwijl deze droogt.

Zaailingen verschijnen binnen 2-3 weken. Zaailingen worden uit de felle zon gehouden totdat ze sterker worden. Na het verschijnen van 2-3 bladeren duiken Alexandrina-aardbeien in afzonderlijke containers. De bodem is voedend, ademend.

Aardbeien groeien heel langzaam, dus midden in de winter beginnen de teeltactiviteiten..

Tegen de maand mei, wanneer de dreiging van terugkerende vorst voorbij is, worden kleine stopcontacten, samen met een brok aarde, getransplanteerd in voorbereide gaten in de bedden. De afstand tussen de planten is 20-30 cm, de afstand tussen de rijen is 30-40 cm.Het land rond de struiken kan worden gemulleerd met stro of zaagsel.

Zorg

eerste oogstNa het rooten in het open veld, om de groei van de struik te stimuleren, worden Alexandrina-aardbeien gevoed met stikstofmeststoffen. Dit is een aftreksel van toorts of speciaal ontworpen winkelpreparaten met een hoog gehalte aan stikstof..

Het verzorgen van de plant is eenvoudig. Je hoeft de snor niet te verwijderen, je hoeft de plant ook niet te bestuiven, de bloemen zijn biseksueel. Verzorgende activiteiten worden beperkt tot water geven tijdens de droge periode en 3-4 keer per seizoen aankleden.

De tweede voeding wordt uitgevoerd tijdens de ontluikende periode met fosfor-kaliummeststoffen. De derde – tijdens de tweede golf van bloei en vruchtvorming in de maand juli.

Tegen het einde van de zomer wordt de voeding stopgezet om de plant in staat te stellen zich voor te bereiden op de winter. In oktober wordt het bovengrondse deel afgesneden en wordt de grond gemulleerd met een nieuwe laag stro of zaagsel. Er wordt geen speciaal afdekmateriaal gebruikt om de plant tegen vorst te beschermen. Aardbeien overwinteren goed zonder beschutting.

Alexandrina is een bewezen tuinaardbeienras dat geschikt is voor de teelt in gematigde klimaten. Hoge smaak en onderhoudsgemak maken deze plant tot een van de meest populaire in amateur zomerhuisjes..

Aardbeien kweken uit zaden – video

Adblock
detector