We gebruiken de warme bedden van Rozum voor een rijke oogst

warme bedden van Rosum De warme bedden van Rozuma zijn een groenteteelttechnologie gerelateerd aan biologische landbouw. Het biedt de mogelijkheid om verlaten onvruchtbare gebieden te gebruiken, de bodemproductiviteit te verhogen en de arbeidskosten voor de verwerking van het gebied te verlagen..

Redenen voor de vraag naar warme bedden van Rozum

overvloedige oogst in de bedden van Rosum De maker van de technologie van intensieve bedden is Vladimir Nikitovich Rozum, een professionele tuinman die de principes van biologische landbouw toepast. Tot zijn belangrijkste werken behoren de bouw en inrichting van kassen en reservoirs in de achtertuin, het gebruik van organische mest en groenbemester.

Het belangrijkste doel van de warme bedden van Rozum was de effectieve en efficiënte verwerking van verlaten en onvruchtbare gebieden, waarop lange tijd alleen onkruid ontkiemde, waardoor de opbrengsten werden verhoogd en de arbeidskosten werden geminimaliseerd..ontwikkeling van verlaten sites

Waar worden de warme bedden van Rozum voor gebruikt?:

 1. Teelt van onvruchtbare, verlaten, verlaten gebieden bedekt met onkruid. Dankzij een speciaal ontwikkelde technologie worden de natuurlijke hulpbronnen van de bodem in slechts twee seizoenen volledig vernieuwd.
 2. Teelt van maagdelijke gronden of gronden die lange tijd niet zijn bebouwd. Deze methode is geweldig voor het “graven” van graszoden, arme, rotsachtige bodems. Warme bedden van Rosum verzadigen de grond met voedingsstoffen en verbeteren de vruchtbare eigenschappen.
 3. Toegenomen productiviteit. Bovenal zijn de warme bedden van Rosum geschikt voor de teelt van komkommers, tomaten, paprika’s en bessen, waardoor hun opbrengst met 40-60% toeneemt.
 4. Minimale arbeidskosten – ze zijn slechts één keer nodig, bij het regelen van warme bedden.
 5. Milieuvriendelijkheid – groentegewassen worden uitsluitend met behulp van organisch materiaal in warme bedden gekweekt, zonder het gebruik van industriële meststoffen. Hierdoor kunt u een rijke natuurlijke en milieuvriendelijke oogst verzamelen..

Warme bedden van Vladimir Rozum kunnen op elke grond worden gemaakt, ongeacht het type en de kwaliteit, maar ook op elk moment van het jaar, zowel in het vroege voorjaar als vóór de eerste wintervorst.

Warme bedden van Rozuma – de belangrijkste voordelen

gemengde landingenHet ontwerp van Rozuma warme bedden bestaat uit 30 cm brede plantruggen en daartussen een organische greppel.uitgebreide plantenvoedingszone

Ze hebben verschillende belangrijke verschillen en voordelen ten opzichte van conventionele bedden:

 1. Groentegewassen worden op de grond verbouwd zonder toevoeging van organisch materiaal. Hierdoor zijn er geen schimmelmicro-organismen en rottingsprocessen in de bodem, het is uitstekend geschikt voor het kweken van bijna alle groentegewassen, inclusief knolgewassen.
 2. De greppel tussen de bedden, gevuld met organisch materiaal, zorgt voor meerdere jaren voor voldoende voeding voor alle planten.
 3. Wanneer ze in warme bedden worden gekweekt, hebben planten niet vaak water nodig, omdat ze al het nodige vocht uit de greppel kunnen krijgen.
 4. Vanwege de overvloed aan vocht en voedingsstoffen zijn Rozuma-bedden uitstekend geschikt voor gecombineerde en verdichte aanplant..
 5. Wanneer de greppel volledig is gevuld met organische stoffen, neemt de breedte toe tot 50-70 cm.Dit pad vereist geen extra opstelling.
 6. Een dichte laag organisch materiaal geeft bij oververhitting een aanzienlijke hoeveelheid warmte af, wat zorgt voor een comfortabele groei van planten in gebieden met een koud klimaat.

warme bedden van Rozuma op de siteHet planten en onderhouden van de intensieve bedden van Rozum vereist geen onderhoud van aparte composthopen – in plaats daarvan worden sleuven gevuld met organisch materiaal gebruikt. Dit bespaart ruimte op een klein tuinperceel en de tijd die nodig is om met compost te werken.. tomaten op het bed van Rosum

De gemiddelde “leeftijd” van de intensieve bedden van Rozum is 5-7 jaar. Tegelijkertijd is het enige dat nodig is om hun vruchtbaarheid op peil te houden de jaarlijkse toevoeging van een organische laag.

Na 6-7 jaar moeten de bedden volledig worden vernieuwd, omdat na ongeveer deze tijd de onderste laag van de takken volledig vergaat en zijn functies verliest, waardoor de vruchtbaarheid van de site afneemt.

