Wat te doen als je favoriete appelboom geen vrucht draagt?

Oude appelboomgaard Elke tuinier droomt van een gezonde tuin, vruchtbare bomen. En wat als de appelboom al meer dan zeven jaar geen vrucht draagt ​​sinds het planten? Dergelijke problemen komen vaak voor bij de appelboom. Niet alleen moet je lang wachten op de oogst, maar na de toegewezen tijd behaagt de boom alleen met zijn prachtige blad en gezonde uiterlijk..

Onderzoek naar de oorzaken van onvruchtbaarheid

Een oude boom geeft een kleine oogst Allereerst moet u bij het kopen van een zaailing vragen in welk jaar de boom volwassen zal worden. Er zijn vroege variëteiten die in het vierde jaar vruchten beginnen af ​​​​te werpen, en er zijn late variëteiten die bloeien in de achtste lente na het planten, tot 60 jaar oud. Als je zo’n lange lever krijgt, zul je moeten volharden en wachten op de vruchten.

In andere gevallen moet u nader bekijken waarom de appelboom geen vrucht draagt ​​en geleidelijk de oorzaken van onvruchtbaarheid wegnemen:

  • onjuiste aanplant van bomen;
  • kroonvorming voldoet niet aan de regels;
  • zorg voldoet niet aan de eisen van landbouwtechnologie;
  • ongezoneerde variëteit met alle gevolgen van dien.

Elk van deze gebieden kan tot trieste resultaten leiden..

Correcte aanplant van appelbomen

U hoeft zaailingen alleen op gespecialiseerde boerderijen te kopen. Tegelijkertijd is de kans groot dat u een hoogwaardige zaailing van een gezoneerd ras koopt.

Het correct planten van een appelboom is een garantie voor een toekomstige oogstJe moet een zaailing zorgvuldig kopen. Het is goed om de zaailing te inspecteren, deze moet een rechte stam en een ontwikkeld wortelstelsel hebben. De plaats van de telg moet duidelijk zichtbaar zijn. U moet de verkoper vragen naar de eigenaardigheden van het ras of de naam achterhalen om de biologie in de catalogus te bekijken. Het correct planten van een appelboom is een garantie voor een toekomstige oogst.

De landingsplaats wordt in een maand voorbereid. De appelboom houdt van een verlichte ruimte met laag grondwater. Er moet voldoende voeding in de vulgrond zitten. Een put van 100x100x70 cm wordt voor een derde gevuld met vruchtbare grond met toevoeging van enkele emmers humus, superfosfaat en houtas in een glas en de helft van deze dosis kaliumsulfide. Het onderste deel is grondig gemengd.De toekomstige oogst hangt af van de kwaliteit van de telg

Een verkeerd geplante boom zal geen vrucht dragen. Daarom is het belangrijk om een ​​​​boom in een gat te planten, waar de aarde al is neergedaald en de stam niet naar beneden zal gaan, de wortelhals zal niet uitwassen bij het water geven.

Een laag voedingsbodem zonder bemesting wordt aan de voorbereide grond toegevoegd en er wordt een gat gestort zodat de grond wordt verdicht. Het wortelsysteem van de zaailing wordt op dit vruchtbare kussen geplaatst en erop gestrooid om de nek niet te verdiepen. Verdieping is de reden voor vertraagde vruchtvorming. Tegelijkertijd moet je een pin plaatsen en een zaailing twee jaar vastbinden. Door de zaailing te vertrappen en water te geven, creëer je de aanraking met de vruchtbare grondlaag.

