Systemische insecticiden voor fruitbomen - lijst en toepassingskenmerken

insecticide behandeling van de tuin Systemische insecticiden voor fruitbomen zijn preparaten die worden gebruikt om planten te behandelen tegen schadelijke insecten. Ze zijn effectief voor zowel de behandeling als de preventie van ongedierte. Insecten kunnen de opbrengst verminderen of planten volledig vernietigen. Deze preparaten worden gebruikt voor het besproeien en voor het besproeien van hun bovengrondse delen. Ze verschillen in de werkzame stof, wijze van toediening en dosering, maar hebben een vergelijkbaar werkingsmechanisme..

Kenmerken en werkingsmechanisme

preventie Alle insecticiden zijn onderverdeeld in verschillende groepen. Contactpreparaten werken direct op ongedierte en alleen in geval van direct contact met volwassenen of larven. Verschillende soorten systemische insecticiden voor fruitbomen hebben een ander werkingsmechanisme. Ze worden via de wortels en bladeren opgenomen in de bovengrondse delen van planten. Als gevolg hiervan worden de preparaten giftig voor insecten. Deze medicijnen worden ook intra-plantaardige medicijnen genoemd, omdat ze de neiging hebben zich op te hopen in plantenweefsels..

Vergeleken met analogen van andere groepen, vertonen systeemtools een aantal voordelen:

  • lange werkingsduur – de meeste medicijnen blijven een maand na de behandeling werken;
  • moderne medicijnen zijn breedspectruminsecticiden die verschillende soorten insecten en plagen vernietigen;
  • het vermogen om te gebruiken voor preventie, in tegenstelling tot veel andere soorten insecticiden;
  • gebruiksgemak – er zijn opties voor thuis of industrieel gebruik te koop, inclusief gedetailleerde instructies;
  • weerstand tegen neerslag – in tegenstelling tot andere soorten insecticiden hopen ze zich op in het plantensap en worden ze niet uitgewassen met water.

Systemische geneesmiddelen zijn veel effectiever tegen plagen dan biologische planteninsecticiden en contactmiddelen. Hun enige nadeel is dat hun effect niet onmiddellijk na het aanbrengen verschijnt. Vanaf het moment dat de plant wordt besproeid of water wordt gegeven met toevoeging van een insecticide, moet er tijd verstrijken voordat het wordt opgenomen. Als u de medicijnen echter regelmatig gebruikt, voor profylaxe, en alternatieve producten met een ander werkingsspectrum, kunt u het verschijnen van ongedierte in de tuin voorkomen..

Moderne technieken maken het mogelijk om speciale insecticiden te produceren die veilig zijn voor bijen. Ze worden echter ook met alle voorzorgsmaatregelen gebruikt en verwerken geen planten tijdens de bloei..

De meest effectieve systemische insecticiden voor fruitbomen

systemische insecticiden voor fruitbomenDe lijst met systemische insecticiden voor fruitbomen bevat een groot aantal namen. Ze verschillen in naam en concentratie van de werkzame stof, maar de meeste worden geproduceerd op basis van imidacloprid. Dergelijke preparaten werken op insectenplagen, die zich zowel op de schors en bladeren bevinden, als op die welke verborgen blijven in het ondergrondse deel en de vruchten van planten..

Snelheid

insecticide snelInsecticide Skor behoort tot de systemische categorie en wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van fruitbomen tegen insectenplagen. Het heeft zichzelf bewezen als een effectief middel tegen appel- en perenschurft en perzikbladkrulling. Het actieve ingrediënt is difenoconazol. Het medicijn werkt snel, omdat het binnen de eerste 30 minuten na het aanbrengen wordt geabsorbeerd. Een ander voordeel is het zuinige verbruik. Eén fles met 10 ml van het geconcentreerde product is voldoende voor verdunning in 500 liter water. Eén boom heeft niet meer dan 5 liter werkoplossing nodig en het seizoen wordt niet meer dan 3 behandelingen uitgevoerd.

