Raspberry Heritage - een bewezen variëteit voor een consistent rijke oogst

frambozenherage Raspberry Heritage is een van de meest voorkomende remontante variëteiten, die al meer dan een halve eeuw zowel op persoonlijke percelen als op grote boerderijplantages wordt verbouwd. De redenen voor zijn populariteit liggen in pretentieloze groeiomstandigheden, constant hoge productiviteit en uitstekende smaak van grote en aromatische bessen. Ze hebben een universeel doel – ze kunnen vers worden gegeten, worden gebruikt voor het maken van sappige vullingen voor het bakken, zelfgemaakte jam en conserven..

Raspberry Heritage – kenmerken en beschrijving van de variëteit

remontante frambozenvariëteit De Heritage Repair Raspberry is het resultaat van het moeizame werk van Amerikaanse veredelaars van de Cornell University om de variëteiten Durham, Cuthberg en Milton te kruisen. Het hybride ras werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969 en werd de basis voor verder veredelingswerk. Op basis van Heritage werden verschillende nieuwe variëteiten van grootbloemige en hoogproductieve frambozen gekweekt, die over de hele wereld aan populariteit wonnen..

Beschrijving van Raspberry Heritage:

 1. Hoge en licht spreidende dwergstruik kan 170-200 cm hoog worden.
 2. Scheuten zijn rechtopstaand, bedekt met kleine doornen. Vanwege de gematigde scheuten groeit de variëteit niet over het grondgebied van de site..
 3. Sterke takken dragen het gewicht van rijpe bessen en breken niet onder hun gewicht.
 4. De bladplaten zijn langwerpig, met spitse randen, donkergroen.
 5. Bessen zijn kegelvormig met een stompe bovenkant en kleine korrels, met een gewicht tot 3-4 g. De smaak is aangenaam, zoet.grote zoete bessen
 6. Het ras wordt gekenmerkt door een slechte droogteresistentie. Op warme zomerdagen hebben frambozenstruiken regelmatig water nodig – dagelijks of om de 2 dagen. Tegelijkertijd verdraagt ​​Heritage goed een verlaging van de luchttemperatuur tot -20 ° C, zonder dat er extra schuilplaatsen nodig zijn..

De Heritage-framboos behoort tot de overblijvende rassen. Dit betekent dat hij tijdens het groeiseizoen meerdere keren de oogst draagt. Productieve zelfbestuivende soort draagt ​​vrucht van augustus tot de eerste nachtvorst.

Afhankelijk van de vruchtbaarheid van de bodem en de toegepaste minerale en organische meststoffen, bereikt de opbrengst van Frambozen Heritage 4-5 kg ​​van elke struik..

Heritage-frambozen planten

frambozenerfgoed in hun zomerhuisjeFramboos Heritange wordt geplant in het voor- en najaar. September wordt als de meest gunstige tijd beschouwd – zaailingen hebben tijd om wortel te schieten voor het begin van de vorst en verdragen de winter goed.

Voor hoge opbrengsten aan frambozen, moet u warme, goed verlichte gebieden kiezen, beschermd tegen tocht. Frambozenstruiken verdragen geen hoge grondwaterstanden en winderige, vochtige plaatsen. De grond op de locatie moet goed gedraineerd zijn, met een neutrale tot gemiddelde zuurgraad..

Selectie van jonge boompjes

selectie van zaailingenSnelle beworteling en groei van frambozen hangt af van de juiste keuze van zaailingen. Ze kunnen het beste worden gekocht bij vertrouwde tuinwinkels of gespecialiseerde kwekerijen. Twee jaar oude zaailingen schieten het beste wortel – dit punt moet worden gecontroleerd met de verkoper.

Inspecteer de zaailing voor het kopen zorgvuldig – deze moet minimaal twee scheuten van 1 cm dik hebben en de lengte van het centrale wortelproces moet 13-16 cm zijn.Aan de basis van de zaailing moeten 3-4 levende knoppen zijn, van welke vruchtbare scheuten in de toekomst zullen groeien.

Het wortelstelsel van de plant moet gezond, dicht en goed ontwikkeld zijn. Het kan open of gesloten zijn. In het eerste geval moet de zaailing onmiddellijk na aankoop worden geplant, in het tweede geval kan deze de hele winter worden bewaard en alleen in de lente worden geplant..

Landingsschema

schema en technologie voor het planten van frambozenVoordat u frambozen Heritage-zaailingen plant, moet het geselecteerde gebied worden voorbereid. Dit kan het beste 3-4 weken voor het planten worden gedaan. De grond moet worden ontdaan van onkruid en topdressing gemaakt van een emmer rotte mest, een glas houtas en 2 el. ik. superfosfaat.

