Wees voorzichtig - vals schuim

vals schuim Vals schuim van de stropharia-familie is een prominente vertegenwoordiger van giftige paddenstoelen, die zeer gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het is gemakkelijk om het te verwarren met eetbare paddenstoelen, dus beginnende paddenstoelenplukkers moeten heel voorzichtig zijn bij het plukken. Hoe een valse paddenstoel eruitziet, is te zien op de onderstaande foto..

Nep schuim baksteen rood

vals schuim baksteenrood Het is een van de meest populaire giftige paddenstoelen. Dit pseudo-schuim verschilt in de diameter van de dop, die varieert binnen 4-8 cm.Zeldzame exemplaren kunnen 12 cm bereiken.De dop van deze vertegenwoordiger van de paddenstoelen kan ovaal-convex zijn, die uiteindelijk een uitgestrekte vorm aanneemt. Het kleurbereik komt tot uiting in de volgende tinten: steenrood, geelbruin, roodbruin. Het midden van de dop is bijna altijd donkerder en meer verzadigd dan de randen. De beenhoogte kan in het bereik van 6-10 cm liggen en de breedte is ongeveer 1,5 cm.

Dit type paddenstoelsoort is te vinden in bossen van de vroege zomer tot de late herfst. Overwegend steenrood pseudo-schuim groeit op stronken van droge loofbomen (soms naaldbomen).

slechte geurOpgemerkt moet worden dat een onderscheidend kenmerk van een baksteen vals schuim van een eetbare een onaangename geur is die wordt uitgestoten door de pulp van een gebroken giftige paddenstoel. Echte honingpaddestoelen moeten zelfs bij het plukken heerlijk ruiken. Dit is de belangrijkste regel om in gedachten te houden.!

Er is geen eenduidige mening over de eetbaarheid van deze paddenstoel. Lange tijd werd het als giftig beschouwd, maar toen bleek dat het na het koken en aftappen van het water nog steeds bij het koken kan worden gebruikt. Tegenwoordig wordt het in veel landen, zoals Duitsland, Italië, Canada, in voedsel gebruikt. In ons land wordt deze soort categorisch erkend als oneetbaar, omdat het, met zijn toxines, vergiftiging kan veroorzaken. Als zelfs maar een kleine hoeveelheid in de maag komt, treden diarree, misselijkheid en ernstige hoofdpijn op..

Er is een mening dat het mogelijk is om immuniteit te ontwikkelen tegen giftige toxines in het beschouwde type paddenstoel. Om dit te doen, moet u ze periodiek voor een lange tijd eten, waarna vergiftiging niet optreedt. Een uiterst dubieus voorstel, bijna zoals roulette spelen. Het is beter om je gezondheid niet te riskeren!

Candoll Vals Schuim

Candoll's valse schuimDit is een andere prominente vertegenwoordiger van oneetbare valse horzels. Maar ondanks de aanwezigheid van gevaarlijke componenten, gebruiken sommige mensen het nog steeds in voedsel. De voorwaardelijke eetbaarheid van Psatirella (tweede naam) ligt in het zorgvuldig koken voor consumptie..

De paddenstoel onderscheidt zich door de diameter van een klokvormige of breed conische hoed. Het kan binnen 3-8 cm zijn.Na een tijdje opent de dop zich tot een plat uiterlijk met een kleine knobbel in het midden. De randen zijn golvend-bochtig en gebarsten. De jongere generatie is geelbruin van kleur. Als ze droog zijn, worden ze roomwit en breken ze gemakkelijk.

gordijn van valse honingzwammenDe platen zijn hechtend, dik en dun. Ze hebben de neiging om hun contrast te veranderen naarmate ze ouder worden, van wit tot porfier. Donkerbruine doppen zijn gemarkeerd met lichtere randen, waar lichte films hangen (dekenresten).

Het vlezige deel van Psatirella heeft praktisch geen speciale smaak en geur, het is erg dun en breekbaar. De mensen komen soms de naam van de fragiele kandolla tegen, die wordt geassocieerd met zijn sterke kwetsbaarheid. De hoogte van de paddestoelpoot kan 9 cm bereiken en de breedte – 0,6 cm. Het heeft een glad oppervlak dat dikker wordt aan de basis of een wortelstokaanhangsel heeft.

