paprika Belozerka Bij het kiezen van paprika’s voor het kweken in open bedden of in een kas, geven groentetelers de voorkeur aan beproefde, pretentieloze en hoogproductieve variëteiten met een uitstekende smaak. Dit zijn de soorten paprika Belozerka. Dit is een van de meest populaire en gevraagde variëteiten, die geliefd is bij zowel beginnende groentetelers als grote boeren..

Paprika Belozerka – kenmerken en beschrijving van de variëteit

Moldavische selectie van peper De geschiedenis van de paprika Belozerka begon in 1991, in Transnistrië. Deze “vertegenwoordiger” van de Moldavische selectie onderscheidde zich door een goede weerstand tegen plotselinge temperatuurveranderingen, het vermogen om zich aan te passen aan alle weersomstandigheden en een hoge opbrengst. Deze kwaliteiten zorgden voor een grote populariteit van Belozerka en al in 1995 werd het ras opgenomen in het staatsregister van Rusland..

Beschrijving van Belozerka-peper:

 1. De struiken zijn halfstammig, netjes en compact, de hoogte is niet groter dan 70-80 cm en daarom hebben ze geen extra kousenband nodig voor de steunen.
 2. Het wortelstelsel is sterk en goed ontwikkeld.
 3. Bladeren van middelmatige grootte, donkergroen van kleur, bedekken de struik rijkelijk.
 4. Vruchten zijn driehoekig, conisch van vorm met puntige uiteinden. Aan het begin van het groeiseizoen zijn ze lichtgroen van kleur, op het moment van biologische rijpheid – rood of felgeel.
 5. Het gemiddelde gewicht van fruit is 120-140 g, ze hebben wanden van 6-7 mm dik, bedekt met een schil met een glanzende glans.

Belozerka behoort tot variëteiten met vroege rijpingsperioden. Van de vorming van de eerste scheuten tot de technische rijpheid van de vruchten, verstrijken meestal niet meer dan 110-114 dagen (tot biologisch – 115-125 dagen). De vruchten rijpen samen, de opbrengst van de variëteit bereikt 7-9 kg per vierkante meter. m.

Groeiende paprika Belozerka

teelt van paprika BelozerkaDe teelt van Belozerka-peper wordt meestal op een zaailingmanier uitgevoerd. Hoewel in de zuidelijke regio’s direct zaaien van zaden in de grond is toegestaan. De timing van het zaaien van zaden voor zaailingen hangt af van de groeiomstandigheden van het groentegewas. Eind februari voor de kas en de eerste helft van maart voor volle grond.

Om zaailingen te laten groeien, moet je de grond voorbereiden. Het beste is om een ​​mengsel te gebruiken van tuingrond met zand en humus, of aarde, humus, zand en veen in een verhouding van 1: 1: 1: 3. Je kunt ook kant-en-klare potgrond voor zaailingen gebruiken die in tuinwinkels wordt verkocht..

Zaaien voor zaailingen

peper zaden BelozerkaBelozerka-peperzaden moeten goed worden voorbereid. Voor het zaaien, laat ze 20-25 minuten in een zwakke oplossing weken, droog ze vervolgens met een servet of handdoek en behandel ze met een groeistimulans – Epin, Zircon, Heteroauxin.

Zaaitechniek voor zaailingen:

 1. Peper Belozerka verdraagt ​​plukken niet goed, daarom is het raadzaam om de zaden direct in kleine kopjes, cassettes of turftabletten te zaaien.
 2. Maak kleine inkepingen of groeven in het grondoppervlak.
 3. Verdiep de peperzaden in de grond niet meer dan 1,5-2,5 cm.
 4. Bestrooi de gewassen met een dun laagje aarde en besproei met warm, bezonken water.
 5. Bedek de container met glas of plastic en plaats in een goed verlichte ruimte.spruiten van peperzaden

Voor het ontkiemen van peperzaden is een luchttemperatuur van minimaal + 23 ° C vereist. Na het verschijnen van de eerste zaailingen moet de glazen of plastic beschutting worden verwijderd.

Ontscheping naar een vaste plaats

zaailingen zijn klaar om te verplantenHet transplanteren van zaailingen naar een vaste plaats wordt uitgevoerd nadat de eerste eierstokken erop verschijnen en de grond warmt op tot ten minste + 10 ° . Afhankelijk van de klimatologische kenmerken van de regio is dit eind mei of de eerste helft van juni..

Leem- en zandige leembodems met neutrale of gemiddelde zuurgraad worden als de beste optie voor paprika Belozerka beschouwd. Tussen de plantgaten moet een afstand van minimaal 40-50 cm worden gelaten en de diameter ervan moet 7-10 cm zijn.

Bij het verplanten moet er rekening mee worden gehouden dat Belozerka negatief reageert op een pluk. Daarom wordt de zaailing alleen getransplanteerd met een aarden kluit. Het gat moet overvloedig worden bewaterd, laat dan de zaailingen zakken en maak de wortels voorzichtig recht.

Regels voor de verzorging van paprika Belozerka

peper zorg

Een van de voordelen van de paprika Belozerka is pretentieloze zorg, die zelfs een beginnende groenteteler aankan met minimale ervaring.:

 1. Water geven – De peperbedden moeten twee keer per week worden bewaterd. Giet 4-6 liter water onder de wortel van elke struik. In de zomerhitte moet de frequentie van water geven worden verhoogd tot 3 per week..
 2. Topdressing – de eerste meststof wordt 13-15 dagen na het planten van de zaailingen op een vaste plaats aangebracht. Hiervoor kunt u superfosfaat (45-55 g), ureum (20-25 g) of kippenkeutels gebruiken. In de toekomst wordt de peper tijdens de bloei en vruchtvorming gevoederd met rotte mest of een oplossing van vogelpoep.
 3. Losmaken – uitgevoerd na elke watergift of regen. Het helpt de grond zacht, los en ademend te houden.

oogst van paprika's BelozerkaPaprika Belozerka is een van de meest populaire soorten met een lange geschiedenis. Pretentieloze zorg, hoge weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden en uitstekende opbrengst zorgden ervoor dat Belozerka relevant was voor beginnende groentetelers en boeren die peper op commerciële schaal telen..

Ziekteresistente paprika Belozerka – video