Verstandig gebruik van wei in de tuin en moestuin ten behoeve van groentegewassen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

serum gebruiken in de tuin en moestuin Voor dorpelingen die een koe hebben, is het gebruik van wei in de tuin en moestuin gemeengoed. Een uniek product verkregen na melkverwerking bevat een overvloed aan waardevolle componenten. Whey bevat onder andere aminozuren, mineralen, vitamines, eiwitten, vetten. Bovendien “leven” er een groot aantal melkzuurbacteriën in, die de groei van groentegewassen bevorderen en plagen helpen bestrijden. We zullen in detail leren hoe we melkwei in de moestuin kunnen gebruiken.

Interactie van componenten

bereiding van verse whey Ervaren tuinders gebruiken melkzuurproduct als meststof, maar niet in pure vorm.

Gewoonlijk worden voedingsoplossingen bereid door wei te combineren met aanvullende stoffen.:

 • water (1:10);
 • tinctuur van groenbemester (bevordert de fermentatie);
 • compost (versnel het afbraakproces);
 • as (stimuleert de reproductie van nuttige micro-organismen).

Daarnaast wordt het product toegevoegd aan conventionele minerale meststoffen. Hierdoor helpen melkzuurbacteriën planten om waardevolle componenten op te nemen. Overweeg een paar populaire recepten en leer hoe je wei kunt gebruiken voor planten in de tuin.

Het geperoxideerde product is niet geschikt voor de bereiding van natuurlijke meststoffen en voor het besproeien van gewassen.

Compositie nr. 1

serum met jodium voor plantenSerum (1 L) wordt in een ruime emmer gegoten en gevuld met water (10 L). Voeg jodiumtinctuur toe (10 druppels). De resulterende oplossing verbetert de metabolische processen van planten.

Compositie nr. 2

as voor de bereiding van de oplossing

Voor zaken heb je nodig:

 • droge gist (100 g);
 • serum (1 liter);
 • kippenuitwerpselen verdund met water (15 l);
 • houtas (emmer);
 • water.

Houtas en gist worden verdund in wei. Voeg toe aan de voorbereide kippenmestoplossing. Meng grondig en laat 14 dagen staan. Voor gebruik wordt 1 liter van het concentraat verdund in zuiver water (10 liter). Voor één cultuur is 0,5 liter topdressing voldoende.

Alleen rauwe zelfgemaakte melk is geschikt voor het maken van whey. Na verzuring wordt het gefilterd, waardoor een waardevol product voor planten wordt afgescheiden..

Samenstelling nr. 3

kruidenserum infusieAls er veel melkzuurafval op de boerderij is, is het verstandig om een ​​natuurlijke meststof te bereiden. Het gemaaide gras wordt in een vat van 50 liter gedaan. Bestrooi het met as (10 l emmer), en vul het vervolgens met wei. Het mengsel wordt gedurende 21 dagen toegediend. De afgewerkte substantie wordt verdund met water in een snelheid van 1: 1 en over komkommers, tomaten, kool gegoten. Zo draagt ​​het gebruik van wei uit kwark in de tuin bij aan een hoge opbrengst aan groentegewassen..

Het product mag niet met warmte worden behandeld, anders sterven melkzuurbacteriën..

Samenstelling nr. 4

ontkieming van zaden in wheyVoordat ze in de volle grond worden geplant, worden zaden meestal gedrenkt in speciale oplossingen. Een soortgelijke vloeistof wordt bereid uit wei (5 eetlepels) door deze te mengen met honing (10 druppels).

Samenstelling nr. 5

bladluis serumOm bladluizen, koolvlooien en uienvliegen te bestrijden, wordt een natuurlijk “insecticide” bereid. De whey wordt verdund met water in een verhouding van 1:5. Geraspte waszeep wordt toegevoegd. Meng grondig en spuit vervolgens het grondgedeelte van de planten.

Het gebruik van het product in zijn pure vorm leidt tot een verhoging van de zuurgraad van de bodem. Daarom wordt het altijd verdund met water..

Systematisch gebruik van wei in de tuin en moestuin

het resultaat van het gebruik van wei in de tuin en tuinRijke oogsten van groenten en fruit verrukken alle boeren enorm. Ze zijn tenslotte een grote beloning voor hun harde werk. Planten hebben het hele seizoen zorgvuldig onderhoud nodig, waaronder wieden, voeding en ongediertebestrijding. Ontdek hoe het gebruik van wei in de tuin en moestuin kan helpen om overvloedige opbrengsten te krijgen.

Tomaten

blankZoals u weet, is Phytophthora en echte meeldauw het grootste probleem voor tomaten. Bovendien nestelen zich ongedierte op de planten. Verschillende chemicaliën helpen om van de infectie af te komen. Dit is echter niet het laatste wat je moet doen. Een goed voorbereide oplossing zal het probleem helpen oplossen..

Benodigde componenten:

 • bezonken warm water (9 l);
 • serum (1 l);
 • jodium (20 druppels).

De componenten zijn gecombineerd in één container. Meng grondig en filter. De resulterende “voorbereiding” zal tomatenzaailingen helpen zich snel aan te passen aan de nieuwe omgeving en de immuniteit te verhogen. Dat gezegd hebbende, moet je weten hoe je de tomaten met wei moet besproeien om ze een betrouwbare bescherming te bieden..

tomaten bindenDe eerste stap is om de struiken vast te binden als ze lang zijn. Vervolgens wordt de oplossing met een spray in een container gegoten en wordt deze verwerkt. Dankzij het plakkerige mengsel vormt zich een dichte film op het blad en de stengels. Het voorkomt de verspreiding van schadelijke schimmels die klaar zijn om de cultuur te infecteren..

