Voortplanting van druiven door gelaagdheid in de zomer

Druivenveld Nu is het zeker niet ongewoon om druiven te zien planten in hun zomerhuisje. Met een verscheidenheid aan culinaire recepten en bereidingen kunt u genieten van heerlijke gerechten, en de gunstige eigenschappen ervan helpen een gezonde levensstijl te behouden..

Er zijn een groot aantal methoden die de vermeerdering van druiven beschrijven met behulp van gelaagdheid in de zomer. Deze methoden hebben een goed resultaat op aarden gebieden die niet zijn geïnfecteerd met phylloxera, die de wortels van de druivenplant aantast. Voordat u de struiken direct plant, moet u ervoor zorgen dat er geen dergelijk schadelijk insect in de grond zit. Wat is Dolma? – lees in ons artikel!

Voortplanting van druiven door gelaagdheid – wat is het??

Moederstruik en vruchtstekken Het vermeerderen van druiven met behulp van gelaagdheid bespaart een aanzienlijke hoeveelheid geld terwijl het een decoratief kunstwerk creëert. Met deze methode kan de hoofdstruik bijvoorbeeld naar een gebouw of structuur worden gebracht door een gewelf te maken of door stands te gebruiken om de vorm van een fontein te maken.

Voor de vermeerdering van druiven door gelaagdheid in de zomer, is het noodzakelijk om alleen een gezonde en goeddragende moederstruik te gebruiken. De onderste scheuten mogen geen verwelkte uiteinden of bladeren hebben, dan neemt de kans toe dat ze geen wortel schieten.

Graaf naast de struik, op een afstand van minstens twintig centimeter, een lang gat met een horizontale helling van veertig graden en verticale wanden. De diepte mag niet minder zijn dan vijftig centimeter. Doe vervolgens een mengsel van mest en zwarte aarde in gelijke verhoudingen in het gat en graaf het goed op. Pas opnieuw de hellingshoek aan op de vruchtstruik. Verwijder vóór het direct begraven van de scheut alle bladeren, met uitzondering van drie stukken die een groeipunt hebben. Bedek vervolgens de gelaagdheid met de bovenste laag aarde, verdicht goed en bewater voorzichtig met water. Het minimale watervolume is twee emmers. Na te hebben gewacht tot het water is geabsorbeerd, moet het gat worden bedekt met de resterende aarde en het op het niveau van de grond egaliseren.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt regelmatig water gegeven. Als het warm weer is zonder neerslag, dan is het raadzaam om de druivenstruik elke dag water te geven. Naarmate de laag groeit, verschijnen er stiefkinderen op. Ze moeten worden verwijderd om een ​​vormeloze struik te voorkomen. Als u alleen groeischeuten overlaat, kunt u tegen het einde van de zomer een wijnstok tot drie meter hoog laten groeien. Door de geënte gelaagdheid kunt u enkele struiken verwijderen, zowel voor verdere reproductie als voor het verwijderen van een nieuwe struik om de oude te vervangen..

Transplantatieregels en zorg voor gelaagdheid

De jonge struik is gegroeid

  1. De scheut die wordt gebruikt voor het afleiden moet gezond en levensvatbaar zijn en niet te kort. De transplantatie wordt uitgevoerd in dozen, bij voorkeur houten, 50×20 cm groot.
  2. Ogen onder het maaiveld zijn verblind. Dit is nodig om onnodige zaailingen te voorkomen. Het aantal kijkgaten boven het maaiveld mag niet minder zijn dan drie.
  3. Alle vers geplante stekken moeten voldoende zonlicht krijgen..
  4. De maaiverzorging bestaat uit het dagelijks water geven, losmaken en verwijderen van gras en onkruid. Het optimale bewateringsinterval is elke 10 dagen, maar kan vaker worden gedaan bij droog weer.
  5. Het proces van definitieve transplantatie van stekken voor een permanente tijd moet ‘s avonds worden uitgevoerd..
  6. Het wordt niet aanbevolen om de lagen uit de doos te verwijderen om het wortelstelsel niet te beschadigen. Om dit te doen, wordt de doos in de grond begraven, waarna de wanden van de doos voorzichtig één voor één worden verwijderd en de resulterende ruimte wordt opgevuld.

Groene manier – scheiden met groene lagen

Voortplanting van een druivenstruik door gelaagdheidAls de struik lange scheuten met knoppen heeft, kunt u de groene methode gebruiken. Om dit te doen, wordt de gelaagdheid gefixeerd in de vorm van een sinusoïdale golf: een deel wordt begraven in een gat van ongeveer vijf centimeter diep, het tweede deel spreidt zich uit over de grond, dan gaat het gat en het gronddeel weer. Het gebied van de scheut dat in de grond is begraven, moet met een draad worden bevestigd. Aan het einde van de graafwerkzaamheden worden de struik en de scheuten regelmatig grondig bewaterd met water..

