Tuindecoratie - cercisboom

cercis boom Vooral de cercisboom is gewild bij tuinders. Dit is een unieke plant met heldere bloemen met een ongewone vorm. De boom is kieskeurig, dus het zal vrij eenvoudig zijn om hem op je site te laten groeien.

Cercisboom: een beschrijving van het uiterlijk

de scharlakenrode bloemen Cercis of scharlaken, zoals het ook wordt genoemd, verwijst naar het geslacht van loofbomen. Het groeit in Azië, Noord-Amerika en de mediterrane landen..

Met de juiste zorg kan de boom ongeveer 70 jaar groeien..

In de natuur wordt de boom tot 18 m hoog. De kroon is volumineus, lijkt op een bal. De stam is gebogen, waardoor de plant een bijzondere uitstraling krijgt. Bladeren zijn rond, minder vaak eivormig. In de zomerperiode van het jaar hebben ze een rijke groene tint, maar met het begin van de herfst krijgen ze een gele kleur. Voor de winter vallen alle platen eraf.

Belangrijkste soorten:

  1. Cercis is Europees. Deze soort verdraagt ​​​​zeer slecht strenge vorst, daarom wordt hij voornamelijk in de zuidelijke regio’s gekweekt. De bloemen zijn helder roze. Ze bedekken alle takken overvloedig. De hoogte van de boom is niet groter dan 10 m. De kroon spreidt zich uit. Halfronde bladeren.cercis europees
  2. Cercis Canadees. Verschilt in vorstbestendigheid. Een boom wordt tot 12 m hoog. Bladverliezende platen zijn tweekleurig. Hun bovenste deel is groen en het onderste is grijs. De bloemen zijn klein, lichtroze. Ze worden allemaal in trossen verzameld. Elk van hen heeft 5 tot 8 knoppen. Aan het einde van de bloei verschijnen vruchten in de vorm van bonen. Ze blijven lang aan een boom hangen en vallen pas bij vorst op de grond..cercis canadees
  3. Cercis Chinees. De boom is hoog, ongeveer 15 m. De bladeren zijn groot. Ze zijn hartvormig. De bloemen zijn paarsroze en verschijnen in mei. Cercis Chinese behoort tot de groep van warmteminnende planten, daarom verdraagt ​​​​het zelfs geen kleine nachtvorst..cercis chinees

De eerste bloei van paars wordt 4 jaar na het planten waargenomen. Alle knoppen worden verzameld in bloeiwijzen in de vorm van trossen of borstels. De knoppen gaan open totdat de bladeren verschijnen. Ze kunnen roze, paars, rood zijn..

Cercis kweken op de site

certsis in hun zomerhuisjeOm de boom mooi te maken, is het noodzakelijk om de juiste plantplaats te kiezen en de eenvoudige zorgregels te volgen..

De keuze van de grond en de plaats om te planten

Het beste gebied is een gebied dat goed wordt verwarmd door de zon. Ook moet het gebied waar de boom zal groeien uit de buurt van tocht zijn. Dit is erg belangrijk, omdat ijzige wind de takken negatief kan beïnvloeden..

De plant houdt van een substraat waar water goed door kan. De grond moet ook kalk bevatten in zijn samenstelling en drainage. Als er kleigrond op de site is, moet er een beetje zand aan worden toegevoegd. Dit voorkomt stilstaand water..

Cercis Canadian wordt het meest geteeld in de regio Moskou. Dit komt door het feit dat hij niet bang is voor vorst..

Plant snoeien

snoeien van cercisDeze procedure wordt uitgevoerd in de herfst op bomen die 4 jaar oud zijn. Scheuten worden met 1/3 verwijderd en de snijplekken worden behandeld met een speciaal middel.

Het is ook noodzakelijk om zijtakken af ​​​​te snijden die de verkeerde richting en wortelgroei hebben..

Voorjaarssnoei bestaat uit het verwijderen van door vorst beschadigde scheuten.

Potentiële plagen

Cercis is resistent tegen verschillende ziekten en insecten. Zeer zelden kan een boom bladluizen infecteren. In dit geval worden alle onderdelen behandeld met “Confidor”, “Aktara” of andere soortgelijke preparaten..

Correct overwinteren

Vóór het begin van de vorst moeten de twijgen zorgvuldig worden vastgebonden en bedekt met jute. Het materiaal is aan de basis bevestigd met een dichte draad.

Je moet ook aandacht besteden aan de grond in de buurt van de stam. Het wordt gemulleerd met zaagsel of gevallen sparrennaalden..

Regels voor het kweken van bomen uit zaden

zaailingen van cerciszadenDeze methode wordt vaak gebruikt door tuinders. Met inachtneming van alle regels, zal het een mooie en gezonde plant blijken te worden die het bloembed jarenlang zal versieren.

cercis bonenOmdat de bonen van de cercis bedekt zijn met een dikke schil, moeten ze voor het planten licht worden gebroeid met water. Breng vervolgens over naar een kleine container en vul met zwavelzuur.

Skelettakken beginnen pas te groeien nadat het wortelstelsel zich goed begint te ontwikkelen..

Je kunt de kieming van korrels ook versnellen door ze met schuurpapier te wrijven. Maar dit moet niet over het hele oppervlak worden gedaan, maar alleen in een klein gebied..

Het planten van bonen gebeurt dichter bij de winter. Ze zijn slechts enkele cm verdiept. Daarna bedekken ze de borst met een klein laagje turf, sparren takken of gevallen bladeren.

Voor thermofiele soorten is het beter om de zaden eerst in containers te planten. Dit komt doordat dergelijke bonen in het open veld ontkiemen, mits het buiten niet kouder is dan +30 C..

De container met aarde en granen staat in een koele ruimte. Het kan een kelder of een kelder zijn. Jonge planten worden pas geplant nadat de vorst volledig op straat is verdwenen..

De zaailingen groeien de eerste jaren heel langzaam. In het jaar van planten drogen de scheuten die verschijnen op. Volledige groei begint pas in het derde levensjaar. Als je de zaailingen op de juiste manier verzorgt, zullen ze tijdens het zomerseizoen ongeveer 20 cm toevoegen..

Voortplanting van de cercisboom door stekken

cercis van stekkenHet is noodzakelijk om het plantmateriaal alleen van sterke scheuten te scheiden. Het is beter om de stekken te snijden van twijgen die 2-3 jaar oud zijn. Elk van hen moet minstens twee gezonde nieren hebben..

Het is niet nodig om de stengel te verwerken, deze wordt onmiddellijk toegevoegd aan de gekozen plaats. Plantgoed 15 cm verdiepen, schuin plaatsen.

De procedure wordt uitgevoerd in de late herfst. Als alles correct is gedaan, heeft het snijden vóór het begin van koud weer de tijd om goed te rooten en verschijnen er nieuwe scheuten.

Als je alle bovenstaande regels volgt, zal de cercisboom je zeker verrassen met een overvloedige en kleurrijke bloei. De prachtige bloeiwijzen zijn al drie jaar na het planten te bewonderen..

Regels voor de zorg voor cercis – video

Adblock
detector