Vorstbestendige appelbomen van de variëteit Uralets voor uw favoriete tuin

appelbomen van de variëteit Uralets Het telen van fruitgewassen in regio’s met koude winters is lastig maar lonend. Sverdlovsk-fokkers hebben originele appelbomen van de variëteit Uralets gecreëerd, die niet bang zijn voor vorst en overvloedige oogsten opleveren.

Een fruitoogst werd verkregen door drie fruitbomen te combineren:

 • gestreepte roze anijs;
 • Oekraïens Saratov;
 • Chinese was.

appels van de variëteit Uralets rijpen Bijna overal in het land wortelt de plant wonderwel. Het draagt ​​regelmatig vrucht en siert de tuinen van onze landgenoten. Hoe ziet een “nieuw” appelras eruit? Waar zijn de vruchten opmerkelijk voor? Hoe een cultuur correct in uw datsja planten en ervoor zorgen? Ontdek wat tuiniers hierover zeggen.

Fruitcultuur door de ogen van biologen

Uralets-variëteit op verschillende rijpingsperiodenVoor een gewone man in de straat zijn alle bomen hetzelfde. Ze bestaan ​​uit een stam, takken, gebladerte en fruit. Een gedetailleerde beschrijving van de Uralets-appelboom zorgt echter voor ongekend genot. De cultuur groeit tot 15 m hoog. De takken staan ​​in een hoek van 90° ten opzichte van de hoofdstam. Jonge bomen lenen zich voor gepland snoeien. Hierdoor vormen tuinders relatief lage gewassen (tot 4 m). En de kroon van een volwassen plant neemt een ronde of piramidale vorm aan. Een jaar lang groeit de appelboom tot 70 cm.

Als de groei minder dan 30 cm is, betekent dit dat de zorgregels worden geschonden of dat de plant bezet is door ongedierte.

De stam van de boom is bedekt met gladde donkere bast, die in de loop der jaren geleidelijk zwart wordt. De takken zijn versierd met mat gebladerte op verkorte bladstelen. De basis van het bord is rond en de randen zijn gekarteld. appelbomen van de variëteit Uralets bloeienIn het voorjaar verschijnen er roze knoppen tussen het frisse groen. Als ze bloeien, lijken ze op de sneeuwwitte bruidsboeketten. Ze ademen een aangenaam aroma uit, dat bijen en andere insecten aantrekt..

Voor een succesvolle bestuiving moeten ook verwante gewassen op de site groeien (bijvoorbeeld Ural-vloeistof).

overvloedige vruchtvorming van de Uralets-appelboomDe boom draagt ​​elk jaar veel vruchten. Ze bevinden zich in grote groepen op takken. Daarom moeten tuinders het aantal eierstokken regelen dat zich na de bloei vormt. Anders kunnen onder het gewicht van rijp fruit takken afbreken. Gemiddeld wordt tot 80 kg van een volledige oogst geoogst van één Uralets-appelboom.

De vruchten van de appelboom Uralets hebben een aantal kenmerken:

 • het gemiddelde gewicht is ongeveer 60 g;
 • rond, iets langwerpig in het midden;
 • glanzend oppervlak;
 • crèmekleurige pulp;
 • roze strepen verschijnen met een overvloed aan zonlicht;
 • de stengel is grijs;
 • rijp fruit bedekt met een wasachtige coating.

De proevers waardeerden de smaak van de Sverdlovsk-hybride zeer. Het drukt duidelijk de zoetzure “fantasie” van fokkers uit. De vruchten stralen een aangenaam verfrissend aroma uit. Ze worden gebruikt om jam en compotes te maken. Gedurende enkele maanden verliezen ze hun presentatie niet.

De vrucht bevat elementen die waardevol zijn voor het lichaam: catechine, ascorbinezuur en sucrose.

Hoe appelbomen van de variëteit Uralets in hun zomerhuisje te planten?

plaats van teelt van de appelboomvariëteit UraletsDe cultuur wordt geplant in het vroege voorjaar of de herfst. Het moment is gekozen na het massale smelten van het sneeuwdek en de afwezigheid van strenge vorst. De plant moet nog steeds in de “slaap” -modus staan. Voordat het sap begint te bewegen en de knoppen opengaan. In de herfst wachten tuinders tot de bomen hun gebladerte laten vallen. Pas dan beginnen ze te landen. Het schema van de procedure bestaat uit een aantal activiteiten.

Bij het planten in de herfst wordt de grond niet bemest om de ontwikkeling van takken niet te versnellen. Als gevolg hiervan hebben ze geen tijd om zich voor te bereiden op de winter..

Geschikt tuinperceel en grond

appelboomgaardOm ervoor te zorgen dat de fruitcultuur overvloedig vrucht draagt, wordt deze op een helder verlichte plaats geplant. In een open gebied moet de boom worden beschermd tegen koude noordenwinden. Als de site een heuvelachtig reliëf heeft, wordt een heuvel gekozen voor de appelboom.

