Spark gold: instructies voor het gebruik van een dubbelwerkend insecticide

Spark Gold instructies voor gebruik Een gewas telen in een tuin is slechts het halve werk, maar het beschermen tegen ongedierte kan soms overweldigend werk zijn. Daarom kan alleen Iskra Zolotaya de beste assistent van de boer worden in zo’n “verdediging”. De instructies voor het gebruik van dit insecticide duiden op meer dan 60 soorten gevaarlijke insecten, waarvan het pesticide redt..

Het is vooral effectief in de strijd tegen:

 • mot mot;
 • mot;
 • trips;
 • schedes;
 • witte vlieg;
 • Coloradokever;
 • snuitkevers;
 • bladluizen.

bladluis en witte vlieg medicijn De giftige stof begint binnen het eerste uur op insecten in te werken, wat tot hun dood leidt. Als je speciale stokjes gebruikt (een van de vrijgavevormen), dan kunnen deze de kamerplant 6-8 weken beschermen tegen ongedierte. Tegelijkertijd is de Iskra voor spuitvoorbereiding een uitstekende meststof voor gewassen, omdat deze kalimeststof bevat. Daarom wordt het vaak gebruikt in een dergelijke rol..

Gouden vonk: gebruiksaanwijzing in detail

gebruiksaanwijzing op de verpakkingDe verwerking van aardappelen, groenten en aalbessen (zwart) wordt uitgevoerd tijdens hun groeiseizoen. Het insecticide dringt door in de bovenste laag van de bladeren en wordt op celniveau gefixeerd. Het is zo hardnekkig dat het tijdens het zware regenseizoen aan de oppervlakte blijft. Het verbruik van deze tool is zuinig, dus hij gaat lang mee. Onder andere, zelfs bij warm weer, is de vonkenvoorbereiding een betrouwbare bescherming tegen insecten en ongedierte.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met enkele kenmerken van de bereiding van werkvloeistof:

 1. Voor kaskomkommers, tomaten en bloemen. Om een ​​suspensie te bereiden, is het noodzakelijk om 5 ml van het concentraat op te lossen in 10 liter warm water. Dit vloeistofvolume is voldoende om 100 m² oppervlakte te behandelen. De wachttijd is 3-5 dagen.tomaten verwerken in de kas
 2. Voor aardappelen. Volgens de instructies voor het gebruik van de gouden vonk, moet je 1 ml van het medicijn toevoegen aan 5 liter vloeistof. Het wordt aanbevolen om de beplanting tijdens het groeiseizoen te sproeien. Het verbruik van de voorbereide oplossing is 5 l/100 m². De wachttijd is 20 dagen.aardappelverwerking
 3. Voor krenten. Sommige fabrikanten bieden een dergelijke verhouding van Iskra Bio biologisch product (een andere reeks releases) en water – 2-3 ml / 1 l. Om één struik te besproeien, is het noodzakelijk om tot 2 liter oplossing te gebruiken. Het resultaat verschijnt over twee dagen. Er zal echter nog een ets moeten worden gedaan..struiken sproeien

Voor het verwerken van kamerbloemen kunt u een kleine hoeveelheid oplossing bereiden. Dus voor 2 liter vloeistof hoeft u slechts 1 ml insecticide toe te voegen. Dit volume oplossing wordt verbruikt voor 20 m².

In alle gebruiksaanwijzingen, het Spark-insecticide, adviseren fabrikanten om de werkvloeistof in 2 fasen te bereiden. Eerst wordt de aangegeven dosering verdund in een kleine hoeveelheid water (tot 1-2 liter). Voeg na volledige oplossing van het pesticide het ontbrekende volume toe.

Super sticks “Spark gold” voor drukke bloemisten

bescherming tegen insectenplagen en voedingOp basis van dit insecticide zijn speciale sticks te koop. Ze bevatten imidacloprid, een actieve chemische stof die ongedierte vernietigt.

Bovendien bevatten ze voedingscomponenten:

 • fosfor;
 • stikstof;
 • potassium.

Met deze sticks bescherm je je kamerbloemen tegen bladluizen, schildluizen en snuitkevers..

goed verzorgde bloemenIn dit geval is er maar één ding nodig van de teler: de meststof volledig onderdompelen (in een rechtopstaande positie) in het bodemsubstraat en vervolgens de bloem matig water geven. Een grote hoeveelheid water draagt ​​niet bij aan de opname van voedingsstoffen door de cultuur.

