TOP 10 beste niet-bedekkende druivensoorten

niet-bedekkende druivensoorten Lange tijd werd aangenomen dat een vruchtbare wijnstok alleen op de zuidelijke breedtegraden kan worden gekweekt. Dankzij het harde werk van fokkers zijn er echter onbedekte druivenrassen verschenen die bestand zijn tegen lage temperaturen. Ze schieten wonderbaarlijk wortel, niet alleen in de middelste baan, maar ook in de Oeral en Siberië. De rassenwijnstok heeft geen extra beschutting nodig voor de winter en draagt ​​​​zoete, geurige vruchten. Het geheim van zijn vorstbestendigheid ligt in de snelle groei van de stam en schiet in het vroege voorjaar. Maar voor elke gefokte variëteit is er een temperatuurlimiet. Sommige ontwikkelen zich met succes en geven royale oogsten in zones met vorst tot -20 ° C in de winter en bevriezen bij -30 ° C. Anderen, bijvoorbeeld hybriden afgeleid van de Altai-onderstam, zijn niet bang voor -45 ° C. Het belangrijkste is om goed voor de vorstbestendige wijnstok te zorgen..

Populaire onbedekte druivensoorten

vorstbestendige druivensoorten Aan het begin van de 20e eeuw werkte de beroemde Russische fokker I. V. Michurin al aan de creatie van een wijnstok die bestand was tegen strenge vorst..

Hij nam als basis:

 • klassieke versies van Europese culturen;
 • ziekte- en plaagresistente hoogproductieve Amerikaanse hybriden;
 • Halfwilde variëteiten uit Altai en het Verre Oosten.

Hierdoor zijn er nieuwe onbedekte druivenrassen ontstaan ​​die zich in barre klimatologische omstandigheden kunnen ontwikkelen. Sindsdien zijn fokkers doorgegaan met het kweken van vorstbestendige wijnstokken. Tegenwoordig zijn er tientallen van dergelijke soorten. Laten we kennis maken met de meest populaire soorten vorstbestendige wijnstokken.

Oase

Oasis druivensoortDe hybride vorm van de wijnstok werd in 2011 verkregen door Melitopol-fokkers (Oekraïne). Het behoort tot vroegrijpe gewassen. Van de lentebloei van de bladplaten tot de absolute rijpheid van de bessen, er gaan niet meer dan 110 dagen voorbij. De cultuur bevriest niet bij een wintertemperatuur van -30 ° C. Het is bestand tegen ziekten en plagen. Het maximale aantal ogen per struik is van 30 tot 35 stuks. Snoeien doe je voor 3-4 ogen.

Het open druivenras Oasis is een krachtige, snelgroeiende struik van onderstamtechnische aard. De gemiddelde massa losse trossen is van 200 tot 300 g. Ze verschillen in conische vorm en de gemiddelde lengte is ongeveer 25 cm. Rijpe zwarte ronde bessen wegen ongeveer 4 g. Ze zijn bedekt met een dunne schil, die praktisch niet wordt gevoeld wanneer gegeten. Het sappige vruchtvlees wordt gekenmerkt door een nachtschadesmaak..

Oasis-druif, tot 33 mm dik, geschikt voor het kweken van zaailingen.

Vatra

Vatra-druivenDe hybride werd in 2002 gefokt door de Lviv-fokker B. M. Pavliy. Als basis werden Shakhtar-druiven genomen. De wijnstok doorstaat met succes temperaturen van -27 tot -30 ° C en is resistent tegen verschillende plantenziekten. Ongeveer 120 dagen nadat het blad is geopend, worden de trossen van de takken verwijderd..

Een gedetailleerde beschrijving van de Vatra-druivensoort zal uitgaan van de uiterlijke kenmerken van de struik. Het bestaat uit scheuten die snel kunnen groeien. Er worden veel grote kegelvormige clusters op gevormd. Als ze rijp zijn, wegen ze ongeveer 500-600 g Ovale of ronde bessen, tot 26 mm groot, zijn bedekt met een dichte schil. Het is donker kersenrood of rood gekleurd en barst nooit. Het vruchtvlees heeft een aangename smaak en aroma.

