Wanneer rozen planten?

roze rozen Op bijna elk tuinperceel zijn meerdere rozen te vinden. De ene heeft twee of drie exemplaren, de andere heeft een paar dozijn, maar een roos is altijd een win-winoptie voor het decoreren van een tuin. De droom van elke tuinman is een rozentuin. Maar niet iedereen heeft het vermogen en het vermogen om deze grillige en luxueuze koningin groot te brengen. Maar het is het proberen waard. U hoeft zich slechts aan een paar eenvoudige tips te houden en succes is gegarandeerd!

De planttijd van rozen heeft geen duidelijk tijdsbestek. Rozen kunnen zowel in de lente als in de herfst worden geplant, afhankelijk van de weersomstandigheden die inherent zijn aan een bepaalde regio..

Het planten van rozen in de herfst begint in september-oktober. Wanneer rozen in de herfst worden geplant, is het belangrijkste om niet te haasten met planten. Als de plant snel wortel schiet en jonge scheuten beginnen te groeien, dan zal deze snel verzwakken en vorst niet goed verdragen. Als het planten wordt uitgesteld, loopt de plant het risico om pas in de winter wortel te schieten. In het voorjaar verdwijnt dit probleem, dus het planten van rozen in deze periode is het meest optimaal. Rozen worden geplant in de lente, wanneer de luchttemperatuur opwarmt tot + 10 ° C, wat meestal in april gebeurt.

Voorbereiding van zaailingen en grond

Voorheen werden rozenzaailingen een dag in water geweekt. Kies bij aanvang van het planten een zonnige plek die voldoende beschut is tegen tocht. Graaf vervolgens een gat van 50x50x50 cm groot en vul het met water.

Het lijkt misschien dat de fossa te groot is, maar dat is het niet. Tuinders maken vaak de fout om een ​​gat te graven dat zo groot is als de wortel van de plant. En dan, na het planten, zal de roos krap aanvoelen in de ruimte, de wortels kunnen nergens meer groeien.

pit voor het planten van rozen

En als u deze aanbevelingen opvolgt, zullen de wortels een massa dunne wortels gaan vormen die vocht opnemen, wat de ontwikkeling van een krachtige struik zal dienen. Nadat ze eenmaal de moeite heeft genomen om een ​​plaats voor haar huisdier voor te bereiden, zal ze in de toekomst honderdvoudig terugbetalen met haar overvloedige bloei. Dus, nadat het water is opgenomen, worden 2-3 scheppen humus in het gat geplaatst en met de grond gemengd. Het is ook aan te raden om een ​​handvol houtas toe te voegen.

Nu moet je de zaailingen zorgvuldig onderzoeken. Alle beschadigde delen van de plant worden weggesneden. De wortels van de struik worden ingekort, waardoor een lengte van niet meer dan 30 cm overblijft 3-4 van de krachtigste stelen blijven op de struik achter, de rest wordt uitgesneden. De resterende scheuten worden zo gesneden dat er 3 gevormde knoppen op de stengel blijven. Deze actie draagt ​​bij aan de ontwikkeling van een krachtige, gezonde struik..

Rozenzaailingen planten

De zaailing wordt in een eerder voorbereid gat neergelaten en de wortels worden gelegd. Bedek het gat langzaam met aarde, ondersteun de zaailing en trek hem iets omhoog.

Roos zaailing

Vervolgens wordt de grond rond de zaailing aangestampt. Er moet aandacht worden besteed aan de plaats van ontluiken, die op een diepte van 3-5 centimeter in de grond is ingebed. Als de entplaats te diep is, zal de plant niet goed wortel schieten en moet de zaailing worden opgetild. En vice versa, als de voorraad niet bedekt is met aarde, zal er wildgroei gaan groeien. De begroeiing is helemaal aan de basis weggesneden.

De grond rond de zaailing wordt gegoten met een emmer water. Dit moet gebeuren, anders kan de struik na de eerste zware regenval diep in de grond gaan..

geplante roos

Een roos heuvelen

Nadat ze een rozenstruik hebben geplant, beginnen ze deze te harken.

Deze actie stimuleert de beworteling van de zaailing en beschermt deze in de herfst grotendeels tegen vorst. De plant blijft okuchin tot de lente.

Ook in het voorjaar hoef je je niet te haasten om de plant te openen, maar doe dit bij regenachtig of bewolkt weer of ‘s avonds. Als de plant in de lente is geplant en moet schoffelen, is het na de hergroei van jonge scheuten noodzakelijk om hem te ontkoken zodat de aarde goed genoeg opwarmt.

Stapsgewijze instructies voor het planten van rozen:

 • de zaailing wordt 24 uur in water geweekt;
 • graaf een gat 50x50x50;
 • voeg compost of humus toe;
 • meng humus met aarde;
 • voeg houtas toe;
 • snijd de wortels en overtollige stengels af;
 • de zaailing wordt vastgehouden en bedekt met aarde;
 • stamp de aarde rond de struik aan;
 • snijd de stelen;
 • de grond rond de zaailing wordt met water gegoten;
 • schoffel.

Videotips:

Adblock
detector