We zullen alle subtiliteiten van vegetatieve reproductie leren met behulp van fytostimulant Kornevin

fytostimulerende wortel Een mooie, gezonde en vruchtbare plant onderscheidt zich allereerst door een ontwikkeld wortelstelsel. Met de vegetatieve reproductiemethode schieten stekken niet goed wortel, voornamelijk vanwege zwakke wortelvorming, en biostimulerende meststoffen kunnen hen hierbij helpen. Kornevin is een van de meest populaire preparaten die alles bevat wat nodig is voor het opbouwen van de wortelmassa. Om ervoor te zorgen dat het heilzaam is en niet schadelijk, moet u vóór gebruik alle subtiliteiten van de toepassing kennen..

Beschrijving van de wortel en het effect op planten

root gebruik Kornevin is een wortelgroeistimulator, een verbeterde analoog van het bekende heteroauxine. De werking is gebaseerd op irritatie van de integumentaire weefsels van de plant, waardoor calluscellen beginnen te vormen (een instroom bij een snede of breuk van een stek of blad) en wortels.

callusvormingIndolylboterzuur (IBA) heeft dit effect. Eenmaal in de bodem wordt het omgezet in het natuurlijke hormoon voor wortelvorming, heteroauxine. Dit medicijn verschilt van zijn voorganger in een langere actie..

De samenstelling van de wortel omvat, naast IMC, macro- en micro-elementen die bijdragen aan wortelvorming – kalium, fosfor, mangaan en molybdeen..

Het medicijn is verkrijgbaar in verpakkingen van 4, 5, 10, 125 en 250 g en is een crèmekleurig poeder. Het wordt zowel in droge als vloeibare vorm gebruikt..

Het stimulerende middel heeft het volgende effect:

 • bevordert een snelle en vriendelijke zaadontkieming;
 • stimuleert de vorming van het wortelstelsel in stekken;
 • vermindert stress en verbetert de overlevingskans van zaailingen en zaailingen;
 • verhoogt de weerstand van planten tegen ongunstige natuurlijke factoren – gebrek aan of teveel vocht in de bodem, plotselinge temperatuurveranderingen.

wortelstelsel na behandelingDit alles betekent niet dat de met wortel behandelde plant niet vatbaar zal zijn voor plagen en ziekten. Het vervangt de voeding met organische of minerale meststoffen niet, maar draagt ​​alleen bij aan de ontwikkeling van een krachtig wortelstelsel, dat de basis vormt van het bestaan ​​van de plant. Op de onderstaande foto: aan de rechterkant, het wortelsysteem van de stek, die met wortel is behandeld, aan de linkerkant – een controlemonster.

Hoe het medicijn te gebruiken volgens de instructies?

gebruiksaanwijzingDe wortelvormer kan alleen nuttig zijn als hij correct wordt gebruikt. Om dit te doen, moet u de instructies voor het gebruik van de root volgen. Gebruik voor de bereiding van werkende oplossingen alleen aardewerk, email of glaswerk.

Bij droog gebruik wordt de snede van de stek in poeder gedompeld en na een tijdje in water gedompeld of direct in de grond gedropt. Stekken die voor enten zijn gesneden, worden ook aanbevolen om met wortel te worden gepoederd.

Ervaren tuinders wordt geadviseerd om het medicijn te mengen met een fungicide in een verhouding van 10 tot 1. Dit additief activeert de immuniteit van de plant en beschermt de plakjes tegen schimmelaanvallen..

Om een ​​oplossing voor 1 liter warm water te bereiden, neem je 1 gram poeder. Het resulterende materiaal wordt goed gemengd en onmiddellijk gebruikt. Knollen en bollen worden 20 uur in de werkoplossing geweekt, dezelfde hoeveelheid kan in de wortel en zaden worden geweekt. Vervolgens wordt het behandelde plantmateriaal in de grond geplant. Voor een betere overleving van zaailingen worden de gaten eerst afgeworpen met schoon water en vervolgens met een worteloplossing. Vervolgens worden zaailingen geplant, wordt de aarde verdicht en opnieuw bewaterd met een wortelvormer. Houd u bij het water geven aan de volgende aanbevelingen:

 • 2-3 liter voor boomzaailingen en grote struiken;
 • 0,3 l voor lage en middelgrote struiken;
 • 40-50 ml voor bloem- en groentezaailingen.