Jonge Vatra-druivenstekken wortelen succesvol in vruchtbare grond.

Jupiter

druivensoort JupiterDe variëteit verscheen in 1984 dankzij Amerikaanse wetenschappers. Zijn genen bevatten een mengsel van de wilde Labrusca-wijnstok, die bestand is tegen lage temperaturen. De cultuur wordt gekenmerkt door een vroege periode van fruitrijping. De eerste trossen worden ongeveer 4 maanden na de bloei uit de struiken verwijderd..

Zij hebben:

 • losse structuur;
 • cilindrische vorm met een taps toelopend uiteinde;
 • gewicht bereikt 500 g.

Afhankelijk van de mate van rijpheid zijn de ovale bessen blauw, kers of paars gekleurd. Van bovenaf zijn ze bedekt met een dunne maar sterk genoeg huid die nooit barst. Het sappige vruchtvlees heeft een nootmuskaatsmaak en bevat geen zaden. Het gewicht van één bes bereikt van 5 tot 7 g.

Het is raadzaam om de trossen Jupiter-druiven tijdig uit de struiken te verwijderen, anders veranderen de bessen in rozijnen.

zigeuner

zigeunerdruiven

De hybride verscheen dankzij Russische fokkers door 2 druivenrassen te kruisen:

 • Muscat van Hamburg;
 • Noord Saperavi;

Het resultaat is een Gypsy tafeldruif met een vroeg rijpend karakter. De struiken groeien snel, dus elk seizoen brengen ze overvloedige oogsten met zich mee. Vertakte clusters lijken op een kegel. Als ze volledig rijp zijn, wegen ze 300 tot 500 g. Ovale bessen zijn middelgroot tot groot. In de regel worden ze alleen vers geconsumeerd. Het sappige zoetzure vruchtvlees wordt beschermd door een sterke zwarte schil. In de winter is het ras bestand tegen vorst tot -25 ° C.

Excellent

druivensoort Uitstekend

De cultuur werd verkregen door Russische biologen door 4 druivenrassen te combineren:

 • Dorothea;
 • Dageraad van het noorden;
 • Vroeg Russisch;
 • Amoerskiy.

Het werd geregistreerd in 1992. Na verloop van tijd werd de unieke resistentie van het ras tegen lage temperaturen en droogte bevestigd. Tegenwoordig is de beschrijving van het druivenras Excellent van bijzonder belang voor liefhebbers van de zonnebes. Het behoort immers tot vroegrijpe zelfbestuivende gewassen. De maximale belasting van een volwassen plant is niet meer dan 45 ogen. In de zuidelijke regio’s geteelde trossen wegen tussen de 500 en 700 g en hebben in de regel een kegelvorm en een losse structuur..

De druiven zijn ovaal van vorm en lijken op olijven. Als ze rijp zijn, krijgt de schil een lichtgroene tint. De zijde die naar de zon is gericht, heeft een lichtbruine “tan”. Sappige knapperige pulp bevat 2 zaden. Ze hebben echter geen invloed op de smakelijkheid van de bessen..

Uitstekende druiven schieten wortel en dragen wonderbaarlijk vrucht in streken waar de temperatuur in de winter tot -25 °C daalt.

Lambada

hybride variëteit LambadaDe hybride is een noviteit en verscheen als resultaat van amateurselectie. De beschrijving van de Lambada-druivensoort wordt door velen bewonderd. De vruchten worden immers begin augustus van de wijnstok gehaald. Bovendien hebben de struiken geen extra beschutting nodig voor de winter, zelfs niet op relatief koude breedtegraden. Tijdens het seizoen groeit de wijnstok snel en vormen zich grote kegelvormige trossen. Gemiddeld wegen ze tot 700 g.