Om in deze kwestie een uitstekend resultaat te krijgen, moet u de sticks correct verdelen:

 • als de diameter van de pot 6-9 cm is, is er maar 1 stok nodig;
 • 9-14 cm – 2 stuks;
 • 15-20 cm – 3 stuks;
 • 20-30 cm – 4 stuks;
 • 30-40 cm – 5 stuks;
 • Vanaf 40 cm – 6 stuks.

Zoals aangegeven in de instructies voor het Iskra-ongediertemiddel, vindt de dood van insecten plaats 7-10 dagen nadat het insecticide in de grond is geplaatst. Deze apparaten worden op dezelfde afstand van elkaar geduwd, bij voorkeur langs de omtrek van het groeipunt. Omdat de insecticide-meststof vrij langzaam in water oplost, duurt de duur tot 6-8 weken..

Enkele kenmerken van het gebruik van het insecticide Iskra Zolotaya en zijn analogen

medicijnverpakkingHet wordt aanbevolen om landbouwgewassen alleen te behandelen met een vers bereide oplossing. De procedure wordt uitgevoerd bij rustig weer, ofwel tot 10-11 uur, of ‘s avonds na 17.00 uur. De luchttemperatuur buiten moet binnen 12-25 zijn. In dit geval is het de moeite waard om strikt vast te houden aan de wachttijd voor de werking van een giftige stof..

Na het behandelen van gewassen met een insecticide, mag je pas na 2 dagen tuinwerk doen. Oogsten is toegestaan ​​2-3 dagen na het beitsen.

Bovendien produceren fabrikanten uitstekende analogen van dit insecticide. Een daarvan is Iskra Bio. Het kan 2 dagen voor de oogst worden aangebracht en in gebieden met zeer warme klimaten (vanaf 28 ° C).

Afhankelijk van de soorten plagen wordt de dosering van het biologische product bepaald:

 • trips – 10 ml / 1 l;
 • bladluis – 10 ml / 1,3 l;
 • spint – 10 ml / 5 l.

Dergelijke verhoudingen zijn toegestaan ​​voor de verwerking van komkommers en tomaten, die in een kas worden gekweekt. Het verbruik van de bereide vloeistof is maximaal 2 liter per 10 m². Opgemerkt moet worden dat deze procedure tot 3 keer wordt uitgevoerd. De wachttijd is 2-3 dagen..

medicijnverpakkingVeel mensen waardeerden de effectiviteit van het medicijn tegen witte vlieg, dus begonnen ze het regelmatig te gebruiken. Niettemin is het de moeite waard om een ​​insecticide alleen tijdens het groeiseizoen te gebruiken. Als u dit tijdens de bloei of aan het begin van de vorming van de eerste vruchten doet, kunt u de cultuur schaden..

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkvloeistof niet in de grond terechtkomt. Volgens sommige schattingen is het in staat de microfauna erin te vernietigen..

Nuttige hulp

veiligheidstechniekAllereerst moet in gedachten worden gehouden dat dit medicijn veilig is voor bijen, vee en vissen. Niettemin raden de instructies voor het gebruik van Iskra Zolotoy aan om binnen een straal van 4-5 km van de bijenstal te etsen. Tegelijkertijd moeten de jaren van honinginsecten de komende 8-10 dagen worden beperkt. Hoewel het medicijn niet giftig is voor mensen, is het toch belangrijk om de voorzorgsmaatregelen te overwegen.

Het is de moeite waard om alleen met een giftige suspensie te werken in:

 • gewaad;
 • ademhalingstoestel;
 • handschoenen.

Insectenplagen kunnen uiteindelijk wennen aan het insecticide Iskra Zolotaya. Daarom adviseren fabrikanten het af te wisselen met andere medicijnen in deze serie..

Na het evenement is het belangrijk om je gezicht en handen grondig te wassen met zeep. In sommige gevallen is het beter om je mond te spoelen. Ook is het belangrijk om de windsnelheid in de gaten te houden. Als het meer dan 1-2 km / u is, is het raadzaam om het etsen uit te stellen tot gunstigere natuurlijke omstandigheden. Door zich aan deze regels te houden, kan de tuinman zijn oogst beschermen tegen “ongewenste” gasten..

De strijd tegen schadelijke insecten – video

Adblock
detector