Gezien de hoogte van een volwassen cultuur, wordt het uit de buurt van hoogspanningslijnen, daken van huizen en utiliteitsgebouwen geplaatst. Het wortelstelsel moet zo worden ontwikkeld dat het geen water-, gas- of telecommunicatielijnen raakt.

De grond moet vruchtbaar en goed gedraineerd zijn. Zand wordt toegevoegd aan dichte grond om de doorlaatbaarheid van vocht te verbeteren. Eventueel aanvullen met humus en as. Moerasachtige of stenige grond leidt tot schade aan het wortelstelsel en de geleidelijke dood van de appelboom.

Selectieregels voor jonge boompjes

appelzaailingen plantenHoogwaardig plantmateriaal wordt ingekocht in gespecialiseerde kwekerijen..

Het moet voldoen aan de volgende uiterlijke kenmerken:

 • rechte stam;
 • zaailing hoogte tot 1 m;
 • minimaal 5 zijscheuten;
 • vrij van schade en gebreken;
 • stam met heldere schors;
 • ongeblazen knoppen;
 • ontwikkeld wortelstelsel.

Meestal bevat de zaailing informatie over de leeftijd en variëteit. Indien gewenst vragen tuinders gegevens op over resistentie tegen plagen en ziekten, evenals de periode van vruchtvorming.

De optimale leeftijd van de boom is minimaal 2 jaar.

Fruitgewassen planten

jonge appelboomgaardVorstbestendige appelbomen van de variëteit Uralets dragen overvloedig vrucht als de zaailingen 4 m uit elkaar worden geplaatst. Wanneer meerdere rijen worden gevormd, wordt de opening gemaakt van ongeveer 6-7 m. Elk kweekmonster mag zijn “buur” niet verdoezelen en de ontwikkeling ervan belemmeren. Een grove schending van het agronomische schema vermindert de opbrengst. Bovendien kunnen gevaarlijke plagen zich in de tuin “vestigen”..

2-3 uur voor het planten wordt het wortelsysteem van de boom gedrenkt in water. Vervolgens wordt een kleislurry bereid, die kopersulfaat bevat. Direct voor het planten worden de wortels van de plant in een oplossing gedompeld en in een gat neergelaten..

voorbereiding van de landingsplaatsDe planttrechter wordt van tevoren voorbereid. De grootte is 70 × 70, de diepte komt overeen met het volume van het wortelstelsel (niet minder dan 50 cm). Het in beslag genomen land wordt gemengd met humus (1 emmer) en fosfor-kaliummeststoffen (100 g). Het resulterende substraat wordt op de bodem van de trechter geplaatst..

zaailing plantprocesDe voorbereide appelzaailing wordt in het midden van de pit geplaatst. De wortels worden zorgvuldig rechtgetrokken, waarna ze bedekt worden met aarde. Verdicht de grond regelmatig zodat er geen luchtkussens zijn. De plant wordt bewaterd met water (ongeveer 20 l).

Het ent en de onderstam moeten iets boven het grondniveau uitsteken..

Geplande zorg is de sleutel tot succes

zorg voor een zaailing van een appelboomsoort UraletsMen zegt wel eens dat je een vis niet zonder moeite uit een vijver kunt trekken. Bovendien om een ​​fruitboom te laten groeien. Competente aanplant van de Uralets-appelboom en zorg zijn het belangrijkste criterium voor het verkrijgen van overvloedige vruchtvorming.

Geef de plant water volgens een eenvoudig patroon:

 • jonge zaailing 2-3 keer per week gedurende de eerste maand;
 • appelbomen, die 2 jaar oud zijn, eenmaal per maand bij afwezigheid van neerslag;
 • volwassen gewassen hebben voldoende natuurlijk vocht.

Voordat u een portie water onder de appelboom giet, stapt u ongeveer 60 cm van de stam naar achteren Maak een markering, maak de grond iets los. Op deze afstand dringt vocht veel sneller door tot jonge wortels en draagt ​​het bij aan de groei van de cultuur.bevruchting

Ze voeden de Uralets-appelboom met dergelijke organische stoffen:

 • humus;
 • vogelpoep verdund met water;
 • houtas.

voeden met stikstofhoudende meststoffenIn het voorjaar worden stikstofhoudende meststoffen op de bodem aangebracht. In de herfst worden bomen gevoed met mineralen. Dit stimuleert de groei van takken die klaar zijn voor vruchtvorming. Bovendien vereisen jonge zaailingen regelmatig sanitair en vormend snoeien. Het wordt op de klassieke manier uitgevoerd, waarbij droge, gedraaide en verkeerd groeiende scheuten worden verwijderd.

Nadat we kennis hebben gemaakt met de vorstbestendige appelvariëteit Uralets, merken we de pretentie van de cultuur op. Het planten gebeurt op de traditionele manier. Weggaan kost niet veel moeite. Nadat ze een boom in hun tuin hebben geplant, genieten velen al van de smaak van rossige appels..

Videobeoordeling van de Uralets-appelboom

Adblock
detector