Waarom en met welke meloen kan niet worden gegeten?

Aromatische zoete meloen We denken niet na over de compatibiliteit van producten als we aan de feesttafel komen. Later klagen we over malaise, verwijzend naar koken van slechte kwaliteit. In feite hebben we veel verschillende lekkernijen gegeten en ervoor betaald. Een bijzonder effect bij zo’n promiscuïteit is het gebruik van meloen als toetje. Waar je een meloen niet mee kunt eten en waarom, laten we het uitzoeken.

Wat is er bekend over productcompatibiliteit

Meloen gaat niet goed samen met andere voedingsmiddelen Er is al lang een productincompatibiliteitstabel ontwikkeld. Ze geeft aan wat er in één maaltijd gegeten kan worden, en welke gerechten het beste verdeeld kunnen worden. De betekenis, vertaald in de taal van een gewone consument, is dat voor de ontleding van producten in componenten voor elk product een andere samenstelling van maagsap nodig is. Ze werden gegroepeerd op zuurgraad en afbreekbaarheid. In dit geval is er een lichte ontleding van voedsel en is de maag niet overbelast..

Als er echter tegelijkertijd voedingsmiddelen worden geserveerd die verschillende componenten in het maagsap nodig hebben, dan neutraliseren ze elkaar wederzijds en is de spijsvertering traag, hevigheid en andere problemen ontstaan. Daarom praten ze over de compatibiliteit van producten voor gelijktijdige toediening.

Meloen kan het beste op zichzelf worden geconsumeerd.Soorten producten die zijn opgenomen in het menu van een persoon:

 • eiwit, waarvoor zure enzymen nodig zijn voor de spijsvertering;
 • zure plantaardige voedingsmiddelen;
 • licht zure, niet-zetmeelrijke plantaardige producten;
 • zetmeelrijke voedingsmiddelen gefermenteerd in een alkalische omgeving.

Een traditioneel tweede gerecht, vlees met een bijgerecht van pap of aardappelen is slecht verteerbaar, maar goed met een koolbijgerecht. Bij de verkeerde voedselinname wordt het slecht opgenomen, de meeste voedingsstoffen gaan verloren.

De uitstekende vitaminegroenten van sla en spinazie verliezen, wanneer ze met zout worden toegevoegd, hun voordelen volledig. Groene thee met melk is een nutteloze combinatie. Koffie en sandwich vernietigen wederzijds het nut.

Meloen is onverenigbaar met welk voedsel dan ook. Het wordt gegeten tussen maaltijden van minimaal twee uur. Verse melk behoort tot dezelfde onverenigbare producten. Het is een eiwitproduct, maar in een zure omgeving krult het op.

Waarom je meloen niet met ander voedsel kunt eten?

Eet meloen op een lege maagMeloen behoort tot de pompoenfamilie en is een naaste verwant van de komkommer. Vanaf het eerste verschijnen op de tafels van de adel is het een favoriet dessert geworden. Niemand wist toen dat verkeerd eten van een meloen de dood tot gevolg kon hebben. Na de dood van een andere liefhebber van eten, gebeurde het dat de bedienden van de gifmengers werden geëxecuteerd. Later kwamen we erachter dat meloen geen toetje kan zijn. De smaak en het aroma worden genoten op het moment dat de maag leeg is en klaar is om een ​​nieuwe portie voedsel te nemen..

Het blijkt dat de zoete groente een paar minuten in de maag blijft, de meloenmassa wordt verteerd in de darmen. Als je het voorkomt, houd het dan in de maag, dan krijg je geen problemen. Hier zal het snel gisten zonder verteerd te worden, met alle gevolgen van dien: winderigheid, diarree, koliek, misselijkheid. Om ten volle van de honingsmaak van de Charju-meloen te genieten, is het daarom noodzakelijk om de maag te legen en langzaam een ​​stuk in je mond te steken met een vork, waarbij je je ogen sluit van plezier. Er zijn veel voordelen aan dit eten. Dit is de reden waarom meloen apart van andere voedingsmiddelen moet worden gegeten..

