Wat moet een zomerbewoner in juli in de tuin doen?

tuin in juli In centraal Rusland wordt juli erkend als de warmste maand. Voor een tuinman is deze tijd hot, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. De tuin heeft, niet minder dan in het voorjaar, zorg en aandacht nodig.

Hoe warmer het buiten het raam is, hoe meer de planten water nodig hebben en actieve vruchtvorming is onmogelijk zonder voeding. Bomen en struiken reageren op zorg met de eerste oogst van bessen, vroege peren, appels en steenvruchten. Tegelijkertijd, hoeveel de zomerbewoner ook moet doen, al midden in de zomer moet hij nadenken over de voorbereiding van toekomstig plantmateriaal en de strijd tegen plagen en ziekten van de tuin niet vergeten.

Fruitbomen verzorgen in juli

de krenten uit de pap halen De bloei van de boomgaard is al ver achter, de eierstok heeft zich gevormd en wordt elke dag groter. Dit betekent dat de takken hulp nodig hebben. Onder de meest beladen van hen zijn sterke steunen opgesteld die bestand zijn tegen het gewicht van het gieten van appels, peren, pruimen en ander fruit.

Dit houdt niet op met het werk in de tuin. Parallel met de vorming van fruit:

 • de fruitknoppen van volgend jaar worden gelegd;
 • jonge scheuten worden snel getrokken;
 • wortelgroei wordt gevormd.

Om de sterkte van fruitbomen te behouden, worden er kalium- en fosformeststoffen onder aangebracht, als dit nog niet eerder is gedaan, wordt de tuin bewaterd, worden toppen en scheuten die de kracht wegnemen verwijderd.

En dichter bij augustus worden de groene scheuten die blijven groeien ingekort. Door deze maatregel kan de kroon in de herfst en de winter goed rijpen..

Het is vooral belangrijk om jonge planten te knijpen, waar het verlies van takken het meest gevoelig is..

stekken oogstenEntenliefhebbers beschouwen de tweede helft van juli als een uitstekende tijd voor ontluikend steenfruit en peren. Tegen het einde van de zomer hebben de telgen tijd om te acclimatiseren en wortel te schieten om de winter met succes te doorstaan ​​​​en onmiddellijk te groeien in de groei met het begin van de lente..

Tijdens de rijpingsperiode van bessen zijn struiken stekken, die in juli gemakkelijk te rooten zijn, nadat ze volwaardige herfstzaailingen hebben ontvangen.

De oogst van juli oogsten in de tuin

aardbeien plukkenIn juli kunnen de meest ongeduldige fijnproevers smullen van de eerste appels, peren en vroegrijpe kersen. In meer zuidelijke streken is het tijd voor de massale inzameling van kersen en abrikozen, kersenpruimen en andere soorten steenfruit.

Bessenstruiken leveren hun bijdrage aan de fruitmand:

 • zwarte, witte, rode en gouden aalbessen;
 • bosbes;
 • frambozen en bramen;
 • kruisbes en yoshta.

Tuinaardbeien, geliefd bij velen, rijpen.

Voor alle planten is de vruchtperiode een cruciale tijd die veel energie vraagt. Om de aanplant in juli aan te vullen, worden ze niet alleen bewaterd, maar ook gevoed met organisch materiaal en minerale mengsels..

Het is handig om onkruid te verwijderen en ondiep los te maken onder de struiken. Wanneer het hoofdgewas wordt geoogst, worden de vruchtdragende scheuten van frambozen van gewone orts uitgesneden en worden de jonge scheuten ingekort zodat ze binnen een paar maanden klaar zijn voor de kou.

Het planten van aardbeien heeft ook zorg nodig. Parallel met de vorming van bessen worden in planten snorharen met dochterrozetten gevormd. Als reproductie of verjonging van de cultuur niet is gepland, worden de scheuten regelmatig verwijderd. Een sterke snor met jonge rozetten wordt geroot en vervolgens overgebracht naar een apart bed, waar de aardbeien volgend jaar vruchten beginnen af ​​​​te werpen.

rijpe frambozenBij het oogsten moet je bessen die zijn aangetast door grijsrot opmerken, plukken en vernietigen. Onkruid dat tussen de struiken verschijnt, wordt verwijderd. De grond wordt, indien mogelijk, losgemaakt of gemulleerd.

Om rijpe bessen van frambozen, bramen en aardbeien zo lang mogelijk hun smaak, vorm en nuttige eigenschappen te laten behouden, worden ze ‘s morgens of’ s avonds geoogst. Het is beter om meteen de container te pakken waarin het gewas moet worden vervoerd.

Het gieten of overbrengen van delicaat fruit heeft een negatieve invloed op hun kwaliteit. Aardbeien, witte en rode aalbessen, frambozen worden correcter geplukt en vervoerd met stengels.

Ongediertebestrijding in juli

ongediertebestrijding in de tuinJe kunt geen goede oogst krijgen als je de ongediertebestrijding in juli vergeet. Bladluizen zijn vooral midden in de zomer schadelijk voor fruitplanten. Kleine insecten van groene, zwarte, gele of zilverbruine kleur, nauwelijks merkbaar tussen het groen, vestigen zich op jonge scheuten. Kolonies van de plaag zuigen niet alleen de sappen van de plant, vanwege hun vitale activiteit stopt de groei van scheuten, de vorming van knoppen van de toekomstige oogst wordt verstoord.

het gras maaienAls beheersmaatregelen worden gebruikt:

 • het besproeien van fruitbomen en struiken met systemische insecticiden;
 • verwijdering van onkruid onder de kronen van tuinbouwgewassen;
 • regelmatig gras maaien, waarop ook bladluizen kunnen nestelen;
 • snoeien wortelgroei op bomen.

Omdat bladluizen door mieren door de tuin worden verspreid, zijn deze insecten op de site ook opgenomen in de lijst met gevaarlijk. Plaatsen van hun accumulatie worden behandeld met “Muravnoye” of andere middelen.

Tuin in juli – video

Adblock
detector