peperbladeren verdorren Zowel zoete als hete pepers worden in ons land overal geteeld, in moestuinen en zomerhuisjes. Als peperbladeren in kassen en in open luchtbedden verwelken, daalt de opbrengst van de plant sterk. Heel vaak verdwijnen de paprika’s gewoon helemaal en blijft de eigenaar zonder gewas achter. Om dit te voorkomen, moeten bepaalde maatregelen worden genomen..

peperbladeren verdorren en drogen Zelfs als de locatie goede omstandigheden heeft voor de ontwikkeling van groentegewassen, kunnen sommige planten een ontwikkelingsachterstand hebben. Een beetje opkrullen van peperblaadjes of het volledig oprollen in een buis is een belangrijk signaal, een soort hulpvraag. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Om planten tijdig en effectief te helpen, moet u allereerst een juiste diagnose stellen..

Als peperbladeren verwelken – dit zijn de gevolgen van een voedingstekort

peperbladeren verwelken voedingstekortenGroentegewassen hebben net als mensen een uitgebalanceerd dieet nodig. Anders wordt hun metabolisme verstoord, wat kan resulteren in een verandering in uiterlijk. Dergelijke plantenziekten die gepaard gaan met een gebrek aan componenten die nodig zijn voor hun ontwikkeling, worden niet-infectieuze ziekten of ernstige voedingstekorten genoemd..

Ze zijn vaak de redenen waarom de bladeren van paprika’s krullen en eraf vallen, en dit zijn ook tekenen:

 • verzwakking van de vitale activiteit van peper;
 • verminderde immuniteit;
 • een onvermogen om bacteriële en schimmelinfecties te weerstaan, zoals echte meeldauw, grijze schimmel, blackleg, Phytophthora.

gebrek aan voedingUithongering van planten kan niet alleen totaal zijn, vaak veroorzaakt een afname van de groeisnelheid een gebrek aan slechts één, maar een zeer belangrijke voedingsstof. Als de bladeren van peper verwelken, betekent dit dat metabolische processen veranderen, verschillende anomalieën verschijnen. Het ontbreken van zelfs maar één essentiële stof kan niet door andere worden gecompenseerd..

Gebrek aan kalium

gebrek aan kaliumPeperplanten missen meestal kalium als ze op veen- of zandgronden worden gekweekt.

De symptomen van deze aandoening zijn als volgt.:

 • de onderste bladeren krullen op, krijgen een gelige kleur, hun randen drogen uit;
 • de stengels worden stijf, hun groei stopt;
 • de vruchten zijn gekleurd.

Kaliumtekort in paprika’s manifesteert zich meestal op het moment van vruchtvorming, daarom is het noodzakelijk om de planten de kans te geven om het zo snel mogelijk aan te vullen..

Als een effectieve preventieve maatregel worden complexe meststoffen gebruikt, die niet alleen kalium, maar ook magnesium en fosfor bevatten. Voordat peperzaailingen in de grond worden geplant, worden de bedden bemest met as verkregen uit brandende loofbomen. Paprika’s reageren ook goed op de introductie van as in de bodem in de late herfst, bij het graven van een terrein dat voor deze cultuur is toegewezen.

Tijdens het telen van paprika’s, zowel in het open veld als in kassen, moeten de planten worden voorzien van de nodige sporenelementen, omdat hun hoeveelheid in de grond voortdurend afneemt. Dit hangt niet alleen af ​​van de opname door de wortels van planten, maar ook van het uitwassen bij regenachtig weer, of tijdens de periode van intens smelten van het sneeuwdek in de tuinbedden. Daarom worden humus en mest vóór het planten geïntroduceerd. En tijdens het groeiseizoen worden meststoffen gebruikt – ammophoska, nitrophoska, diammofoska.

Peperbladeren verdorren door de aanval van bladluizen

peperbladeren verdorren door de aanval van bladluizenBladluisplaag kan pepers doden. Het is de moeite waard om de planten zorgvuldig te onderzoeken als de bladeren van de paprika’s verdorren. Ten eerste parasiteren insecten op de meest delicate en jonge bladeren, de toppen van de scheuten. Daarna verspreidden ze zich door de struik. Uitgelokt door hun acties, heeft een gebrek aan voeding een negatieve invloed op de bladeren, ze krullen, beginnen te drogen. De eierstokken vallen af.

Een bladluisplaag kan worden veroorzaakt door::

 • warm weer en hoge luchtvochtigheid;
 • verontreinigde grond.
 • het feit dat volwassen vliegende individuen eieren kunnen leggen op de toppen van planten.

