We bepalen de ziekten van zoete kers en de bestrijding ervan, foto om te helpen

ziekte van kersenmoniliose Het kweken van een gezondere kersenboom is helemaal niet eenvoudig. Ziekten van kersen met foto’s en de strijd ertegen is het onderwerp van het artikel. De boom is ziek wanneer hij verzwakt is door onjuiste zorg, onvoldoende voeding. Vanwege vroege vruchtvorming worden ziekten zelden geoogst. Als u geen systemische bescherming van de tuin uitvoert, worden kwalen dieper geïntroduceerd, verliest de kers zijn kracht en is het niet langer mogelijk om de oogst te redden – u zult moeten vechten voor het leven van de boom.

Kersenziekten

Alle kersenziekten zijn onderverdeeld volgens hun verspreiding:

  1. Schimmel, vlekken vormend, afstervend van bladeren, bessen, stammen. Dit is het meest voorkomende type ziekte. Ze worden verspreid door sporen, gedragen door een vuil gereedschap, door de wind.
  2. Bacterieel – microbiële infectie, insectenplagen, wind, vuil gereedschap.
  3. Viraal – worden geïntroduceerd door insecten, overgebracht van de ene site naar de andere. Er zijn geen medicijnen voor virale ziekten, ze manifesteren het vaatstelsel. Alleen het verwijderen van de zieke boom kan de tuin redden.
  4. Niet-infectieus – onjuiste verzorging, vorstscheuren, verkeerd en verkeerd snoeien, natte sneden afdichten met was, takken breken onder een sneeuw- of fruitlading.

Preventieve maatregelen, het ontdoen van ongedierte uit de tuin en zorgvuldige aandacht voor elk beschadigd blad helpen kersen gezond te houden..

Bruine en geperforeerde vlekken schimmelziekten

Ziekte van kersenclotterosporium De foto zal helpen om de ziekten van de kers te herkennen en ertegen te vechten. Hole spotting is de meest voorkomende kersenziekte. De ziekte treft de hele plant, maar begint met bruine vlekken op de bladeren. Mycelium overwintert en sporen in de bast en takken.

Om de ziekte te lokaliseren, worden bij het eerste teken takken met zieke bladeren afgesneden, de wonden worden na 10 minuten driemaal behandeld met zuringsap en bedekt met tuinpek. Preventieve behandelingen in het voorjaar met kopersulfaat – blauw spuiten. De eerste behandeling met nitrofen geeft het beste resultaat.

zoete kers phyllosticosisBruine vlek – phyllosticosis manifesteert zich door ronde vlekken met necrotische aanvallen. Aan beide zijden van de vlek zijn zwarte stippen zichtbaar – conidia. Met een ontwikkelde ziekte brokkelen de bladeren af, samen met pycnidia, waardoor de infectie wordt verspreid. Preventie en behandeling van bruine en geperforeerde vlekken zijn hetzelfde.

Zoete kersen fruitrot

kersenrotBeschrijving van de strijd tegen ziekten van kersen en een foto van fruit met hen zou onvolledig zijn zonder een onweersbui van kersen en kersen – moniliose. Symptomen van de ziekte zijn gekrompen oogleden en rottend fruit. De ontwikkeling van de ziekte is snel, dus zelfs een vroegrijpe bes heeft tijd om te verslechteren. De taak van de veredelaars was om de kersen resistentie te geven tegen zoetekersmoniliose. De strijd tegen de ziekte bestaat uit het verzamelen en vernietigen van krijsen, plantenresten op de grond. Voor preventieve behandeling worden koperbevattende preparaten gebruikt. Redt een boom van grijsrot die stengels witwassen in de late herfst.

moniliose van foetussenOp de vruchtrot van bessen zijn de gezwellen gerangschikt in concentrische cirkels, zoals op de foto, het verschil tussen de kersenziekte en hun behandeling. Tegelijkertijd blijven de bladeren gezond. De bessen worden geoogst, de takken met de geïntroduceerde ziekte worden afgesneden. Adequate voeding met minerale meststoffen en voorjaarsbehandeling van de boom met fungiciden is het voorkomen van vruchtrot. Bij onderzoek kunt u bepalen waarom de kers aan de boom rot aan de hand van de locatie van de pycnidia. Een chaotische opstelling van gezwellen is kenmerkend voor moniliose. In dit geval wordt de hele boom aangetast door de ziekte. Bladeren drogen uit, vruchttakken worden broos, droog, skeletachtige takken drogen geleidelijk uit. Als een bes in trossen aan een boom rot – dit is kersenmoniliose.

