Voor welke gewassen wordt het fungicide Switch effectief gebruikt?

fungicide schakelaar Langdurige regenval en plotselinge temperatuurschommelingen zijn een veelvoorkomende oorzaak van schimmelziekten die tuinplanten aantasten. Voor hun behandeling kan het moeilijk zijn om te doen zonder agrochemische middelen, zoals het fungicide Switch. Fabrikanten maken deze producten effectiever en minder giftig. Een van deze medicijnen zal in dit artikel worden besproken. Het is populair bij boeren en tuinders.

Samenstelling van fungicide Switch, vrijgaveformulier

vorm van afgifte van fungicideschakelaar

Het medicijn Switch voor plantenziekten bevat krachtige actieve ingrediënten gericht op het bestrijden van grijsrot en andere schimmelinfecties:

 1. Cyprodinil – heeft een systemisch effect, voorkomt de vermenigvuldiging van pathogenen, werkt binnen 14 dagen na behandeling.
 2. Fludioxonil – een pesticide, heeft een contacteffect, vertraagt ​​de groei van mycelium.

Het fungicide is verkrijgbaar in korrelvorm. Voor gebruik oplossen in water. De fabrikant heeft gezorgd voor verschillende verpakkingen van het product:

 • 1 kg en 2 kg elk – voor gebruik in grote landbouwbedrijven;
 • 1 g, 2 g en 10 g elk – voor kleine boerderijen en particuliere percelen voor huishoudens.

Er zijn analogen van het medicijn Switch met cyprodinil (Bontima en Horus) en met fludioxonil (handelsnamen – Maxim en Geox).

Hoe werkt de fungicide Switch?

Hoe werkt de fungicideschakelaar?Switch is een tweecomponenten breedspectrumfungicide dat is ontwikkeld om planten te behandelen tegen schimmelziekten. Effectief in de strijd tegen ascomyceten en imperfecte schimmels in alle stadia van de ontwikkeling van de ziekte.

Planten nemen cyprodinil op via de bladeren. De stof komt in hun vasculaire systeem en vervolgens in de diepe weefsellagen, vernietigt de hyfen en interfereert met de activiteit van de ziekteverwekker. Fludioxonil heeft een lokaal effect en vernietigt het mycelium.

Het effect van het medicijn Switch treedt binnen 2 uur na de behandeling op. Ziekteverwekkers worden binnen 2 dagen vernietigd en de bescherming blijft 3 weken effectief.

Het Switch-medicijn helpt verschillende soorten laesies te bestrijden:

 • bruine vlek;
 • fusarium;
 • ascochitosis – een schimmelpathogeen dat rotting van stengels en gebladerte veroorzaakt;
 • rot;
 • moniliose of vruchtrot, die ontstaat als gevolg van infectie met ascomycete;
 • witte vlek;
 • echte meeldauw.

De switch is geen fytotoxisch medicijn en kan daarom worden verwerkt met alle bessen-, groente- en fruitgewassen. Als de dosering in acht wordt genomen, hopen de werkzame stoffen van het fungicide zich niet op in de bodem en in plantenweefsels.

Praktijkervaring met het bestrijdingsmiddel leert dat het effectief is tegen uitbraken van echte meeldauw. Het medicijn Switch voor aardbeien en druiven bevordert de ontwikkeling van krachtige immuniteit tegen pathogene micro-organismen.aardbeien besprenkelen

Verwerking van fruitbomen: appelbomen, pruimen, peren, abrikozen, – stelt boeren en tuinders in staat om een ​​oogst te krijgen van goede handelskwaliteiten die de kwaliteit waardig zijn. De vruchten worden sappig, smakelijk.

De schakelaar wordt preventief gebruikt voor het besproeien van komkommers en tomaten, vooral bij regenachtig weer. De tool helpt de activiteit van schimmels te verminderen. Uiteindelijk zorgt de toepassing ervan voor hogere opbrengsten..

Een ander gewas waarvoor een fungicide wordt gebruikt, zijn aardappelen. Bij het kweken is het raadzaam om het medicijn te gebruiken voor het planten en tijdens het groeiseizoen om te beschermen tegen infectieuze uitbraken..

Ter bescherming tegen schimmelziekten kunt u rozenstruiken besproeien met Switch..