Een plakkerige massa verschijnt op paprika’s met bladluizen, mieren rennen langs hun stengels en eierkoppelingen zijn merkbaar aan de onderkant van de bladeren. Planten moeten zo snel mogelijk van bladluizen worden ontdaan, omdat deze plagen ook drager zijn van infectieziekten..

Om van bladluizen af ​​te komen, gebruiken tuinders vaak folkremedies. Het kan een oplossing zijn van waszeep, infusie van as, sparrennaalden, evenals producten op basis van peroxide en ammoniak..

Spintmijt besmetting

spintmijt besmettingJe kunt merken dat er een plaag is verschenen op de paprika’s op het spinnenweb. Teken bedekken hun nakomelingen met bladeren, waarvoor ze ze oprollen tot een buis. Met behulp van een doordringend zuigend mondapparaat zuigen ze celsap uit. Dit voorkomt dat de plant zich normaal ontwikkelt. De groeiende larven voeden zich met plantensap en beschadigen de wortels. De paprika’s verzwakken geleidelijk, de bladeren drogen uit en vallen af, hun ontwikkeling stopt. Zij gaan dood.

Afhankelijk van de mate van infectie worden biologische, chemische, agrotechnische en andere complexe middelen gebruikt. Heel effectief zijn zeer gespecialiseerde, vertegenwoordigd door acariciden of meer universele insectoacariciden, toxinepreparaten die alleen tijdens bepaalde perioden van plantontwikkeling moeten worden gebruikt..

Waarom zijn de bladeren van peperzaailingen vervormd?

peperbladeren zijn vervormdBij het zelf kweken van zaailingen zijn er vaak ongewenste momenten. Zelfs ervaren tuinders hebben jonge planten die ziek kunnen worden en zelfs dood kunnen gaan. Om dit te voorkomen, moet u het temperatuurregime in de kamer controleren, alle noodzakelijke verbanden uitvoeren. Maar waarom verschrompelen de bladeren van paprika’s??

De meest voorkomende oorzaak van bladkrulling, evenals krimp, is de snelle groei van de hoofdnerven, omdat de messen ze niet bijbenen. Dit is meestal het geval met de bovenkant van de paprika’s. Als de bladeren gekruld zijn aan de toppen van gezond ogende planten, wees dan niet bang, ze zullen hun groei en opbrengst niet beïnvloeden. Na een tijdje zullen de bladeren weer hun normale vorm aannemen..

Bladluizen en spintmijten zijn het meest schadelijk voor zaailingen van paprika’s. Dit zijn de belangrijkste factoren die de ontwikkeling van planten snel belemmeren en duidelijk aantonen waarom peperzaailingen verdorren. Door ongedierte kunnen alle jonge planten doodgaan als ze er niet mee gaan vechten als de eerste verdraaide bladeren worden gevonden..

Om de zaailingen van bladluizen en spintmijten te ontdoen, is het niet voldoende om alleen het grondgedeelte van de planten te verwerken. We mogen niet vergeten dat hun larven in de grond kunnen zitten..

Als de bladeren van de paprika’s beginnen te krullen, gebruik dan vrij eenvoudige remedies.:

 1. Kaliumpermanganaatoplossing. Mangaan wordt zeer zwak verdund, omdat de zaailingen moeten worden bewaterd met warm lichtroze water.kaliumpermanganaatoplossing
 2. Infusie van uienschillen. Voeg 2 kopjes droge uienschubben toe aan 2 liter water. aandringen dag.tinctuur van uienschil

Zaailingen worden verwerkt totdat ze herstellen. Zorg ervoor dat u tussen het water geven een pauze neemt van minimaal twee of drie dagen.

Om ervoor te zorgen dat jonge paprika’s zich goed genoeg voelen, worden containers met grond die is voorbereid voor het planten vooraf gedesinfecteerd. In ongeveer twee dagen worden dozen aarde goed gemorst met zeer heet water. Laat vervolgens de vloeistof weglopen en de grond volledig afkoelen op kamertemperatuur.

Houtas en kaliumnitraat, dat als een van de meest effectieve remedies wordt beschouwd, zullen helpen om kaliumgebrek bij zaailingen het hoofd te bieden. Voeg 1 eetlepel kunstmest toe aan 5 liter water. De oplossing wordt over de grond gegoten, die vooraf moet worden bevochtigd.

De reden ontdekken waarom peperbladeren verdorren – video