Coccomycose

coccomycose van kersenbladerenCherry coccomycose is een ziekte van een vochtig warm klimaat. Op de bladeren verschijnen rode stippen, daaronder zijn ze bedekt met roze sporen. De bladeren drogen op, vallen eraf, de boom krijgt geen fotosynthese, biologische processen vertragen. Zoete kersenbladeren in de winter verzwakt en bevriest. Preventie van schurft – kersen verwerken met ijzersulfaat in de lente, voor de bloei. Later wordt de ziekte onder controle gehouden door Horus..

Waarom vallen kersen er midden in de zomer af? De boom werd ziek van witte roest – een schimmelziekte. Gevallen gebladerte wordt verwijderd en de boom wordt bijzonder zorgvuldig voorbereid op de winter – alle voorwaarden zijn bevriezen.

Vernietiging van hout door schimmels

vernietiging van hout door schimmelsKersenhout is zwak, niet bestand tegen ziekten. Ziekten van zoete kersentakken op de foto en hun behandeling – snoeien en verbranden van ziek hout. Open secties moeten worden behandeld met tuinlak.

zwavelgele tondelzwamNog gevaarlijker is de valse en zwavelgele tondelzwam, die voor kersen heeft gekozen. Witrot verschijnt op de boom aan de onderkant van de stam, in een spleet. De stam, aangetast door rot, breekt gemakkelijk door de wind. Het hout wordt zachter. Het is onmogelijk om de tondelschimmel te verslaan. Het is al in het lichaam gegroeid. Het blijft om de kersen te verwijderen, of regelmatig de groei te verwijderen. Het rendement loopt natuurlijk terug. De hoofdoorzaak van de introductie van paddenstoelen in hout zijn vorstgaten, niet schoongemaakt en niet afgedekt.

Mozaïek ziekten

mozaïek geringde kersDe foto toont een mozaïekziekte van zoete kers en hun behandeling is onmogelijk. Tekenen van de ziekte zijn te vinden op het blad in de vorm van strepen met een veranderde kleur, ringcirkels. De plaat vervormt, verandert van kleur, sterft af. De fotosynthese wordt verstoord, de boom verzwakt. Maar de ziekte gaat dieper, vernietigt de kanalen van sapstroom.

Preventie van virale ziekten bestaat uit het redden van plagen van vectoren en het kopen van gezond plantmateriaal. Als een boom ziek is van een mozaïek, is het onmogelijk om hem te redden, je moet de aarde ontwortelen en in quarantaine plaatsen.

Niet-overdraagbare ziekten

amberhars op kersenLekkage op de stam van amberhars mag de tuinman niet behagen. Dit is geen infectie, maar de boom probeert een niet-genezende wond te overwoekeren en stuurt nieuwe delen kauwgom in de open wond. Maar de trofische zweer geneest niet, het hout rot en het tandvlees vloeit. De reden kan een onbedekt vorstgat, gebroken takken of onjuist snoeien zijn. Kauwgom kan lekken als de boom op zure grond staat of grondwater is gestegen.

Na het trimmen van de open wond, moet je deze laten drogen, pas daarna de droge snede afdekken met tuinvernis.

Om het vrijkomen van hars te stoppen, moet de plaats worden schoongemaakt, behandeld met kopersulfaat en driemaal worden behandeld met zuringbladeren met een pauze van 10 minuten. Sluit na het knippen het tuinveld af.

Strijd tegen Cherry clotterosporosis – video

Adblock
detector