Spint op een roos - wat te doen?

spint op een rozenstruik Elke bloemist en tuinier kent een spintmijt van gezicht. Dit is het meest schadelijke insect, vlecht de planten met spinnenwebben en zuigt alle sappen eruit, waardoor de bladeren en bloeiwijzen geleidelijk uitdrogen en afsterven.

Een kenmerk van deze plaag is het vermogen om absoluut alle planten te vernietigen – bloemen, bomen, struiken.

Rozen zijn in dit geval geen uitzondering, maar eerder het tegenovergestelde – de lekkerste plant voor een insect..

Families van mijten die zich voeden met het sap van plantencellen omvatten individuen van polyfagen die geen voedsel sorteren en groene planten aanvallen, evenals specifieke soorten die slechts één type plant prefereren.

Schade aan rozen van welke aard dan ook door spint leidt tot bladverlies en een sterke gevoeligheid van de bloeiende struik voor andere plantenziekten.

Vaak niet genomen maatregelen om teken tijdig te bestrijden leiden tot uitputting van rozen en uitdroging van zaailingen..

Methoden voor het opsporen van spintmijten op een roos

Een schadelijk insect is niet zo gemakkelijk te herkennen in de vroege stadia van zijn reproductie. Het is echter mogelijk om een ​​vergrootglas te gebruiken. teken detecteren met een vergrootglas De spintmijt is erg klein en vermenigvuldigt zich graag aan de onderkant van de bladeren, waardoor het bladoppervlak geleidelijk volledig wordt gevuld met zijn kolonie. Het aantal van de koloniale familie van spintmijten kan enkele honderden individuen tellen, waarvan de grootste vrouwtjes zijn. mijten op rozenblaadjes Het eerste teken van een mijt op de bladeren van rozen is een spinnenweb.. spinnenweb op rozenblaadjes Als u geen beheersmaatregelen neemt, ziet de roos er binnen enkele dagen zo uit, wat uiterst schadelijk is voor de plant en niet zo esthetisch mogelijk is.. beschadigde roos bloeiwijze door een teek

De beste voedingsbodem voor de plaag is stabiel warm weer en veel groen in de omgeving..

Als de teek zich al op een van de planten in de tuin of het bloembed heeft gevestigd, kan hij binnen een paar weken de meest talrijke bewoner worden en een heel ander menu van bladeren eten van alle groene ruimtes die beschikbaar zijn in het arsenaal van het land en de tuin landschap. Spintmijten planten zich voort met behulp van uitgekomen eieren, die ook heel moeilijk visueel waar te nemen zijn.

Daarom moet u, nadat u de eerste tekenen van een op rozen levende teek hebt opgemerkt, onmiddellijk naar alle bladeren van de rozenstruik kijken en de bladeren verwijderen waarop de bestaande teken zitten. Al het verzamelde geïnfecteerde gebladerte wordt aanbevolen om te worden verbrand.

Beheersmaatregelen voor spintmijten die op rozenstruiken leven

  • Het is mogelijk om rozenstruiken te genezen van koloniale invasies van spintmijten, maar het is erg moeilijk in de zomer, omdat er veel groen in de achtertuin is, wat moeilijk met hoge kwaliteit te verwerken is. Maar de late herfst is precies de periode waarin je moet zorgen voor het verzamelen van alle gevallen bladeren van bomen en struiken, waarin de spint zich verbergt voor de winter, waardoor hij niet kan overleven. Zo zouden goed verzorgde rozenperken in de herfst eruit moeten zien om de mogelijkheid van tekenveredeling in het voorjaar te voorkomen.

bloembed van rozen

  • De teek is bang voor koel weer en regenseizoenen. Vogels, waarvoor de teek een smakelijke maaltijd is, helpen schadelijke insecten te bestrijden..
  • Veel tuinders en bloementelers geven de voorkeur aan de strijd tegen teken op een natuurlijke manier – overvloedig water geven van rozen. Tegelijkertijd gaan andere soorten insecten niet dood, waarvoor de teek de basis is van een voedzaam dieet in de overlevingsketen..

Door rozenstruiken te behandelen met pesticiden, kun je nuttige insectendokters doden die teken eten..

  • Vliegen en spinnen zijn de belangrijkste vijanden van de teek, dus je moet voorzichtig zijn bij het onderzoeken van de struik wanneer een web verschijnt, het kan zijn dat dit een gewoon web is, geweven door een familie van spinnen. Je moet letten op het verschillende weven van het mijtenweb en het spinnenweb.
  • In geen geval mogen rozenstruiken worden behandeld met stoffen die fosfaten bevatten, die de specifieke stikstofindex op rozenbladeren verhogen, wat een zeer gunstige omgeving is voor verdere duurzame reproductie van een schadelijk insect.
  • Als er een groot aantal teken op de rozenstruiken is, is het de moeite waard om eerst de struiken met zeepsop te besproeien, het schuim dat op het gebladerte wordt gevormd, laat de teken niet toe om zich in verschillende richtingen te verspreiden en, vanwege aan de ondoordringbaarheid van lucht, veroorzaakt hun dood. Het is raadzaam om bij koud weer te spuiten, zodat de oplossing niet meteen uitdroogt. Voor het hoogwaardig spuiten van rozenstruiken wordt een spuitfles of de zogenaamde tuinspuit gebruikt. sproeienBij de verwerking is het raadzaam om op de onderkant van de bladeren te letten..
  • Ervaren telers geven bij het behandelen van rozenstruiken van teken de voorkeur aan Fitoferm. phytoverm van teekSproeien met een oplossing van deze stof wordt meerdere keren uitgevoerd met tussenpozen van tien dagen totdat de ongewenste plaag volledig is vernietigd. Niet minder effectief zijn Aktellik, Neoron, Agraverin, Nissoran.

Insecticiden hebben geen invloed op de vitale activiteit van spinachtige insecten, daarom is het noodzakelijk om middelen te gebruiken van de klasse van acariciden of insectoacariciden, waartoe de bovengenoemde geneesmiddelen behoren.

Tijdige hulp aan rozenstruiken geeft uiteindelijk zo’n prachtig resultaat.

gezonde roos

Video: spint op rozen

Adblock
detector