Universele appelsoort Uslada voor verschillende regio's

appelras Uslada Het appelras Uslada kan het hart van elke tuin worden. De delicate bloei is een lust voor het oog en de smakelijke en sappige vruchten verzadigen het lichaam met vezels, minerale zouten en organische zuren. Voordat u een appelboom plant, moet u van tevoren weten wat de kenmerken van zorg zijn. Hierdoor wordt het mogelijk om jaarlijks in grote volumes mooie, sappige en geurige vruchten te verkrijgen..

ras geschiedenis

herfstvariëteit Uslada Uslada-appels zijn het geesteskind van de beroemde veredelaar S.I. Isaev, een leerling van Michurin zelf. Door wilde en gecultiveerde appelvariëteiten te kruisen, probeerde de wetenschapper van elk alleen de beste eigenschappen te krijgen. En het is hem gelukt. In 1961 werden de experimenten met succes bekroond en verscheen er een nieuwe variëteit. Het is bestand tegen strenge vorst, verdraagt ​​​​vochtige regenachtige zomers en wordt praktisch niet aangetast door schurft..

Appelvariëteit Uslada: beschrijving van de boom en fruit

hoogproductieve variëteit UsladaVolgens de beschrijving zijn de Uslada-rassen laag (niet meer dan drie meter). Jonge bomen onderscheiden zich door een ronde kroon, na verloop van tijd verandert deze in een ovale. De takken groeien dicht. Correct snoeien is niet alleen een kwestie van esthetische aantrekkingskracht, maar ook de sleutel tot de gezondheid van de boom. De vrucht zal ongelijk van grootte worden. De bladeren zijn groot, in de vorm van een ei. De platen zijn omgedraaid, de punten zijn puntig. Het onderste deel van het blad is opvallend behaard..

Uslada-appels zijn dessertappels. Rijpen in de vroege herfst. Ze verschillen in gemiddelde grootte, wegen van 100 tot 130 g (er zijn gevallen waarin één vrucht tot 200 g bereikte).

Appels hebben niet dezelfde vorm: ze kunnen rond, ovaal of conisch zijn, zonder ribbels. De hoofdkleur is geel met een groenachtige tint, de extra kleur is scharlaken of karmozijnrood. In de regel is het de complementaire kleur die de hele kleur van de appel vormt. De vruchten worden gekenmerkt door een zoetzure smaak en een ongewoon frambozenaroma. Het vruchtvlees is stevig, sappig en mals. De vruchten worden actief gebruikt in huishoud- en babyvoeding, omdat ze veel meer vitamine C bevatten dan andere soorten..

Productiviteit en opslagomstandigheden

appels snijdenMet de juiste zorg kan één appelboom van de variëteit Uslada worden geoogst van 60 tot 80 kg fruit. Als de boom alleen groeit, zal hij geen goede oogst opleveren. Het is beter om andere soorten appelbomen in de buurt te planten. Dit zal de bestuiving veel gemakkelijker maken..

Onrijpe appels kun je het beste bewaren. Dan zullen ze tot het midden van de winter liggen en niet verslechteren. De plaats moet droog en koel zijn en de container is ademend (bijvoorbeeld houten kisten).

Voor-en nadelen

appelboom van de variëteit Uslada staat in bloei

De belangrijkste voordelen van deze variëteit zijn:

 • weerstand tegen winterkou;
 • immuniteit tegen ziekten;
 • immuniteit voor vocht;
 • royale en stabiele opbrengsten;
 • uitstekende smaak van vers fruit (ze maken ook heerlijke jam, compotes, sappen en bakvullingen);
 • makkelijk in onderhoud;
 • uitstekende variëteit voor centrale regio’s, maar kan bijna overal groeien.

Deze appelboom heeft geen bijzondere nadelen. Maar ze moet regelmatig worden gesnoeid. Dit is nauwgezet werk dat moeilijk is voor een beginnende tuinier. Maar met ervaring zal snoeien niet zo’n omslachtig proces zijn..

Landingssubtiliteiten

het planten van een appelboomzaailingHet verdient de voorkeur om tweejarige zaailingen te planten. In het zuiden gebeurt dit aan het einde van de herfst (rond oktober), in het centrum – in het voorjaar. De beste grond is losse zwarte aarde. Met een goede bemesting (3-4 kg mest / m2 grond) zal het echter goed groeien op leem. Ook gebieden met een lichte stagnatie van smelt- en regenwater zijn acceptabel..

De landingsplaats moet in de schaduw staan, niet in direct zonlicht..

Het planten en verzorgen van de Delight-appelboom is eenvoudig. Ongeveer een week voor de verwachte plantdag worden de kuilen voorbereid. Hun optimale diepte is 70 cm.De aarde moet worden losgemaakt en bemest. De dosering per vierkante meter is als volgt: van 10 tot 20 kg compost of humus, 25 g superfosfaat en 15 tot 20 g stikstof- en kaliummeststoffen. Afstand tussen landingsgaten – van 4 tot 5 meter.

De zaailing wordt in een gat geplaatst en zorgvuldig besprenkeld met aarde, licht aangedrukt. De appelboom wordt meteen aan een pinnetje vastgebonden. Nadat het goed is bewaterd. Na ongeveer 7 dagen wordt de grond gemulleerd en opnieuw bewaterd. De landingsprocedure kan het beste worden gedaan met een assistent..

Verdere zorg

de appelboom water gevenDe zorg voor de Uslada-appelboom is vergelijkbaar met andere fruitbomen.

In het bijzonder dient u zich aan de volgende regels te houden:

 1. Laat de grond niet uitdrogen. Appelbomen Delight houden van vochtige en losse grond.
 2. Breng vakkundig topdressing aan. Voor elke vierkante meter van de stamcirkel is er niet meer dan 5 kg koeienmest (deze kan worden vervangen door een kilogram kippenmest of 6 kg humus). Tijdens de bloei worden vloeibare complexe meststoffen gebruikt (1/2 kop + 5 liter water). Na drie dagen wordt elke liter van de oplossing bovendien verdund met een emmer water..
 3. Snoei droge en vervilte takken regelmatig (tot gezond hout). Snijplekken worden schoongemaakt met een scherp mes en behandeld met tuinpek.
 4. Voor de winter zijn de wortels bedekt met een laag sparren of humus.

Preventie van ziekten en plagen

appelboomziekteDelight is een zeer resistente variëteit. Maar preventieve maatregelen worden nog steeds jaarlijks in het voorjaar uitgevoerd. Eerst worden kronen met niet-uitgeblazen knoppen behandeld (Bordeaux-vloeistof of kopersulfaat) en vervolgens, wanneer ze bloeien, worden verschillende insecticiden gebruikt (Insegar, Voliam Targo en anderen). Je moet de tuin ook regelmatig schoonmaken van gevallen bladeren, afgebroken takken en andere dingen..

Om bomen te beschermen tegen knaagdieren, zijn de takken bedekt met spek of visolie gemengd met mottenballen..

Appelboom Delight behaagt de tuinman met zijn heerlijke fruit en pretentieloze zorg. De vruchten worden redelijk goed bewaard en zijn ook geschikt voor zelfgemaakte bereidingen. Deze variëteit wordt aanbevolen voor gebruik in dieetvoeding, zowel voor volwassenen als voor kinderen..

Een appelboomzaailing van de variëteit Uslada planten – video

Adblock
detector