Het is mogelijk om Candollu fawn in de bossen te ontmoeten van mei tot eind oktober. Paddenstoelen verspreiden zich in groepen op het hout van gedroogde loof- of naaldstronken. Soms zijn ze ook te vinden op levende bomen..

Beschrijving van valse schuimen zwavelgeel

valse schuim zwavel geelDeze soort behoort ook tot de categorie van gevaarlijke giftige paddenstoelen, die heel gemakkelijk te verwarren zijn met de eetbare vertegenwoordigers van het paddenstoelenrijk. Opgemerkt moet worden dat nuttige paddenstoelen en valse schuimen erg graag naast elkaar bestaan, wat een nog groter gevaar met zich meebrengt voor onoplettende of onervaren paddenstoelenplukkers.

Zwavelgeel vals schuim komt niet alleen vaker voor in bossen, maar ook in bergachtige gebieden. Het groeit bijna altijd in groepssamenstelling in de vorm van hele balken.

groeit op oude stronkenFavoriete distributiesites:

  • oude stronken;
  • droge bomen;
  • gebroken takken en stammen die op de grond liggen.

Hij draagt ​​maximaal fruit in augustus-september, maar een grote liefde voor warmte geeft hem de mogelijkheid om in de herfst tot eind november te groeien..

De hoed heeft een convexe vorm en de diameter bereikt 6 cm, terwijl hij groeit, wordt hij recht. Het heeft een eigenaardige tint: geel aan de bovenkant, roodachtig in het midden, geelachtig groenachtige onderranden. De platen zijn witachtig en roomgeel (bij jonge dieren), bij oudere paddenstoelen hebben ze een blauwgrijze toon. Het vruchtvlees van de paddenstoel is lichtgeel of witachtig, zeer bitter van smaak en heeft een onaangename geur.

Gezondheidsrisico

draagt ​​vrucht in augustus-septemberHet belangrijkste waarschuwingsbord voor paddenstoelenplukkers is een groenachtige of olijfkleurige tint van de dop..

De samenstelling van het zwavelgele valse schuim bevat harsachtige stoffen die niet alleen het spijsverteringskanaal, maar ook andere menselijke organen negatief beïnvloeden. Daarom treedt bij vergiftiging met deze valse paddenstoelen een slag op het hele lichaam op, vooral als het een kind of een bejaarde is. In sommige gevallen vermelden statistieken zelfs sterfgevallen na het begin van acute gastro-enteritis..

Vergiftiging gaat gepaard met:

  • ernstige misselijkheid;
  • buikpijn;
  • zweten;
  • verlies van bewustzijn;
  • zwakheid;
  • duizeligheid;
  • stuiptrekkingen.

Het gif dat in dit soort pseudoschuim zit, is een harde klap voor de lever en de nieren. Het effect kan optreden tussen 6 en 48 uur na consumptie. Het is de afwezigheid van vroege tekenen van vergiftiging die de reden is voor de vertraging in het verlenen van eerste hulp, die in 80% van de gevallen eindigt in de dood..

Bij het eerste teken van vergiftiging met een van de soorten paddenstoelen, moet onmiddellijk een ambulance worden gebeld. Voor haar aankomst is het op alle mogelijke manieren nodig om het lichaam te helpen reinigen van giftige gifstoffen die erin zijn gevallen. Drink een paar glazen gekookt water en een oplossing van kaliumpermanganaat om braken op te wekken. Alle laxeermiddelen zullen ook werken..

Bij het plukken van paddenstoelen moet je de hoofdregel van de paddenstoelenplukker onthouden “om 100% zeker te zijn van alle paddenstoelen die je in je mandje stopt”. Als het percentage van dit vertrouwen 99,9% is, dan is het beter om voorbij te gaan. De beschrijving van valse leeftijden, die hierboven wordt weergegeven, stelt u in staat om de juiste keuze te maken..

Hoe valse paddenstoelen te onderscheiden van herfstpaddenstoelen – video

Adblock
detector