De eerste keer dat de procedure wordt uitgevoerd 2 weken na het planten met een interval van 10 dagen.

tomaten voeren met wei-oplossingOp wei gebaseerde meststoffen worden gebruikt om de groei van tomaten te stimuleren..

Watergift wordt uitgevoerd in 3 passen:

 • de eerste keer – 10 dagen na het planten van de zaailingen in de kas;
 • de tweede – na 14 dagen;
 • de derde keer wanneer geplant op een open bed.

Tijdens de bloeiperiode voeren met een oplossing van wei verhoogt de opbrengst van het groentegewas. Alle procedures worden uitgevoerd bij droog warm weer. In het regenseizoen worden mooie dagen geselecteerd om de planten correct te bemesten..

Komkommers

komkommers kwekenOm de immuniteit te verhogen, hebben bijna alle groentegewassen extra voeding nodig. Zodra de jonge scheuten van komkommers 10 cm boven de grond uitsteken, kunnen ze al worden bewaterd met kunstmest. De procedure wordt elke 7 dagen herhaald totdat de knoppen verschijnen. De oplossing wordt in kleine porties in het wortelgebied gebracht. Om het effect te verbeteren en te beschermen tegen ongedierte, worden komkommers regelmatig besproeid, in een poging alle bladplaten te vangen.bestrijding van echte meeldauw

Echte meeldauw treft vaak komkommers. Een eenvoudige samenstelling helpt om van de ziekte af te komen:

 • water;
 • as;
 • serum.

3 liter heet water wordt in een pan gegoten. Voeg 1 glas as toe. Breng aan de kook en dek af met een deksel. Sta erop 7 dagen. Vervolgens wordt de vloeistof gefilterd. Voeg 3 L verse wei toe, verdund met water (1: 1). Meng grondig. Strooi de gemalen delen van de komkommers.

Uien en wortelgroenten

uienplaagserumHet uiterlijk van pittig groen in de tuin brengt vreugde voor alle zomerbewoners. U moet het echter proberen zodat ongedierte het niet vernietigt. De uienvlieg dringt onzichtbaar de bedden binnen om de sappige greens te vernietigen. Een unieke tinctuur van wei met tabaksblad zal de plant beschermen tegen vervelende buren. Eén keer per week wordt er vanuit een spuitfles gesproeid.

wei gebruiken voor wortelgroententuinders gebruiken oplossingen waaronder serum om planten te bemesten, de opbrengst neemt altijd toe. En ook gewassen als radijs, wortel en bieten hebben bijvoeding nodig. Meestal wordt het uitgevoerd na de vorming van het vierde vel. De voedingsstof wordt bereid volgens traditioneel recept. Vervolgens worden wortelgewassen gespoten. De frequentie van de procedure is afhankelijk van de weersomstandigheden en de externe staat van de gewassen.

Wereld van bloemen

serum resultaatTuinders hebben gemerkt dat als bloemen worden bewaterd met serum, ze beter groeien en niet bang zijn voor temperatuurveranderingen. Hun blad krijgt een dichte structuur en de knoppen krijgen een rijke kleur. De irrigatieoplossing wordt op de klassieke manier bereid met zuiver water en verse wei. De componenten worden in dezelfde hoeveelheid genomen en grondig gemengd. Meststof wordt in kleine porties aangebracht, afgewisseld met normaal vocht.

Tuinbloemen worden bewaterd volgens de weersomstandigheden. Minder vaak – met hevige regenval. Vaker in droge tijden.

gezonde kamerplantenPrachtige resultaten worden verkregen door het serum te gebruiken voor het bewateren van kamerplanten die kantoren en huizen versieren. De procedure wordt niet vaker dan één keer per week uitgevoerd om de zuurgraad van het substraat niet te verhogen. De oplossing wordt bereid volgens het traditionele recept. Gebruik een natuurlijk (niet gekocht) product als het niet met warmte is behandeld.

Het besproeien van kamerbloemen met serum beschermt ze tegen ongedierte.

Fruitbomen en struiken

BoomgaardFruitgewassen infecteren vaak verschillende schimmelinfecties of insectenplagen. Niet alle tuinders willen chemicaliën gebruiken om hun aanplant te beschermen. Helpt natuurlijke melkverspilling tegen te gaan.

Het product wordt verdund met warm, bezonken water. Indien nodig wordt as of jodium toegevoegd. De afgewerkte oplossing wordt besproeid met aalbessen, frambozen en kruisbessen tijdens weelderige bloei. De procedure wordt 1-2 keer per maand herhaald. Gebladerte en takken van fruitgewassen worden op een vergelijkbare manier behandeld. Hoge bomen worden geïrrigeerd met een krachtig spuitpistool. Hierdoor krijgen planten een betrouwbare bescherming tegen ongedierte en schimmelinfecties..

Zoals de praktijk laat zien, bevordert het gebruik van wei in de tuin en moestuin de groei van groente- en fruitgewassen. De zelfgemaakte bereiding helpt planten te beschermen tegen ziekten en “ongenode” gasten. Het belangrijkste is om je te houden aan de dosis die in het recept wordt aangegeven, en overvloedige oogsten zullen het hart zeker verrukken..

Serum gebruiken in de tuin en moestuin voor plantenvoeding en -bescherming – video