Rozum warme bedden regeling

schema van een intensief warm bed van RosumVoordat je de bedden van Rozum opmaakt, moet je ze aftekenen. De markering wordt alleen op de site uitgevoerd, eerder ontdaan van onkruid en puin en gepluisd tot een diepte van 10-15 cm.De optimale lengte van een warm bed is 1,2-1,4 m.het schema van de bedden van Rozum

Het bedschema van Rozum:

 • de breedte van de centrale strook gevuld met organisch materiaal is 55-65 cm;
 • aan beide zijden van de greppel bevinden zich voederbedden waarvan de breedte niet groter mag zijn dan 35-40 cm;
 • laat ruimte voor paden aan beide zijden van de voerbedden – hun maximale breedte is 50-60 cm.

Na het maken van metingen, het voorbereiden van de site en het markeren ervan, kunt u doorgaan met de directe plaatsing van de warme bedden van Rozum.

Hoe maak je warme bedden?

hoe maak je warme bedden van RosumDe bedden van Rozuma in de kas en op volle grond worden gemaakt met een vergelijkbare technologie. In het centrale deel van het voorbereide gebied wordt een greppel gemaakt voor organisch materiaal – meestal is deze wigvormig met een sterke vernauwing naar beneden, tot 30 cm diep.Deze depressie kan het gemakkelijkst worden gedaan met een gewone schoffel of met de hulp van een Fokin vlaksnijder.

Vouw de grond die is verkregen bij het graven van een greppel aan de zijkanten ervan. Dit zal helpen de hoogte van de bedden te verhogen. De zijkanten van de groef moeten schuin worden gesneden en er moet een kleine snede worden gemaakt – dit voorkomt dat grond in de greppel valt en helpt de structuur meerdere jaren te behouden.

Stapsgewijze voorbereiding van warme bedden:

 1. Vul een laag grote takken op de bodem van de gevormde greppel. In plaats daarvan kunnen massief houten balken of planken worden gebruikt. De hoogte van een dergelijke laag, die zorgt voor een effectieve luchtcirculatie en zelfvoorziening van het systeem met vocht, is 10-15 cm.sleufvoorbereiding en leggen van de eerste laag
 2. Giet kleine takken er gelijkmatig over. De bodem van de greppel is het best bekleed met een metalen gaas met fijne mazen – dit voorkomt het verschijnen van knaagdieren in de laag takken.
 3. Giet een laag organisch materiaal op kleine takken en stamp goed aan. Voor dit doel kunt u hooi, gehakseld gras, gevallen bladeren, mest, voedselverspilling gebruiken..bladwijzer van de tweede en derde laag
 4. Giet de organische laag met elk EM-preparaat – Emochka, Baikal, Radiance. Dit zal de vermenigvuldiging van nuttige micro-organismen versnellen..gebruik van het medicijn Baikal-EM
 5. Zorg er in de laatste fase voor dat u de greppel mulcht met organisch materiaal. Bestrooi hiervoor de centrale sloot met hooi, humus, dennennaalden of zaagsel. De mulchlaag moet minimaal 8-10 cm . zijn.

Een laag mulch zorgt voor een “broeikaseffect” voor organische stof en versnelt het afbraakproces. Dit verhoogt de opbrengst van planten..

Het werkingsprincipe van de warme bedden van Rozum

Hoe de bedden van Rozum werkenHet verbeteren van de opbrengsten op arme, steenachtige gronden wordt bereikt door de juiste plaatsing en het ontwerp van warme bedden. Hun onderste laag bestaat uit grote takken die zorgen voor een goede luchtmicrocirculatie..

De temperatuur van de diepe lagen van de grond is veel lager dan die van de bovenste. In combinatie met luchtmicrocirculatie zorgt dit voor vochtcondensatie – het vult niet alleen de vochtbehoefte van planten, maar ook van de bodem aan. Daarom is water geven niet nodig bij het kweken van groenten in de warme bedden van Rozum..

De ondiepe organische laag is een uitstekende meststof voor groen. Tijdens het ontbindingsproces komen niet alleen nuttige voedingsstoffen vrij, maar ook koolstofdioxide, dat planten nodig hebben voor hun groei en ontwikkeling..

Regels voor planten

aardbeien warme bedden van RosumDe basisregel bij het telen van gewassen in de warme bedden van Rozum is dat ze uitsluitend in de voederbedden worden geplant. Planten mogen niet in het centrale deel van de site worden gezaaid, omdat dit een snelle afname van de vruchtbaarheid van de bedden zal veroorzaken..

In de eerste 1-2 jaar na het creëren van intensieve bedden van Rozum, wordt het planten van groentegewassen die regelmatig moeten worden aangeplant, als de beste optie beschouwd. Dit zal helpen de groef te verdiepen en de vruchtbaarheid te maximaliseren..hoogproductieve bedden

In het derde jaar na het regelen van de bedden, kunt u andere groentegewassen verbouwen:

 • tomaten;
 • komkommers;
 • witte kool;
 • courgette;
 • pompoen;
 • erwten;
 • verschillende groenten.

De warme bedden van Rozuma zijn een van de meest bekende en gevraagde technologieën van de biologische landbouw. Met zijn hulp kun je verlaten, verlaten gebieden “ontwikkelen”. Verhoog de productiviteit van groentegewassen en de vruchtbaarheid van arme, stenige grond. Het originele ontwerp van de Rozuma-bedden stelt u in staat om de maximale opbrengst te behalen met een minimale fysieke inspanning en op elke grondsoort.

Hoe warme bedden van Rosum correct te maken – video

Adblock
detector