Ureum – stikstofmeststof voor bodem – wiresummit.org

korrelig ureum Elke zomerbewoner die op zijn persoonlijke perceel groenten en fruit-bessenplanten kweekt, weet veel over meststoffen die moeten worden gebruikt om de hoogste opbrengsten te behalen. Onder de groep van zelfbereide meststoffen en industriële productie zijn stikstofmeststoffen van bijzonder belang. Het is stikstof dat in veel planten vaak ontbreekt voor een volwaardige vegetatieve ontwikkeling en effectieve vruchtvorming..

Een van de meest populaire stikstofmeststoffen is ureum. Dit is het zogenaamde ureum, dat in zijn samenstelling vijftig procent stikstof bevat. De chemische formule van ureum is als volgt:.

chemische formule van ureum Daarom wordt het beschouwd als de meest geconcentreerde meststof die beschikbaar is in het arsenaal van de chemische industrie..

Ureum wordt vaak in korrelvorm geproduceerd. De verpakking van de resulterende korrels verschilt in veel gevallen, omdat de toegediende doses altijd worden berekend vanaf de grondoppervlakken. Is bij een zomerhuisje stikstofbemesting van toepassing, dan kunt u een pakket van één of drie kilogram aanschaffen.

kilogram verpakking ureumAls hele veldlanden worden verwerkt, is het raadzaam om ureum in polyethyleenzakken te kopen..

blankUreummeststof is qua structuur de hardste stof die niet in staat is overtollig vocht uit de omgeving op te nemen en daardoor lang houdbaar is, uitstekende vrijvloeiende eigenschappen heeft waardoor het zeer goed verspreid wordt tijdens gebruik in de praktijk.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van ureum:

  • stikstofmeststof heeft de eigenschap om de groei van de vegetatieve massa van elke plantensoort te reguleren;
  • de introductie van ureum bij het verbouwen van graangewassen verhoogt het eiwit- en glutengehalte in de resulterende graanopbrengst;
  • hoge productiviteit van alle gewassen hangt rechtstreeks af van het voldoende stikstofgehalte in de grond waarop ze worden verbouwd.

Correct gebruik van ureum

Als u de grond met welke meststof dan ook wilt bemesten, moet u altijd de dosering weten, om niet te schaden, maar integendeel, om de gunstigste omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling en groei van geplante of geplante planten.

Ureum als meststof kan in korrelvorm of in opgeloste vloeibare vorm worden gebruikt..

De dosering van ureum voor verschillende gewassen is anders, hieronder zijn de doseringen voor het zaaien:

  • koolzaad, gerst, tarwe, rogge – twee kilogram per honderd vierkante meter van het toekomstige gezaaide gebied;
  • aardappelen, voedergewassen en suikerbieten – twee kilogram per honderd vierkante meter;
  • uien, tomaten, wortelen en kool – twintig tot dertig gram per vierkante meter ingezaaide oppervlakte.

Voor het voederen en aanvullen van reeds aangeplante gewassen gelden de volgende normen:

  • voor rogge, koolzaad, tarwe en gerst wordt anderhalve kilo carbamide per honderd vierkante meter geïntroduceerd;
  • voor voedergewassen en suikerbieten, evenals aardappelen – anderhalve kilogram per honderd vierkante meter;
  • voor maïs, fruitbomen en struiken in de tuin – tien gram per vierkante meter.

Om rozenstruiken en groentezaailingen te voeden, wordt een speciale oplossing bereid die dergelijke verhoudingen bevat: 90 gram carbamide wordt opgelost in 10 liter koud water.

Het belangrijkste punt bij het bemesten van de grond is om het niet te overdrijven met de hoeveelheid stikstof, omdat een teveel de zaailingen en reeds geaccepteerde zaailingen negatief kan beïnvloeden.

U moet weten dat stikstofmeststof ureum in de bodem moet worden ingebed, omdat de chemische reacties van ureumelementen met bodembacteriën onmiddellijk plaatsvinden, ureum verandert in korte tijd in ammonium, dat te snel verdampt, en dit veroorzaakt op zijn beurt het verlies van stikstof, dat zo nodig is voor de bodem om planten van nuttige stoffen te voorzien.

Als het voeren wordt uitgevoerd door korrels handmatig of met een gemechaniseerde methode te strooien, moet na een verplicht attribuut overvloedige bewatering van bemeste landbouwplantages worden uitgevoerd.

Ureum wordt vaak aangezien voor salpeter. Dit zijn echter meststoffen die verschillend van structuur zijn. Salpeter is minder bestand tegen natte omstandigheden, terwijl carbamide perfect zijn doel vervult in verschillende bodemgebieden – droog en te nat.

In de eerste dagen van toepassing manifesteert ureum zich als een licht alkalische meststof, die zeer nuttig is voor zure en lichtzure bodems..

Stikstofmeststof die in de grond wordt gebracht, kan volledig worden opgenomen door groeiende planten en kan ook in een bepaald percentage in de grond blijven, maar als het erin zit, verandert ureum de chemische samenstelling niet en heeft het een gunstig effect op de latere aanplant van planten.

Ureum is zeer loyaal aan het effect op gebladerte en scheuten, het is niet in staat om planten te verbranden, zoals salpeter, daarom is het zowel toepasbaar voor uitwendige behandeling van gewassen als voor wortelvoeding.

Een ander gebruik van carbamide in de tuin (video)