Wat trekt de aandacht van de zomerbewoner framboos Kirzhach – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

tussenseizoen framboos Kirzhach Raspberry Kirzhach behoort tot variëteiten in het middenseizoen. Hij is gekweekt op de proefvelden van het nationale veredelingsinstituut als resultaat van het kruisen van de rassen Moling Promis en Carnival. Hoewel het ras niet indruk maakt met zijn zeer hoge opbrengst, wordt het gewaardeerd om zijn pretentieloosheid. De plant erfde het vermogen om zich aan te passen aan verschillende agroklimatologische omstandigheden van de oudervormen..

Wat is er speciaal aan framboos Kirzhach

variëteit in het middenseizoen De variëteit is gezoneerd voor de Noordwest- en Noord-Kaukasische regio’s, waar onstabiel weer met een lange lente en een korte zomer wordt opgemerkt. Maar zelfs onder extreme omstandigheden groeit de bes een stabiele productiviteit. Bloeit rond de tweede helft van juni. En tegen eind juli verwijderen tuinders de eerste bessen.

Planten worden vertegenwoordigd door vertakte struiken gevormd door sterke rechtopstaande scheuten. De intensiteit van scheutvorming is hoog. In de beschrijving van de Kirzhach-frambozenvariëteit merken de initiators op dat de plant met de juiste landbouwtechnologie tot 25 stelen kan vormen. Als de nieuw gevormde scheuten een karakteristieke wasachtige bloei hebben, worden ze in de herfst roodachtig. Stengels zijn bedekt met grote, gerimpelde, ovale bladbladen

periode van vruchtvorming framboos kirzhachTijdens de vruchtperiode worden de scheuten geoogst van felrode conische bessen met een stompe punt. Hoewel ze gemakkelijk van de stengel afkomen, blijven de vruchten lang aan de scheuten zitten. Spontane uitscheiding wordt alleen opgemerkt bij ernstige overrijpheid. Het vruchtvlees is sappig met een zoetzure smaak. De geur is nauwelijks waarneembaar.

Het frambozenras Kirzhach wordt gewaardeerd om de hoge commerciële kwaliteit van de bessen. Ze zijn gemakkelijk te hanteren, verdragen goed transport..

Frambozen planten

frambozen kirzhach plantenFrambozen Kirzhach worden in twee termen geplant: in de lente en de herfst. Doorslaggevend zijn de agro-klimatologische kenmerken van de teeltregio. In de middelste rijstrook en zuidelijke regio’s is de optimale tijd de eerste helft van de herfst. Voor de eerste nachtvorst hebben de zaailingen tijd om wortel te schieten en in de lente groeien ze meteen. In koelere streken wordt de voorkeur gegeven aan voorjaarsaanplant, omdat door de plotselinge komst van koud weer de kans op bevriezing van onrijpe planten groot is..

Locatieselectie en grondbewerking

een plantplaats voor frambozen kiezenGoed verlichte plaatsen waar vroeger peulvruchten of graangewassen werden verbouwd, zijn bestemd voor het planten van bessen. Planten in de schaduw zal resulteren in een sterke strekking van de scheuten en een significante afname van de opbrengst. Het terrein moet worden beschermd tegen tocht en noordenwind. Als het grondwater hoog op de site staat, is het beter om een ​​heuvel te kiezen of verhoogde bedden te organiseren.

Frambozenras Kirzhach groeit goed op neutrale en lichtzure grond.

De grond wordt van tevoren voorbereid. Om de beluchting te vergroten, wordt compost of humus geïntroduceerd voor het graven, wat de grond losmaakt. Met een uitgeputte samenstelling worden bovendien complete complexe meststoffen in de vorm van azophoska gelegd. Om de zuurgraad te verhogen, wordt hoogveen of superfosfaat gebruikt. In het laatste geval wordt rekening gehouden met de concentratie van fosfor in de bodemsamenstelling (om een ​​overdaad te voorkomen). Kalk- of dolomietmeel wordt gebruikt voor deoxidatie..

Landingstechnologie

afstand tussen frambozenstruiken

Met de komst van de optimale tijd begint het hoofdwerk. Volgorde van stappen:

  1. De wortels van zaailingen worden behandeld met houtas om te beschermen tegen bacteriële en schimmelziekten..
  2. Graaf plantgaten in overeenstemming met het wortelstelsel van de zaailingen.
  3. De afstand tussen de gaten wordt ongeveer 35 cm achter elkaar gehouden. Rijafstand – 55 cm.
  4. Bereid een substraat voor van zand en humus.
  5. Zaailingen worden op de bodem van de put geplaatst en de wortels worden besprenkeld met grondmengsel.
  6. Na lichte verdichting is de grond in de bijna-stamcirkels bedekt met mulch, wat stro of zaagsel is.