Voor- en nadelen van de tool

voor- en nadelen van het medicijn

Het medicijn is niet verslavend voor pathogene micro-organismen. Het heeft een aantal andere voordelen en een aantal nadelen:

voordelen minpuntjes
Effectief in de strijd tegen veelvoorkomende ziekten, ook in de slaapfase Hoge kosten, terugverdientijd van het medicijn met zuinig verbruik
Veiligheid, behorend tot stoffen van de 3e klasse van toxiciteit, niet giftig voor bestuivers en dieren Onmogelijkheid om te mengen met kopersulfaat
Kan tijdens de bloei gebruikt worden
Behoud onder invloed van neerslag en mist
Mogelijkheid om het herstel van gewassen na ziekte te versnellen

Verbruik van de fungicide Switch voor verschillende gewassen en bereiding van de oplossing

drugsgebruik

Bij het verwerken van verschillende gewassen worden voor elk een verbruikspercentage berekend. Ze worden weergegeven in de tabel:

Planten De hoeveelheid van het medicijn per 10 liter water voor de bereiding van de oplossing, in gram Oplossingsverbruik voor verwerking, in liters Duur van de werking van het fungicide Switch, in dagen
appelboom

tien

2-5 (per boom)

15
Pruim twintig
Peer 15
Kersen

twintig

Abrikoos
Perzik
Tomaten

twintig

5 (voor 1 zijn)

tien
Komkommers
Druif 21
aardbei 3-5 (per honderd vierkante meter) 7
rozen tien ½ (per plant) 15

Om de oplossing te bereiden, is het noodzakelijk om de vereiste dosering van het medicijn op te lossen in schoon, warm water..

Het product moet worden gemengd op het moment van verdunning van korrels en verwerking van planten..

Het product wordt vers gebruikt op de dag van bereiding. Het wordt niet aanbevolen om het langer dan een dag te laten staan..

Hoe fungicide te gebruiken Schakel op de site

gebruik van fungicide voor fruitbomenInstructies voor het gebruik van het medicijn Switch schrijft voor om planten ‘s ochtends of’ s avonds te sproeien, bij afwezigheid van wind, zodat de oplossing niet op de aangrenzende aanplant komt.

Tijdens het groeiseizoen zijn twee aanplant voldoende:

 • met het begin van de bloeiende cultuur;
 • na het verwelken van bloemen.

Als de planten in kasomstandigheden worden gehouden, moeten ze eerst worden besproeid en vervolgens met de stengels worden ingesmeerd. Het fungicide wordt toegepast op zowel zieke als gezonde gebieden..

Om aardbeienstruiken te beschermen tegen schimmelziekten, worden ze twee keer besproeid – in de lente vóór de vorming van bloemen en na de bloei. De verwerking van rozen is gepland op het moment van het verschijnen van de knoppen. Gebruiksaanwijzing De schakelaar voor druiven beveelt aan om de wijnstok eerst te besprenkelen met het begin van de bloei en vervolgens – bij het vormen van de borstels. Fruitbomen worden ook twee keer besprenkeld, meest recentelijk minstens 20 dagen voor de oogst..

Spray fungicide Switch in de buurt van bronnen van drinkwater, aan de oevers van rivieren, vijvers en andere watermassa’s. De dichtstbijzijnde afstand van de verwerkingslocatie tot de kust – 2 kilometer.

Veiligheidsmaatregelen en houdbaarheid

veiligheidsmaatregelen bij het werken met fungicideDe drug Switch behoort tot gevarenklasse 3 stoffen. Het product is weinig giftig en vormt, indien genomen voorzorgsmaatregelen, geen gevaar voor insecten, dieren en mensen.

Om vergiftiging met pesticiden te voorkomen, moet u bij het spuiten een masker, handschoenen en beschermende kleding dragen en ook de toegang tot het gebied afsluiten voor onbevoegden. Na de behandeling moet je douchen, grondig wassen met zeep.

Als het product op de huid komt, moet het worden afgeveegd met een in water gedrenkte doek. Als de slijmvliezen beschadigd zijn, moeten ze onmiddellijk worden gewassen met een koele vloeistof. En als de oplossing wordt ingeslikt, moet u het slachtoffer onmiddellijk laten braken en een absorptiemiddel drinken.

Het agrochemische middel wordt bewaard bij temperaturen van -50 C tot +350 C. De verpakking van het medicijn moet intact zijn, zonder onderbrekingen. De eigenschappen en werkzaamheid van de fungicide Switch blijven 3 jaar behouden vanaf de productiedatum. Na de vervaldatum wordt het weggegooid en wordt de voltooide oplossing in een beerput gegoten.

De schakelaar is een krachtig antischimmelmiddel dat pathogene micro-organismen vernietigt. Je moet niet bang zijn dat het een persoon of insecten zal schaden, het is voldoende om de gebruiksaanwijzing nauwkeurig te volgen.

Fungicide-schakelaar voor uw site – video

Adblock
detector