Voor het planten van appel, pruim, peer, zoete kers, kweepeer, kersenzaailingen, worden de wortels 10-12 uur in een worteloplossing bewaard. Voeg 1 theelepel poeder toe per liter water.

De geopende verpakking wordt direct gebruikt. Het resterende poeder moet in een strak gekrulde container worden gegoten. De waterige oplossing is niet onderhevig aan opslag.

Aanvraag voor zaailingen

aanvraag voor zaailingenInstructies voor het gebruik van wortel voor zaailingen zorgen ervoor dat de zaden gedurende twee uur in een waterige oplossing worden bewaard. Gewassen die geen wortelbeschadiging verdragen, worden tijdens de oogst en twee weken daarna met een stimulerend middel bewaterd. Om de spruiten niet te beschadigen, moet u weten hoe u de wortel op de juiste manier kunt verdunnen om de zaailingen water te geven. De werkoplossing wordt bereid met een snelheid van 1 g van het medicijn per 1 liter water. Eén plant heeft niet meer dan 60 ml van een vloeibaar product nodig. Een overdosis veroorzaakt remming van de groei van de zaailing, dus de zaailingen worden bewaterd, waarbij zorgvuldig de hoeveelheid voor elke struik wordt gemeten.

Bij het verplanten van volwassen zaailingen in de grond, moet u zich laten leiden door het weer. Op zonnige en warme dagen is het onpraktisch om het medicijn te gebruiken, omdat extra stimulatie van wortelvorming de groei van het bovengrondse deel zal stoppen en het begin van vruchtvorming zal vertragen. Gunstige weersomstandigheden dragen zelf bij aan de ontwikkeling van het wortelstelsel en de verdere groei van de plant. Het is voordeliger om de wortel voor zaailingen te gebruiken in een langdurig koud voorjaar, wanneer de aarde zwak wordt opgewarmd door de zon. Spruiten besteden op zo’n moment veel energie aan het overwinnen van ongunstige omstandigheden en overplanten in de grond blijkt pijnlijk te zijn. Om jonge planten te helpen wortel te schieten en kracht te behouden, wordt een biostimulant gebruikt. De poederoplossing wordt bereid volgens het standaardschema dat op de verpakking staat beschreven..

Elke struik wordt afzonderlijk bewaterd, onder de wortel, om geen snelle groei van onkruid te veroorzaken.

Ook worden de wortels van de zaailingen enkele uren in de werkoplossing gehouden vlak voordat ze in de grond worden geplant. Als de zaailingen goed geworteld zijn en actief groeien, wordt de wortel niet meer gebruikt.

Kornevin voor kamerplanten

voor het rooten van kamerplantenInstructies voor het gebruik van wortel voor kamerplanten suggereren verschillende opties voor het gebruik ervan:

 • weken van zaden in een waterige oplossing gedurende 2-3 uur;
 • afstoffen van stekken of bladeren;
 • stekken in één oplossing houden.

Als de wortel droog wordt gebruikt, wordt de snede van de snede bevochtigd met water en in poeder gedompeld. Vervolgens wordt het overtollige medicijn afgeschud en wordt het stekje in de grond of een bloempot geplant. Sommige planten wortelen beter als ze in een stimulerende oplossing worden bewaard totdat er wortels verschijnen..

Kornevin wordt gebruikt als een cyclamen, orchidee of gloxinia sterft door onjuiste zorg. Voordat u gloxinia of cyclamen naar gedwongen rust stuurt, moet u alle beschadigde en rotte wortels afsnijden. De resterende gezonde wortels worden enkele uren in de werkoplossing bewaard voordat ze worden getransplanteerd..

orchidee restauratieKornevin kan een orchidee met een rotte wortel redden. Alle zieke wortels worden eruit gesneden, daarna wordt de bloem twee uur in het donker bewaard bij een temperatuur van ongeveer 27 ° C. Deze procedure helpt de plakjes uit te drogen en niet opnieuw te rotten. Maak een verse worteloplossing, plaats er een orchidee in en bewaar deze in een warme kamer tot er nieuwe wortels ontstaan.

