Waarom droogt kers na de bloei en hoe een boom te redden?

kersenboomgaard bloeit De vraag waarom kers na de bloei droogt, heeft geen definitief antwoord. Er wordt aangenomen dat uitbundige bloei de boom verzwakt, waardoor de weerstand tegen kwalen wordt verminderd. Aan de andere kant is opgemerkt dat de overvloedige bloei van het ene exemplaar in vergelijking met de rest een teken van ziekte is en de laatste poging om het leven te verlengen door veel zaden te creëren. Vaak zijn onjuiste landbouwpraktijken de oorzaak van de ziekte..

Vereisten voor de ziekte

kers droogt na de bloei Waar kersenboomgaarden over grote oppervlakten worden verbouwd, verspreidt elke infectie zich snel. Daarom moeten tuinders worden gewaarschuwd voor de gunstige weersomstandigheden voor de reproductie van sporen van coccomycose en moniliose. De lente is koel en vochtig, wat de bloeiduur beïnvloedt. Tijdens het bessenseizoen is het warm en regenachtig, opnieuw een gunstige omgeving voor paddenstoelen. Alleen het voorkomen en verwijderen van de tuin van insecten zal de boom redden van de introductie van myceliums.

De kers droogt, wat moet ik doen? Elke onbegrijpelijke vergeling, uitdroging komt niet spontaan voor, dit is een teken van een ziekte, hoogstwaarschijnlijk schimmel. Een oude onverzorgde tuin wordt een broedplaats voor vele ziekten. Geleidelijk worden ze door insecten en wind verspreid naar naburige plantages..

Als er voorwaarden zijn, is het noodzakelijk om vaker preventieve maatregelen uit te voeren. Maar elke verwerking moet 20 dagen vóór het plukken van bessen worden gestopt..

Ziektepreventie

preventie is nodigGekweekte planten kunnen alleen gezond zijn als landbouwtechnologie wordt nageleefd. Tijdige behandeling van kersenbomen en struiken tegen plagen en ziekten zal de infectie in de knop vernietigen.

Een boom die goede voeding krijgt, zal sterk zijn, er zullen voldoende gezondheidsreserves zijn om te bloeien en bessen te gieten zonder de kroon te beschadigen. De resulterende schade aan de bast moet onmiddellijk worden onderzocht, gedesinfecteerd en gerepareerd. Het is gemakkelijker om een ​​infectie te voorkomen dan om het te behandelen met verre van ongevaarlijke methoden. Waarom droogt de kers van een buurman na de bloei niet??

De antwoorden zijn simpel:

 1. De boom is geplant op een heuvel of helling, goed geventileerd.
 2. De zaailing is gekocht bij een kweekstation van een variëteit die resistent is tegen moniliose.
 3. Bomen worden jaarlijks witgekalkt, niet alleen stammen, maar ook skeletachtige takken. Elke barst in de bast wordt ontsmet en bedekt met tuinlak zodat sporen nergens kunnen nestelen.
 4. Bladeren worden verzameld, stamkringen worden verzorgd.
 5. De takken worden uitgedund volgens het principe – de mus zal vliegen.

Ondanks de krappe buitenwijken, moet de kers een voldoende voedselgebied hebben.

Om de kers te laten genieten van kleur en een overvloed aan gezonde bessen, moet de boom op tijd goed worden geplant en bewaterd. Kers houdt niet van wateroverlast en diepe beplanting, de wortels kunnen rotten.

barst in de schorsSproeien op een bepaald moment wordt uitgevoerd als een profylaxe tegen schimmelziekten die worden geïntroduceerd:

 • in de open buis van de bloem;
 • in een verse wond op een gebroken takje;
 • barst in de schors.

De ziekte is doorgedrongen tot in de bloemen en twijgen, daarom droogt de kers na de bloei.

Sporen, bacteriën, insectenplagen ontwikkelen zich in een natuurlijke cyclus. Daarom kun je planten niet met medicijnen behandelen, het blijkt dat er een schema is:

 • onmiddellijk nadat de sneeuw smelt, behandel de stammen en bomen met een 3% -oplossing van Bordeaux-vloeistof of Bordeaux-mengsel “Extra”;
 • spuiten met een 1% -oplossing van kopersulfaat op een groene kegel;
 • voor de bloei moeten kersen worden behandeld met Horus voor moniliose;
 • doe tijdens het groeiseizoen preventieve behandelingen met Abiga-peak, But, Topsin, Horus.

Schimmelziekten worden geïntroduceerd tijdens het vochtige en koude seizoen, met langdurige bloei. Het is noodzakelijk om preventieve maatregelen te nemen, geleid door het weer, zonder een gunstig moment te missen.

Ziekteverschijnselen wanneer de kers droogt na de bloei

zieke takken snoeienHet onweer van moderne kersenboomgaarden was de ziekte van moniliose, geïmporteerd uit Amerika. Het is een schimmelziekte op bloemen in het voorjaar en op vruchten voor de oogst. Een teken van voorjaarsinfectie – kersenbladeren drogen na de bloei, taknecrose treedt op. Op dit moment dringt het mycelium snel door en infecteert het de hele boom. U kunt moniliose bepalen door een donkere ring op de snede van de tak te vinden.

De enige juiste oplossing zou zijn om alle takken 5-15 cm verder af te snijden dan de plaats van zichtbare uitdroging en alle plantenresten te verbranden. Tijdens de zomer moet de boom in de gaten worden gehouden en moeten gedroogde takken worden verwijderd. Nadat de uitbraak het volgende jaar is vernietigd, moet de preventie volgens het schema worden uitgevoerd..

foetale schadeDe vruchten die op de takken achterblijven op de plaatsen van insectenbeten, vormen grijze sporendragende kussens. Ze bevinden zich willekeurig en dit is iets anders dan grijs fruitrot. Gemummificeerd fruit, gevallen bladeren zullen het komende jaar een bron van infectie worden. Als de ziekte aan de gang is, verschijnen er grijze gezwellen op de schors..

Het is belangrijk dat aangrenzende plantages ook alert zijn op het uitroeien van de infectie. De ziekte zelf zal niet verdwijnen, de boom zal volledig vernietigen. Systemische fungiciden hebben geen effect op sporen van de schimmel Monilia cinerea.

Clasterosporium of spotting is ook de reden waarom kersenbladeren drogen. De ziekte manifesteert zich door de hele boom, inclusief de wortels. In dit geval worden de knoppen van bloemen en bladeren zwart, vallen ze af, de bladeren worden als een zeef. De kersen die op de takken achterblijven, worden gemummificeerd en worden dragers van sporen. Het mycelium wordt vernietigd door een mengsel van koperoxychloride en Bordeaux.

Clasterosporium of spottingCoccomycose – de schimmel vermenigvuldigt zich actief na de bloei van de boom, daarom droogt de kers. Tekenen van infectie zijn rode stippen op de bovenkant van de bladeren en roze sporen op de achterkant. De bladeren worden geel, vallen af, de bessenvulling stopt. Als er tekenen van coccomycose worden gevonden, zal de oogst van het lopende jaar afscheid moeten nemen. Een boom in bloei moet worden behandeld met een 3,5% oplossing van kopersulfaat. Als de oogst doorgaat, moet na het plukken van de bessen een behandeling met Horus worden uitgevoerd. Mors de grond met een oplossing van ureum met een snelheid van 40 gram per 1 liter.

Alleen door een reeks maatregelen uit te voeren om een ​​gezonde tuin te behouden, kunt u de verliezen door schimmelziekten verminderen..

Bestrijding van kersenziekten in de tuin – video

Adblock
detector