Tomatenrassen voor kassen

De productie van tomaten in kasomstandigheden maakt het mogelijk om bijna het hele jaar door fruit te oogsten in verschillende regio’s van Rusland. Dit geldt vooral in regio’s met een korte zomerperiode, zoals de Oeral en Siberië. De constructie van deze structuren en het onderhoud ervan gaat gepaard met hoge kosten, daarom is het noodzakelijk om de beste variëteiten tomaten voor kassen te gebruiken. Lees ook het artikel: wanneer tomatenzaailingen planten??

Kenmerken van kastomatenrassen

goede oogst tomaat

Om te bepalen welke tomaten in de kas moeten worden geplant, moet u hun basiskenmerken kennen. Het is raadzaam om kastomaten te selecteren, waarvan de variëteiten de volgende eigenschappen moeten hebben:

  • Tolereren veranderende temperatuuromstandigheden. Onder de beschutting zijn de temperatuursprongen behoorlijk scherp. Overdag wordt een gesloten kas erg warm, de temperatuur kan oplopen tot kritiek voor planten. ‘S Nachts, zonder bijverwarming, koelt de kas snel af, de temperatuur daalt, waardoor de tomaten worden belast. Niet elke variëteit kan onder dergelijke omstandigheden vruchten afwerpen..
  • Intensieve gewasvorming. In de zomer blijft de kas de klok rond open, omdat de omgevingstemperatuur gunstig wordt voor de groei van tomaten. Met de luchtstroom komen sporen van pathogene schimmels de kas binnen, die planten kunnen infecteren. Het gewas moet worden gevormd vóór het begin van de ziekte..
  • Snelle terugkeer van een vroege oogst. Producten die aan het begin van het seizoen worden ontvangen, zijn gewild en hebben een hogere prijs. Vroegrijpe variëteiten zorgen ervoor dat je al 3 maanden na ontkieming kunt genieten van smakelijke tomatenvruchten. Voorkeur voor vroege rassen kastomaten.
  • Goede transporteerbaarheid en verhandelbaarheid van fruit. De geteelde tomaten moeten een dichte schil hebben waardoor ze over lange afstanden kunnen worden vervoerd. In afgelegen noordelijke gebieden is de prijs van vroege productie aanzienlijk hoger dan op de plaats van teelt.
  • Verhoogde opbrengst. Het resulterende gewas van het ras gaat uit van de terugkeer van de kosten die in de teelt zijn geïnvesteerd en de ontvangst van extra inkomsten.
  • Immuniteit voor veel tomateninfecties. Als het ras ziekteresistentiegenen bevat, vindt er geen infectie plaats. Ze geven de voorkeur aan die variëteiten die meerdere van dergelijke genen hebben.

Tomaten onderscheiden zich door een grote verscheidenheid aan variëteiten en hybriden. Het is erg moeilijk om te kiezen welke tomaten in de kas moeten worden geplant. Een beschrijving van de beste van hen voor verschillende toepassingen wordt aangeboden..

De beste soorten tomaten voor kassen

Hybride Lovely Lady F1

Hybride Lovely Lady F1 beschouwd als een van de beste tomaten voor Siberië in een kas. Dit is een moderne binnenlandse variëteit gemaakt door de firma Ilyinichna. Combineert stressbestendigheid. De vroege oogst rijpt in der minne. Het verzamelen van de eerste tomaten is mogelijk 95 dagen na het verschijnen van zaailingen. De aanvankelijke tros vormt meer dan 7-8 bladeren en ze wisselen elke 1-2 bladeren af. De tomaat moet enkelstammig zijn. Plantdichtheid 3 tomaten per vierkante meter. m. De borstel vormt tot 7 uitgelijnde vruchten met een gewicht van ongeveer 120 g, waarvan het vruchtvlees erg smakelijk is. De variëteit bevat genen die het mogelijk maken om niet te worden aangetast door een aantal gevaarlijke ziekten: virale, Fusarium- en Cladosporium-paddenstoelen. De oogst van één struik kan meer dan 4,5 kilogram zijn..

