herbicide harmonie Herbicide Harmony is een breedspectrumgeneesmiddel. Het is effectief en veilig, biedt betrouwbare bescherming tegen onkruid dat gevoelig is voor de werkzame stof van het medicijn. Het product is bedoeld voor de behandeling van verschillende planten, waaronder sojabonen, maïs, granen. Voor gebruik is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen om de dosering nauwkeurig te observeren en rekening te houden met de voorzorgsmaatregelen.

Samenstelling en werkingsmechanisme van het medicijn

samenstelling van het medicijn Het belangrijkste actieve ingrediënt van het Harmony-herbicide is thifensulfuron-methyl, een verbinding van de sulfonylureumklasse. Dit bestanddeel is giftig voor onkruid, maar veilig voor gewassen. Het wordt opgenomen door de bladplaten van onkruid en veroorzaakt hun dood. Planten vertragen snel in groei, de ontwikkeling van jonge bladeren en scheuten en het wortelstelsel stopt. Door het onvermogen om vocht en voedingsstoffen uit de bodem op te nemen, sterft onkruid binnen 5-15 dagen af. De eerste tekenen van het werk van het medicijn zijn vaak 5-7 dagen na de behandeling te zien: vergeling en verwelking van bladeren en scheuten.

De meeste onkruiden zijn gevoelig voor de werkzame stof van het herbicide Harmony. Ongevoelige soorten gaan niet dood, maar ze stoppen met groeien en vormen geen gevaar voor de aanplant.

herbicide harmonie tegen onkruid

Onkruiden vertonen een verschillende mate van gevoeligheid voor het actieve ingrediënt van het herbicide:

 1. Zeer gevoelige planten gaan dood als het preparaat binnen twee weken wordt aangebracht. Deze groep omvat de Theophrastus-kabelbaan, moeras, herderstasje, wilde radijs, veldmosterd, kamille, zuring, veldyarut en andere soorten.
 2. Onkruid, ongevoelig voor Harmony, behoort tot een aparte groep: ambrosia, string, nachtschade, bifora en anderen..

behandeling van gewassen met herbicideHet herbicide heeft een breed werkingsspectrum en is daarom geschikt voor het behandelen van aanplant met een groot aantal onkruiden..

Regels voor de voorbereiding en toepassing van de oplossing

functies voor gewasverwerkingElke verpakking Harmony-herbicide bevat instructies voor gebruik. De stof wordt gepresenteerd in kleine plastic potten, elk 100 g. Dit is een geconcentreerd mengsel dat onmiddellijk voor gebruik in de vereiste verhoudingen moet worden verdund..

Volg hiervoor verschillende stappen.:

 • voeg de helft van het benodigde water toe aan de spuittank, zet de mixer aan;
 • breng een vooraf bereid herbicideconcentraat aan in een afzonderlijk berekende hoeveelheid voor verschillende plantensoorten;
 • voeg de rest van de preparaten (pesticiden) toe, als een gecombineerde behandeling van aanplant van ziekten en plagen wordt uitgevoerd, voeg dan de rest van het water toe;
 • bespuit de bovengrondse delen van planten (stengels en bladeren).

De procedure wordt uitgevoerd in overeenstemming met alle voorzorgsmaatregelen. Dus bij het besproeien van planten met herbicide, is het noodzakelijk om een ​​beschermend pak en een gasmasker te dragen, en alle manipulaties mogen alleen in een open ruimte worden uitgevoerd. Als de oplossing op de huid of slijmvliezen komt, is het belangrijk deze onmiddellijk onder stromend water af te spoelen. Ook de verwerkingstijd is belangrijk. Een vloeibaar herbicide wordt alleen toegepast bij rustig weer, maar niet in direct zonlicht. De avond is de beste tijd om het medicijn toe te passen en onkruid te bestrijden.

Doserings- en toepassingskenmerken voor verschillende planten

medicijn doseringOm het maximale effect te bereiken, is het belangrijk om de dosering te observeren tijdens de bereiding van de oplossing en de behandeling van de planten. Ze worden aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voor een werkende oplossing, die voldoende is voor het besproeien van 1 hectare aanplant, moet u de gespecificeerde hoeveelheid van het geconcentreerde mengsel nemen en dit toevoegen aan 250-300 liter water. De oplossing wordt eenmalig aangebracht, bij het bereiken van de gewenste plantfase.

De tabel toont de dosering van de Harmony-oplossing voor de behandeling van verschillende gewassen, evenals de timing van de herbicidetoepassing:

Gecultiveerde plant Dosering, gram per 1 ha Verwerkingstijd
Wintertarwe 15-20 Vanaf het verschijnen van 2-3 echte bladeren tot het begin van de opstartperiode
Lentegranen (gerst, tarwe) 10-15 Vanaf het moment van vorming van 2-3 echte bladeren tot het begin van het opstarten
soja 6-8 De periode vanaf de verschijningsfase van 1-2 echte bladeren tot de vorming van knoppen
Maïs tien Wanneer er 3-5 bladeren verschijnen
Linnen 15-25 De verwerking vindt plaats in de visgraatfase

Het benodigde volume van de werkoplossing is van 200 tot 300 liter per hectare, ongeacht het type gewas. Voor sojabonen, maïs, granen en andere planten worden echter verschillende hoeveelheden van het actieve ingrediënt gebruikt..

Voordelen van Harmony-herbicide

voordelen van herbicide HarmonyHerbicide Harmony is een moderne oplossing voor het beschermen van velden en beplanting tegen onkruid. Deze kruiden zijn zeer resistent, zodat ze gecultiveerde planten gemakkelijk kunnen verdringen en hun groei belemmeren. Met het medicijn kunt u snel omgaan met hun uiterlijk en een verslechtering van de kwaliteit van het gewas voorkomen, terwijl het de aanplant niet schaadt.

In vergelijking met andere methoden en middelen voor onkruidbestrijding heeft Harmony een aantal voordelen:

 • selectieve actie – actieve stoffen veroorzaken de dood van onkruid, maar ze schaden de gecultiveerde planten niet en verslechteren de kwaliteit van het gewas niet;
 • een breed werkingsspectrum – meer dan 20 onkruiden zijn gevoelig voor de samenstelling van het preparaat;
 • het vermogen om bij lage temperaturen te werken, vanaf -5 graden;
 • compatibiliteit met andere geneesmiddelen, waaronder sommige groepen pesticiden (behalve FOS – organofosformiddelen);
 • zuinig, laag verbruik per 1 hectare bebouwde oppervlakte.

In de beschrijving van het herbicide Harmony wordt aangegeven dat dit middel werkzaam is tegen de meeste onkruiden. Binnen 2-3 weken sterven ze en verschijnen ze het hele seizoen niet op de velden. Als onkruid resistent is tegen het herbicide, stoppen ze gewoon met het ontwikkelen en opnemen van voedingsstoffen. Gekweekte planten hoeven niet langer te concurreren met verschillende grassen voor vocht en voedingsstoffen, dus worden ze groot en levensvatbaar.

Hoe effectief is Harmony’s herbicide – video