Hoe de kroon van een appelboom vorm te geven

Hoe de appelboom vrucht zal dragen, hangt af van de juiste kroonvorming.Snoeien en vormgeven begint in het vierde jaar. Technieken voor het vormen van de kroon van een appelboom zijn te bekijken in de video-tutorial op de website. Het wordt als correct beschouwd bij het snoeien van jonge appelbomen om de groei van de boom in de hoogte te beperken, om de groei van takken in de kroon te voorkomen, om de boom niet te verdikken. Bovendien moet je letten op de fruittakken, toppen verwijderen, jaarlijkse scheuten die de kroon verdikken. Maar bij het snoeien en oogsten moet je zorgen voor de korte takken van de vrucht, waarop in het voorjaar bloemknoppen worden gevormd. Wanneer u snoeit, moet u weten dat met het hard verwijderen van verschillende skelettakken, de boom zal beginnen te herstellen en de opbrengst minimaal zal zijn..

Als alle takken van de appelboom naar boven gericht zijn, zullen er geen haarden zijn. Het is noodzakelijk om een ​​geleidelijke formatie te maken met een horizontale afbuiging van de tak. Aan de verticale tak is een gewicht bevestigd voor de geleidelijke afbuiging. Een andere manier is om de stam te buigen met een touw..

In de herfst, als de boom zijn blad heeft laten vallen, kan een mus alle kanten op door de takken vliegen. Dit betekent dat de appelboom correct wordt gevormd..

Correct en onjuist snoeien van een appelboomAls de appelboom verkleurt, zijn er mogelijk geen appelbomen in de buurt, zijn de bloemen niet bestoven. Bloemen zijn korte tijd open, hebben geen tijd om te bestuiven, de variëteit is niet gezoneerd. De bloemen zijn vervormd, gaan niet volledig open, vallen eraf – het werk van de larve van de keverkever, de bloemkever. De appelboom heeft mogelijk geen voeding en vocht en werpt eierstokken af..

AppeloogstHet snoeien van appelbomen in het gebied van het wortelstelsel kan een kardinale techniek zijn voor het begin van vruchtvorming. Bij goede voeding en met een overwicht van stikstofhoudende meststoffen zorgen de wortels voor de groei van de boom ten koste van de vruchtvorming. Daarom is het noodzakelijk om stikstof bij de bemesting te verminderen of te elimineren en de wortels op een afstand van de projectie van de kroon op de grond af te snijden. Na stress te hebben ontvangen, zal de appelboom onthouden dat het nodig is om voor de voortplanting te zorgen en de fruittakken, peulen genaamd, weg te gooien..

Je kunt de appelboom voeden met oude ijzeren spijkers, of een speciaal preparaat kopen dat ijzerzouten in een assimileerbare vorm bevat. Als een gezonde boom na alle maatregelen geen vruchten afwerpt, moet deze worden vervangen, er zijn individuele exemplaren van onvruchtbare bomen.

Ziekten van appelbomen die leiden tot onvruchtbaarheid

Tijdige behandeling van boomziektenAlle activiteiten die de boom tot vruchtvorming proberen te wekken, zullen het zieke exemplaar niet helpen. Als een boom al meerdere jaren ziek is met schimmel- of bacteriële ziekten en er geen behandeling wordt uitgevoerd, verzwakt hij. Het kost kracht om de ziekte te bestrijden, en de vorming van fruit wordt secundair wanneer alles gericht is op overleven. In het begin neemt de opbrengst van een zieke boom af, en dan stopt de appelboom zelfs met bloeien. Als u de ziekte van appelbomen mist en hun behandeling met vertraging start, kunt u zonder appels zitten..

Bij de aankoop van een ras moet u zich afvragen of er elk jaar vruchtvorming plaatsvindt. Er zijn appelbomen die in een jaar een grote oogst geven. Zorg in ieder geval voor je fruitboom en regel het aantal appels op de takken. Met een overvloedige oogst put de appelboom zijn kracht uit en kan zijn immuunsysteem het niet aan in extreme omstandigheden. In dit geval wordt de boom meer bedreigd door bevriezing in de winter en brandwonden in de lente. Alleen volledige naleving van alle maatregelen gericht op het behoud van een gezonde tuin zal een positief resultaat geven..

Hoe maak je een appelboom vrucht dragen – video

Adblock
detector