De bessen van de Lambada-druif zijn rood en paars gekleurd. Hun massa is maximaal 8 g. Het vruchtvlees, met een compacte consistentie, heeft een zoetzure smaak. Bovenop is het bedekt met een huid die gemakkelijk te kauwen is.

Bij het snoeien in de herfst aan een wijnstok van de variëteit Lambada is het aan te raden om maximaal 8 ogen over te laten.

Louise Swenson

Louise Swenson-variëteitLouise Svenson is een unieke onbedekte druivensoort voor de regio Volgograd. De cultuur werpt gestaag vruchten af ​​en is niet bang voor Russische vorst. De wijnstok bevriest niet, zelfs niet bij een luchttemperatuur van -40 ° C. De trossen rijpen in ongeveer 4,5 maanden, als je vanaf de voorjaarsbloei meetelt. Ze onderscheiden zich door hun cilindrische vorm en grote afmetingen..

Het gemiddelde gewicht van een ovaal-ronde zonnebes is 3 g. De dunne doorschijnende schil is gelig. Daaronder zit krokant vruchtvlees met een zoete smaak en een fruitig aroma..

Lydia

rang LydiaVaak wordt de variëteit voor twee doeleinden gekweekt: om te genieten van heerlijk fruit en om de achtertuin te versieren. Het is een middelgrote struik met veel scheuten. In de herfst worden er losse cilindrische borstels op gevormd. Een tros Lydia-druiven weegt ongeveer 100-150 g.

Bessen met een gewicht van ongeveer 4-5 g zijn rond of ovaal van vorm. Het oppervlak van de huid is bedekt met een wasachtige bloei en geverfd in een roze-paarse tint. Het slijmerige vruchtvlees van de druiven is zoet en sappig. Na consumptie zijn er tonen van aardbeien in de mond.

Lydia-druivensoort wortelt op elke grondsoort en heeft geen speciale zorg nodig.

Maurice Earley

vroege rijpe druiven Maurice EarleyHet vroegrijpende ras wordt met succes geteeld in de regio Moskou, de Oeral en Siberië. Hij verdraagt ​​zonder problemen winterkou en vorst tot -36°C. De trossen van Maurice Earley rijpen eind september en zijn kegelvormig van gemiddelde grootte. Ze bestaan ​​uit veel kleine paarszwarte bessen. De smaak van de vrucht lijkt erg op die van de populaire Isabella-variëteit. Druiven worden vers gebruikt, maar ook voor het maken van drankjes en jam..

Saperavi Noord

Saperavi North-druivenDe druif behoort tot de midden-late rassen. De vruchten rijpen eind september. De wijnstok is niet bang voor wintervorst en heeft geen extra beschutting nodig. De struiken zijn ook bestand tegen grijze schimmel, meeldauw en echte meeldauw.

De trossen Saperavi-druiven hebben de vorm van een gebogen kegel. Het gewicht van één exemplaar in rijpe vorm bereikt 100-150 g Ovale bessen zijn gelijkmatig verdeeld over de borstel. De stevige huid heeft sporen van een wasachtig laagje. Binnenin is de vrucht gevuld met sappig vruchtvlees, dat 2-3 zaden bevat. Het heeft een zoetzure smaak. De variëteit Saperavi Severny wordt actief gebruikt voor het maken van sappen en zelfgemaakte wijn..

De vruchten van het ras verliezen hun presentatie en smaak niet, zelfs niet wanneer ze over lange afstanden worden vervoerd..

Zoals je kunt zien, schieten onbedekte druivensoorten wonderbaarlijk wortel op het grondgebied van koude breedtegraden. Ze zijn bestand tegen vorst van -20 tot 45 ° C. De trossen zijn er in verschillende maten en de bessen smaken heerlijk. Zelfs een onervaren tuinman kan een cultuur verbouwen in een zomerhuisje. Het belangrijkste is om u te houden aan het agronomische schema van specialisten..

Uitstekende niet-bedekkende druivensoorten voor een tuinhuisje – video

Adblock
detector