Druivenstekken rooten

druivenstekken wroetenVoor het rooten van druivenstekken wordt de wortel zowel droog als verdund in water gebruikt. Deze cultuur vermeerdert zich vrij gemakkelijk door stekken, maar als er heel weinig plantmateriaal is of als de variëteit bijzonder waardevol is, moet je op veilig spelen en een wortelvormer gebruiken.

vermeerdering door stekkenDe droge methode is betrouwbaarder, vereist een groter verbruik van poeder en is gevaarlijk met de kans op rotting van het snijwerk. Het wordt gebruikt als de geselecteerde variëteit geen wortel schiet in de oplossing. De droge methode wordt gebruikt als er na 2 weken bewortelen geen eelt in de oplossing is ontstaan. De stengel moet zorgvuldig worden onderzocht onder een vergrootglas: als er ten minste microscopisch kleine influxen merkbaar zijn, moet deze in een waterige oplossing worden achtergelaten.

Hoe een roos uit een boeket te rooten met root

bewortelen van stekken van rozenSoms vormen zich op de stelen van een roos uit een boeket groene knoppen in plaats van gescheurde bladeren. Als je van de variëteit houdt, moet je proberen de stengel te rooten. Om dit te doen, wordt de stengel aan de onder- en bovenkant afgesneden, waardoor er 3 gezonde gezwollen knoppen overblijven.

snijvoorbereidingHet onderste deel van de stengel van de snede tot de onderste knop wordt met een scherp mes gekrast om het ontkiemen van de wortels te vergemakkelijken. Vervolgens wordt deze plaats, inclusief de snede en de onderste knop, in de wortel gedompeld en na een paar minuten wordt het teveel ervan afgeschud en wordt de stek in de plantcontainer geplant. De bovenste twee knoppen moeten aan de oppervlakte blijven. Voor rozen is het raadzaam om een ​​speciale bodem te gebruiken..

wortelprocesVan bovenaf wordt de container gesloten met polyethyleen of bedekt met een transparant plastic glas en op een warme, lichte plaats geplaatst. Van tijd tot tijd wordt de schuilplaats verwijderd voor ventilatie en, indien nodig, de grond bevochtigen.

Voor het rooten van rozen adviseren experts om de wortel samen met zirkoon te gebruiken..

Als er nog levende stekken uit het boeket zijn, kunt u proberen ze in een waterige oplossing van het medicijn te rooten. Plantgoed wordt op dezelfde manier voorbereid als voor droge beworteling. Alleen de onderste knop van de stek mag in het water blijven..

Regels voor rootverwerking

inpakken met wortelHet medicijn behoort tot de 3e gevarenklasse en je moet ermee werken met handschoenen, en het is beter om de gebruikte verpakking niet weg te gooien, maar deze te verbranden. De fabrikant van het stimulerende middel schrijft de volgende voorzorgsmaatregelen voor:

 • het medicijn wordt niet verdund in voedselcontainers;
 • tijdens het werk niet eten, roken en drinken;
 • in geval van contact met de handen, deze onmiddellijk wassen met water en zeep;
 • als zelfs microscopisch kleine doses per ongeluk worden ingeslikt, moet u veel water drinken, braken opwekken en actieve kool innemen;
 • het medicijn wordt bewaard op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor kinderen.

Alle componenten van de wortel zijn niet fytotoxisch en zijn niet kankerverwekkend, maar de aanbevelingen mogen niet worden verwaarloosd..

Het gebruik van de wortel maakt het niet alleen mogelijk om gezonde sterke planten met een krachtig wortelstelsel te krijgen, maar ook om de meest ongewone en exotische gewassen in uw omgeving te bewortelen. Het maakt het ook gemakkelijker om te leren hoe verschillende variëteiten te enten en om sterke levensvatbare transplantaten te krijgen..

Video over de voordelen en gevaren van root

Adblock
detector