Om je te beschermen tegen bepaalde soorten plagen, kun je een smal spectrum kiezen. Dus tegen rupsen en trips heeft het medicijn Nocturne, een insecticide van contactactie, zichzelf goed bewezen.

sjamaan

drugs sjamaanShaman is een gecombineerd medicijn dat zowel contact- als systemische effecten heeft op het plaagorganisme. Het bevat stoffen zoals chloorpyrifos en cypermethrin. Samen tasten ze de mot, mot, bladluis, bladworm, mijten en ander ongedierte van fruitbomen aan. Het wordt gebruikt door bovengrondse delen van bomen te besproeien, na verdunning van het concentraat met water. Bij contact met ongedierte veroorzaakt de stof volledige verlamming van hun zenuwstelsel. Daarna vormen ze geen gevaar meer voor gecultiveerde planten..

Gedurende nog enkele weken voorkomt het medicijn herinfectie en elimineert het die personen die na de eerste behandeling overbleven..

Engio

insecticide angioDe meeste systemische insecticiden zijn het meest effectief tegen bepaalde insectensoorten. Dit medicijn heeft echter een breed werkingsspectrum en behoort tot de groep van gecombineerde middelen. Het heeft zowel systemische als contacteffecten. Hierdoor vernietigt het medicijn niet alleen alle insecten in de larvale en volwassen stadia, maar biedt het ook aanhoudende en langdurige preventie van infectie. Insecticide Engio is geschikt om appel- en andere fruitbomen te beschermen tegen bladrollers, bladwespen, motten en vele andere plagen. Het wordt verdund met water en gebruikt om de bovengrondse delen van planten te besproeien..

Het belangrijkste voordeel van het Angio-preparaat is de samenstelling. Hier zijn twee actieve ingrediënten die een parallel effect hebben op ongedierte:

  • thiamethoskam – een systemische stof die zich ophoopt in plantensap en insecten nog enkele weken vernietigt;
  • lambda-cyhalothrin is een contactstof die een nadelig effect heeft op plagen in volwassen en larvale stadia.

Voor zowel de behandeling als de preventie van fruitbomen is het belangrijk om die preparaten te kiezen die geschikt zijn voor een bepaald type plant. Dus tegen aardbeien of Valverde-erwten zijn insecticiden voor een appelboom niet effectief en omgekeerd..

Confidor Maxi

drug confidor maxiConfidor Maxi is een ander gecombineerd insecticide dat geschikt is voor therapeutische en profylactische behandelingen van appel-, pruimen- en andere fruitbomen in de tuin. Het is effectief tegen motten, motten, bladluizen en zuigende plagen. Dankzij de goed gekozen samenstelling werkt het middel direct na behandeling op insecten. De periode van verdere bescherming is maximaal 15 dagen. Het kan worden gebruikt bij warm en regenachtig weer. De componenten van het preparaat zijn gelijkmatig verdeeld over de wortelstok en bovengrondse delen van planten. Ze bieden langdurige profylaxe tegen verschillende soorten plagen. 1 g van het preparaat is voldoende om te kweken in 10-14 liter water en om 4-6 bomen te verwerken.

De lijst met contactinsecticiden omvat Ripcord, Karbofos, Arrivo en andere medicijnen. Ze worden ook gebruikt voor behandelingen, maar zijn alleen effectief als ze in direct contact komen met ongedierte. Het is raadzaam om ze te gebruiken wanneer er al larven of volwassen insecten op de planten verschijnen, die zich voeden met bovengrondse delen of met gewassen. Systemische insecticiden hebben een ander werkingsmechanisme. Ze kunnen zich ophopen in plantensap en zorgen voor een krachtige preventie van ongedierte gedurende enkele weken..

Bescherming van bomen tijdens de bloeiperiode – video

Adblock
detector