Bessenverzorging

zorg voor frambozen kirzhachOndanks zijn bescheidenheid moet de frambozenboom regelmatig worden verzorgd. Dit zorgt voor een stabiele vruchtzetting. De bessen zullen elk jaar groot en sappig zijn. Landbouwtechnologie is standaard en omvat water geven, bemesten. Daarnaast zijn snoeien, beheersing van de fytosanitaire toestand en voorbereiding op de winter belangrijk, aangezien Kirzhach geen remontante framboos is en alleen opbrengst geeft op de scheuten van vorig jaar..

Water geven en voeren

druppelirrigatie van frambozenDe bes kan droogte verdragen, maar bij gebrek aan vocht komt er veel groei op gang. Dit laatste draagt ​​bij aan de winning van de benodigde vloeistof uit een uitgestrekt gebied. Als gevolg hiervan gaat de ontwikkeling van de vegetatieve massa ten koste van de vruchtvorming. Om maximale productiviteit te bereiken, wordt de struik regelmatig bewaterd. De grondlaag moet worden geweekt tot een diepte van 30 cm Na het water geven, om de vorming van een luchtdichte korst te voorkomen, wordt de grond onder de beten losgemaakt. Tegelijkertijd wordt onkruid verwijderd. Om ervoor te zorgen dat het water gedoseerd onder de struiken stroomt en geen korst vormt, wordt gebruik gemaakt van een druppelirrigatiesysteem.

Een hoogwaardige en overvloedige oogst over meerdere jaren is het resultaat van een uitgebalanceerd dieet. Het kan worden geleverd door te voeren met organische en minerale meststoffen..

Per seizoen worden minimaal 4 procedures uitgevoerd:

  1. In het voorjaar wordt tijdens het losmaken van de grond een toorts geïntroduceerd met een verbruik van 8 kg / m2. Ze gebruiken ook ureum, dat de immuniteit van planten versterkt. De oplossing wordt bereid uit 10 l water en 20 g van het medicijn.
  2. In de bloeifase wordt bemesting water gegeven met boorzuur – 20 g per emmer water.
  3. Tijdens de periode van fruitvorming wordt een complexe minerale meststof in de verbanden gebracht – 30 g azofoska per 10 liter water.
  4. Ter voorbereiding op de winter worden superfosfaat en kaliumsulfaat rond de struiken gelegd om te graven met een snelheid van respectievelijk 20 g en 15 g. Dan wordt het gebied bewaterd.

Snoeien

snoeienDe snoeimethode is afhankelijk van het plantpatroon. Als de bes volgens de struikmethode wordt geplant, worden er niet meer dan 10 scheuten op één exemplaar bewaard. Anders wordt de beplanting te dik en ontstaat er een gunstig microklimaat voor de ontwikkeling van schimmelziekten. Planten die in rijen worden geplant, worden zo gesnoeid dat de afstand tussen de exemplaren ongeveer 10 cm . is.

Alle droge en oude scheuten worden bij de wortel afgesneden. De resterende hennep kan een bron van infectie worden, die met de komst van de lente gezonde exemplaren zal infecteren. Takken met ziekteverschijnselen worden ingekort tot gebieden met gezond weefsel.

Bij zeer dichte begroeiing worden ook gezonde scheuten gesnoeid, waardoor de bessen niet afbrokkelen.

Schuilplaats

frambozen klaarmaken voor de winterOm frambozen succesvol te laten overwinteren, moet het wortelstelsel worden beschermd. In regio’s met warme winters, vóór het begin van koud weer, volstaat het om de bedden te bedekken met een laag mulch. De optimale dikte is 10-15 cm In de noordelijke regio’s hebben Kirzhach-frambozen serieuze bescherming nodig. De laag mulch wordt dikker gemaakt – 25 cm Bovendien worden de scheuten op de grond gebogen. Voorheen werden ze met een touw vastgebonden en in de grond neergelaten. Na het bukken mogen frambozen niet meer dan een halve meter boven het grondniveau uitsteken. Na verloop van tijd zal het bovengrondse deel bedekt zijn met een dikke laag sneeuw, wat een uitstekende natuurlijke bescherming vormt tegen bevriezing. Als er in de regio winters met weinig sneeuw heersen, worden frambozen beschermd met behulp van kunstmatig materiaal. Gebruik niet-geweven bekledingsmateriaal,

Correct planten en verzorgen van de Kirzhach-frambozenvariëteit is de sleutel tot stabiele en rijke opbrengsten. En ze nemen praktisch geen tijd en moeite weg van de tuinman, waarvoor ze de bes waarderen.

Traditionele framboos Kirzhach van planten tot oogsten – video