Korte weg – scheiding met korte laagjes

Voortplanting van een druivenstruik langs het trellisKorte wijnranken kunnen ook worden gebruikt voor vermeerdering. Naast de struik wordt een gat van vijf centimeter diep gegraven en grondig bewaterd met water. Een deel van de korte scheut zakt erin af zodat er een reserve van vijftien centimeter boven het grondniveau overblijft. Vervolgens moet het gat worden bedekt met aarde en zorgvuldig worden verdicht. Aan het uitstekende deel wordt een steun in de vorm van een stok bevestigd en vastgezet. Door de gelaagdheid vast te zetten, wordt voorkomen dat de stam buigt of naar de grond buigt.

Met deze methode kunt u druiven in de zomer vermeerderen en uw eerste oogst in de herfst krijgen..

Luchtmethode – scheiden met luchtlagen

LuchtlagenDeze reproductiemethode bestaat al heel lang en verliest tegelijkertijd zijn populariteit niet. Meestal gehouden tijdens het lenteseizoen. Een scheut die al een eigen bast heeft, zal dienen om een ​​nieuw wortelstelsel te vormen. De top is ontdaan van bladeren. Vervolgens wordt er ongeveer twintig centimeter vandaan een cirkelvormige incisie gemaakt in een halve centimeter langs de diameter van de stam. Het blootgestelde deel wordt zorgvuldig in nat mos gewikkeld en in zwart polyethyleen gewikkeld. Dit bevordert de uitbarsting van nieuwe wortels. In het najaar worden alle scheuten met jonge wortels afgeknipt.Jonge wortels komen eraan

Ze mogen alleen op een koele plaats worden geplant, of het nu een kas of een grote pot is. De laatste transplantatie naar een vaste plaats vindt pas in de volgende lenteperiode plaats.

Verhoute methode – echtscheiding met verhoute gelaagdheid

Verhoute druivenlagen leggenDit type fokken wordt ook in het voorjaar uitgevoerd, in extreme gevallen in de herfst. Het te vormen gat moet ongeveer zestig centimeter diep zijn en zich in de richting van de laagste scheut van de struik bevinden. Een mengsel van mest en zwarte aarde wordt in het gat gegoten, alles wordt zorgvuldig uitgegraven en pas daarna wordt de gelaagdheid verdiept. Bovendien moet een vlucht met drie ogen aan de oppervlakte blijven..

Nieuwe druivenstruiken uit horizontale lagenAls de struik in de herfst dringend moet worden vermeerderd, is het bovenste deel van de laag die op het oppervlak achterblijft bedekt met aarde met een laag van twintig centimeter. Meestal groeien er in het eerste jaar nieuwe takken op de laag en kun je zelfs een gedeeltelijke oogst verzamelen. Scheiding van de hoofdstruik wordt pas na drie jaar gemaakt.

De Kataviak-methode

Dit type druivenscheiding is niet zoals alle voorgaande, omdat de gelaagdheid wordt uitgevoerd met behulp van een hele struik en niet één scheut. Op deze manier verplanten maakt de reconstructie van de wijngaard als geheel mogelijk. Alle struiken die zonder ondersteuning groeiden, worden langs de nodige structuren of muren getransplanteerd.

Ook is de Kataviak-methode nodig bij het planten van jonge druiven, die zonder ondersteuning niet kunnen groeien..

Chinese manier

Chinese manier van vermeerderen van druivenVoor de Chinese methode wordt een gezonde en rijpe scheut geselecteerd uit het onderste deel van de struik, die is begraven in een gat van twintig centimeter, eerder op smaak gebracht met een mengsel van mest en zwarte aarde. De uitlaat wordt zorgvuldig bevestigd met een draad en bedekt met een toplaag aarde. In het onderste gedeelte van de shoot, torenhoog boven de grond, zijn alle ogen verwijderd.

Met de groei van gelaagdheid is het belangrijkste om het gat tijdig met aarde te besprenkelen, wat bijdraagt ​​​​aan de uniforme reproductie van al hun knooppunten.

Voortplanting van druiven door gelaagdheid vereist veel aandacht en geduld. Een transplantatie uitgevoerd in overeenstemming met alle regels en regelmatige zorg zorgt voor een sterke en gezonde struik, evenals een overvloedige oogst..

Zie ook: hoe kamperfoelie in de herfst te vermeerderen?

Reproductie van druiven – video

Adblock
detector