Hybride F1 Kostroma

Hybride F1 Kostroma, verkregen door “Gavrish” wordt vaak gebruikt in aanbevelingen als de beste tomaat voor de Oeral in een kas vanwege de combinatie van een reeks noodzakelijke parameters. Het is zeer aanpasbaar aan veranderende kasomstandigheden. De eerste oogst rijpt na 106-109 dagen vanaf de vorming van zaailingen. Vormt platronde vruchten met een gewicht tot 140 g.De variëteit bevat genen die ervoor zorgen dat de plant niet wordt geïnfecteerd met een groot aantal ziekten, waaronder die veroorzaakt door schimmels van het geslacht Fusarium en Cladosporium, TMV. Eén plant kan meer dan 4,5 kilo fruit produceren.

Titanic F1

Als je zoete soorten tomaten voor de kas nodig hebt, dan is de duidelijke leider onder hen een hybride Titanic F1. Verkregen door het binnenlandse bedrijf “Ilyinichna” onderscheidt het zich van de rest door de combinatie van grote vruchten tot 200 g met een uitstekende smaak. De eerste vruchten kunnen 113 dagen na ontkieming worden geoogst. Eierstokken vormen goed in ongunstige kasomstandigheden. Vormt slecht stiefkinderen, wat de hoeveelheid werk aan het verzorgen van planten vermindert. Kastomaten van de variëteit Titanic verzamelen een recordhoeveelheid suiker (6% of meer), met een aantrekkelijke rode schil met een roze tint. Planten hebben genen die ervoor zorgen dat ze niet besmet raken met virale ziekten, sporen van Fusarium- en Cladosporium-schimmels. Bovendien tolereert het ras wortelknobbelaaltjesplagen zonder de opbrengst te verminderen..

Nieuwe tomatenrassen voor kassen

Kohawa F1 Hybride

Kohawa F1 Hybride presteert beter dan veel vroege kastomatenrassen. Het heeft een onbepaald type struik, heeft een super vroege rijpheid en vormt 85-90 dagen rijpe vruchten vanaf de vorming van scheuten. Platronde vruchten tot 180 g zijn roze en hebben een dichte schil. De opbrengst in een uitgebreide cultuur kan 30 kilogram per vierkante meter zijn. m.De variëteit is immuun voor virale infecties die bronzing en gele krullen van bladeren veroorzaken, voor sporen van schimmels van het geslacht Fusarium en Cladosporium, evenals voor wortelknobbelaaltjes.

Hybride F1 Bersola

Hybride F1 Bersola behoort tot de groep van laagblijvende tomaten voor kassen. Het heeft een bepaalde plant met een dichte knop van bloeiwijzen. Het giet snel fruit, na 90 dagen vanaf de vorming van scheuten beginnen de vruchten te rijpen met een grootte van ongeveer 100-150 g. De vruchten hebben een dichte structuur en zijn bestand tegen mechanische belasting, waardoor ze over lange afstanden kunnen worden vervoerd zonder kwaliteitsverlies. De opbrengst bereikt meer dan 7,5 kilogram per vierkante meter.

Hybride F1 Löl

Hybride F1 Löl – een nieuwe variëteit aan tomaten voor kassen, gecreëerd door het landbouwbedrijf “Ilyinichna”. Verschilt in vroege rijpheid (tomaten rijpen 100 dagen na ontkieming) en de hoofdoogst wordt samen gevormd. Het wordt gekenmerkt door een verdikte plaatsing van vruchtbare borstels. De eerste 3 fruitclusters worden om de één of twee bladeren gelegd en de rest van de clusters bevinden zich tegenover het blad. 3 tomaten per vierkante meter planten. m, ze zijn gevormd met één stengel. Ze kunnen worden gekweekt zonder te knijpen. Het eenvoudige vertakkende type van de borstel wordt gelegd tot 9 rode ronde tomaten met een gewicht van meer dan 100 gram. Het vruchtvlees heeft een harmonieuze zoetzure smaak. De hybride bevat genen die ervoor zorgen dat tomaten niet geïnfecteerd raken met virale infecties, niet worden aangetast door schimmels van het geslacht Cladosporium en Fusarium, een nematodenplaag. Meer dan 4,5 kilo fruit rijpt op één tomaat.

Tomatenrassen voor kassen – video

Technologie voor het telen van tomaten in kassen – video

Algemene principes van het kweken van tomaten in een kas – video

Adblock
detector