gaasvliegend insect De gaasvlieg helpt tuinders om kleine plagen te bestrijden. In sommige landen worden deze insecten speciaal gefokt voor de massale vernietiging van parasieten. In de tuin of in de tuin zijn het echte “oppassers”. Hun aanwezigheid in het huis maakt de eigenaren echter onaangenaam. Om ze correct te behandelen, moet u weten welke voordelen ze met zich meebrengen. In dit geval moet u vertrouwd raken met de belangrijkste methoden om ermee om te gaan..gaasvliegen

Externe functies

gaasvliegen in de tuinDe gaasvlieg is een lichtgroen insect. Het heeft een heldere of een gedempte kleur. Het heeft antennes en drie poten aan beide zijden. Hun onderscheidende kenmerk zijn doorschijnende vleugels. De larven kregen hun naam vanwege de ongewone kleur van de ogen – goud met een glans.speciale insectenogen Het is vermeldenswaard dat de glanzende, blauw geaderde vleugels de insecten een luxe uitstraling geven. In dit opzicht kregen ze een andere bijnaam – fliernits.blauwe gaasvliegen

Langwerpige kaken bevinden zich aan de rand van het hoofd. Met hun hulp onderzoekt ze de vegetatie totdat ze parasieten vindt. Daarom kan het de vegetatie bederven.

Het langwerpige lichaam van de larven, 1,5 cm groot, is bedekt met kleine wratten en heeft ook een dunne haarlijn. Muggen bewegen zeer snel en behendig. De beschermende reactie van de gaasvlieg is het vrijkomen van een penetrante en onaangename geur. Hij is het die vijanden afschrikt.gaasvlieg larve

Levensactiviteit

gaasvlieg legt eierenWanneer de eigenaren de eigenaardigheden van de levensstijl en het gedrag van de vliegers kennen, zal het voor hen gemakkelijker zijn om hun huizen te beschermen tegen hun invasie. Het zal tuinders ook helpen, integendeel, gunstige omstandigheden voor hun teelt te creëren.. gaasvliegen aan een boomDe gewone gaasvlieg heeft dus unieke gedragskenmerken. Hier zijn er enkele:

 • de maximale activiteit van volwassenen is ‘s avonds;
 • verdraagt ​​​​geen langdurige blootstelling aan direct zonlicht;
 • vestigt zich op schaduwrijke en vochtige plaatsen: onder bladeren of in het gras;
 • muggen beginnen in de lente uit hun schuilplaatsen te kruipen bij temperaturen boven 10 ° C;
 • ze stromen naar het felle licht van elektrische lampen en dringen daardoor het huis binnen;
 • leg enkele tientallen eieren (op lange draden) in de buurt van bladluiskolonies.

De larven brengen de winter door op zolders, in de spleten van huizen of onder de schors van bomen. Als de eigenaren er vanaf willen, moet je moeite doen om ze daar weg te halen..

Lacewing-ei op lijmdraadDeze “verdedigers” zijn te vinden in een persoonlijk perceel of moestuin. Degenen die zich bezighouden met kassen, moeten ook letten op het verschijnen van fakkels.. koppeling van lacewing-eierenToch raden experts aan om deze “oppassers” zelfs toe te voegen aan je tuin, tuin of kas. Ze zullen helpen om tientallen plagen kwijt te raken..

Eetpatroon

spint voedselIn de natuur zijn er twee soorten muggen: roofdieren en niet-roofzuchtige individuen. Deze laatste voeden zich uitsluitend met levenloze organismen: bladluisafscheidingen, stuifmeel of bloemennectar. gaasvlieg eet houtwormOp de vraag of een gaasvlieg een plaag of beschermer is, kan men ondubbelzinnig antwoorden dat het in het voordeel is van tuiniers. De larven eten meer dan 80 soorten ongedierte, zoals:

 • rupsen;
 • spintmijten en andere soorten mijten;
 • schilden;
 • bladluizen en hun larven;bladluis
 • motten;
 • Coloradokever eieren;
 • sprinkhanen;sprinkhaan
 • houtwormen;
 • wrat;
 • vergif spin cocons.

De mug voedt zich alleen met zachte insecten. Gedurende 7 dagen doodt elk individu tot 200 bladluizen, insecten of eieren. De vruchtbaarheid van vrouwtjes varieert van 200 tot 400 eieren in hun leven..

Besturingsmethoden:

anti-veterig licht rond het huisBuiten in de natuurlijke omgeving heeft dit insect veel voordelen. Niettemin brengt de fleur-eter problemen bij de huurders wanneer hij het huis binnenkomt. Het zal voor haar niet moeilijk zijn om binnen te komen. Zijn “voertuig” kan bloemen (viooltjes, begonia’s) of houten bouwmaterialen zijn.

De eerste habitat van muggen zijn bloempotten voor binnenshuis. Daarna nestelen ze zich in meubels en eten..

Fleernits zijn erg vasthoudend en planten zich snel genoeg voort. Daarom worden velen geconfronteerd met het probleem hoe zich te ontdoen van een gaasvlieg. Je kunt deze insecten bestrijden met de eenvoudigste methoden of dingen:

 1. Licht. Zet in het donker een lantaarn op straat aan en zet de ramen open. Ze zal op het licht reageren en naar buiten vliegen.
 2. Stofzuiger. Verzamel volwassenen met apparatuur en wurg de gelegde eieren.
 3. Echografie. Een geluidsgolf raakt de hersenen van het insect en ze vallen dood neer.
 4. Allerlei sprays. Alleen dan moet je de ruimte goed ventileren..spray in de strijd tegen gaasvliegen
 5. Met oplossingen. De meest betrouwbare is 0,5 l water en 25 g vanilline. Besproei geïnfecteerde planten eens in de 7 dagen.
 6. Hoge koorts. Breng de bloempot met de larven naar de kachel, open haard of convector.convector
 7. Een zelfklevende val. Tijdens de vlucht zal de mug de tape aanraken en eraan hangen.duct tape

Ook moeten de eigenaren van blokhutten alarm slaan wanneer deze larven verschijnen. Hun aanwezigheid duidt op het verschijnen van timmermanskevers die de muren of vloeren van een geplaveid huis vernietigen..

Bij het vernietigen van een gaasvlieg moet men zich echter altijd herinneren aan zijn onschatbare rol in de natuur. Daarom is het beter om humane methoden te gebruiken om het te elimineren..kan de plant bederven

Interessant over lacewing – video