Meloen met melk zorgt voor veel problemenHet caloriearme product bevat 35 kcal per 100 g, maar bevat:

 • energiecomponenten zijn voornamelijk koolhydraten;
 • voedingsvezels;
 • vitamines en mineralen.

Meloen bevat echter 10 keer meer ijzer dan kip en melk. Kalium is aanwezig 120 mg, veel niacine, vitamine C. Vanwege de hoge concentratie foliumzuur wordt het product aanbevolen voor mensen met een verzwakte hersenactiviteit, ouderen. Meloen is ook nuttig voor leverziekten, bloedarmoede, ziekten van het cardiovasculaire systeem. De stof seperoxide dismutase, aanwezig in de meloen, herstelt de gemoedsrust, verlicht vermoeidheid.

Meloen honingTegelijkertijd wordt een zoet product niet aanbevolen voor patiënten met gewichtsverlies met diabetes mellitus. Voor medicinale doeleinden wordt meloen onder toezicht van een arts in het dieet geïntroduceerd.. Ter ondersteuning van het feit dat meloen een onafhankelijk product is dat onverenigbaar is met andere, laten we de reactie van het lichaam geven op de gelijktijdige inname van verschillende componenten:

 1. Meloen met melk of gefermenteerde melkproducten zal een heftig laxerend effect hebben. Koop daarom geen yoghurt met meloen voor kinderen. Ondanks de garanties van fabrikanten, als de producten natuurlijk zijn, zal diarree u niet laten wachten.
 2. Je kunt een meloen niet helemaal op een lege maag eten, problemen met een opgeblazen gevoel en misselijkheid zullen beginnen. Het is gevaarlijk voor mensen die problemen hebben met het maag-darmkanaal..
 3. Alcohol en meloen zijn onverenigbaar. Er zijn hier drie paden van problemen. Sommigen klagen over ernstige constipatie, anderen passeren de TRP-normen op weg naar het toilet. Er zijn nog anderen die door een ambulance worden afgevoerd voor maagspoeling..
 4. Moeders die borstvoeding geven, moeten zich niet tegoed doen aan meloen. De baby zal onvermijdelijk ervaren dat de stoel losraakt. Alle moeders zijn hier bang voor, omdat uitdroging van het lichaam van het kind onmiddellijk optreedt..
 5. Het wordt ook niet aanbevolen om een ​​meloen met water te drinken, fermentatie, koliek en diarree kunnen snel optreden.

De combinatie leidt tot problemen en verklaart waarom meloen niet met ander voedsel mag worden gegeten. Op een speciale plaats is de interactie van twee geneesmiddelen, honing en meloen in de maag..

Waarom je geen meloen met honing kunt eten?

Meloen met honing kan een steen vormen in de darmenSinds de oudheid is het bevel doorgegeven om geen meloen met honing te eten. In die tijd werd darmobstructie volvulus genoemd. Dus men geloofde dat honing met meloen een steen in de darmen creëert, de doorlaatbaarheid wordt aangetast en een persoon vreselijke kwelling wacht..

Er zijn echter mensen die honing en meloen tegelijk eten zonder gevolgen. Artsen zijn van mening dat de compatibiliteit van meloen en honing, zelfs voor een gezond persoon, twijfelachtig is. Voor degenen die een buikoperatie hebben ondergaan en verklevingen en littekens hebben, kan darmobstructie optreden. Daarom is het niet de moeite waard om uw gezondheid op het spel te zetten en van twee geneesmiddelen een explosief mengsel voor het lichaam te maken. Er zijn maar weinig mensen die altijd meloen met honing eten en geen onaangename gewaarwordingen ervaren. Bedenk voordat je gaat experimenteren wie het nodig heeft.?

Video met zonvruchten

Adblock
detector