Raspberry Heritage-plantschema:

 1. Graaf de bemeste grond op en maak plantgaten van minimaal 50 cm breed en diep.
 2. Laat bij het planten van meerdere frambozenzaailingen een afstand van 60-80 cm tussen hen.
 3. Plaats de zaailing in het gat en maak de wortels voorzichtig recht. Zorg ervoor dat de wortelhals zich 3-4 cm boven de grond bevindt.
 4. Bestrooi het gat met aarde zodat er geen holtes meer in zitten..proces voor het planten van frambozen
 5. Verdicht de grond rond de struik lichtjes en vorm kleine bultjes.
 6. Snijd de scheuten van de zaailingen af ​​zodat hun lengte niet groter is dan 30-35 cm.

Geef daarna elk frambozenboompje overvloedig water en giet er minstens 20-30 liter water onder. Wanneer het vocht is opgenomen en de grond een beetje bezinkt, voeg dan meer aarde toe en mulch de boomstamcirkel met compost.

Regels voor de verzorging van Raspberry Heritage

frambozen verzorgingHeritage-frambozen zijn gemakkelijk te verzorgen. Het blijft groeien, zelfs als de tuin volledig wordt verlaten. Maar in dit geval wordt de plant kwetsbaar voor ziekten en plagen, worden de bessen kleiner, verslechteren hun smaak en vruchtvorming van de struik.

Raspberry Heritage-zorg bestaat uit verschillende fasen.:

 • tijdig water geven;
 • bevruchting;
 • snoeien van scheuten;
 • kousenband voor hekjes en steunen;
 • het losmaken van de grond en het mulchen van de stamcirkel.

In noordelijke regio’s met koude winters hebben frambozenstruiken voorbereiding nodig op het winterseizoen. In milde winters met een luchttemperatuur van minimaal -20 °C hoeven planten niet afgedekt te worden.

Bewateringsmodus

druppelirrigatie van frambozenDe belangrijkste voorwaarde voor de volledige groei en hoge productiviteit van de Heritage-framboos is tijdig water geven. Deze variëteit verdraagt ​​​​de droogte niet zo goed, daarom heeft hij tussen mei en begin september overvloedige watergift nodig..

Bij gebrek aan vocht worden de scheuten zwak en dunner, het blad verdort en de vruchtvorming neemt met minstens 30% af. In de zomerdroogte worden planten elke dag of om de dag water gegeven. De beste optie zou een druppelirrigatiesysteem zijn, dat de tuinman zal behoeden voor zwaar dagelijks werk..

De eerste bevochtiging van de struiken wordt uitgevoerd tijdens de actieve groei van de knoppen, meestal eind mei. In de toekomst hangt de frequentie van water geven af ​​van de weersomstandigheden. Na het water geven moet de grond minimaal 30 cm diep worden bevochtigd, dus voor elke zaailing zijn 2-3 emmers water nodig.

Topdressing

het resultaat van zorgzame zorgOm het groeiseizoen en de groei van nieuwe vruchtbare scheuten in april of mei te versnellen, moeten frambozen worden gevoed met organische of minerale verbindingen met stikstof. Onder industriële bereidingen is het het beste om azofoska of ammoniumsulfaat te kiezen, onder biologische producten – kippenuitwerpselen of toortsinfusie.

Organische verbindingen kunnen niet in hun pure vorm worden toegepast, anders kunnen ze de wortels van de struiken verbranden. Koemest wordt verdund met schoon, bezonken water in een verhouding van 1:10; voor kippen- of duivenpoep wordt een verhouding van 1:30 gebruikt. Voor 1 m² frambozen is minimaal 5 liter infusie nodig.

Tijdens de periode van ontluiken en vruchtvorming neemt de behoefte aan frambozenstruiken voor kalium toe. Op dit moment is het raadzaam om ze te voeren met een infusie van houtas. U kunt ook kaliumsulfaat (25-30 g per 10 L water) of nitrofos (40-45 g) gebruiken.

Heritage is een van de meest bekende frambozenrassen, populair bij beginnende zomerbewoners en professionele boeren die op industriële schaal frambozen telen. De pretentie van de cultuur, gecombineerd met een hoge opbrengst en een uitstekende smaak van bessen, zorgde voor meer dan een halve eeuw voor de vraag..

Met frambozen bezaaide Heritage – video

Adblock
detector