Pompoenen kweken in het open veld van de regio Moskou

Pompoen in de bedden van de regio Moskou Het is moeilijk om je de tuinbedden van Russische huishoudboerderijen voor te stellen zonder zo’n cultuur als pompoen. En in de tuinen bij Moskou, in de herfst, tussen de dode toppen, zijn heldere vlekken van deze vruchten met de meest verschillende vormen en kleuren duidelijk zichtbaar.

Lees ook een artikel over wanneer je courgette moet planten.!

Het lijkt erop dat het kweken van een pompoen in het open veld in de regio Moskou helemaal niet moeilijk is, en veel tuinders na het planten zijn beperkt tot minimale aandacht en zorg voor de groente. Inderdaad, vroege rijping, maar niet de zoetste en langst bewaarde pompoenen kunnen in de laatste dagen van augustus en september worden verwijderd. Maar oranje grootbloemige schoonheden en geurige nootmuskaatpompoenen, met een minachtende houding ten opzichte van landbouwtechnologie, rijpen niet altijd.

Om niet zonder de gewenste oogst te zitten, is het belangrijk om te weten hoe je de oogsttijd dichterbij kunt brengen, de pompoen in het open veld goed kunt verzorgen en de rijpheid van het fruit kunt bepalen..

Hoe en wanneer pompoenzaailingen te planten??

Pompoenzaailingen ontkiemen Om een ​​vriendelijke en maximale vroege oogst te verkrijgen, wat erg belangrijk is bij het kweken van middenseizoen en late pompoenen in de volle grond bij Moskou, is het beter om zaailingen te planten. Om dit te doen, worden grote, gevulde zaden een paar dagen ondergedompeld in warm water voordat ze worden gezaaid en ongeveer drie uur op een temperatuur van 45-50 ° C gehouden. Daarna wordt het zaad eruit gehaald en bij kamertemperatuur wachten de zaadjes tot de zaadjes die tussen de laagjes nat weefsel zitten, gaan pikken. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vocht niet is verdampt, omdat de uitgedroogde kiem van de spruit snel kan afsterven.

Zodra de kleppen open zijn kan het zaadje in de grond geplant worden..

Elk zaadje in een aparte potMaar voor pompoenen van laatrijpe variëteiten en zaailingen die het risico lopen onder de voorjaarsvorst te vallen, is het beter om de zaden van tevoren te stratificeren. Hiervoor worden de zaden die in dezelfde vochtige omgeving zijn gegroeid in de koelkast geplaatst. Hier, bij een temperatuur van 2 tot 5 ° C, wordt het plantmateriaal uitgehard en brengt het 3-4 dagen door.

Het is optimaal om pompoen voor zaailingen drie weken voor het moment dat jonge planten in de grond vallen te planten. Dat wil zeggen, het gebruik van een dergelijke teeltmethode gedurende ten minste 10-15 dagen brengt de oogsttijd van de pompoen dichter bij de regio Moskou..

Maar er moet rekening mee worden gehouden dat groentezaailingen moeilijk te transplanteren zijn en dat alle tijdwinst kan verdampen door de lange acclimatisatie van planten. Daarom wordt gezaaid in turfpotten van 10 centimeter gevuld met een turf-humusmengsel met toevoeging van zand en tuinaarde..

Pompoenzaailingen zijn klaar om in de volle grond te worden geplantDit is voldoende voor de ontwikkeling van het wortelstelsel van zaailingen. Als de zaden in grote zaaibakken worden geplant, is het beter om op de bodem een ​​laag oud zaagsel van 3 centimeter te maken:

 • Totdat de scheuten verschijnen, worden de potten afgedekt met folie en bij een dagtemperatuur van 18-25°C gehouden. De lucht kan ‘s nachts 5-7°C koeler zijn.
 • Wanneer spruiten boven de grond verschijnen, worden pompoenzaailingen verder in temperatuur verlaagd voor extra verharding en om uitrekken te voorkomen, nu tot 15-18°C overdag en 12-13°C ‘s nachts. In dergelijke omstandigheden zijn de planten ongeveer een week..
 • Met het begin van de ontwikkeling van echte bladeren, stijgt de temperatuur overdag met 3-5 ° C en ‘s nachts kan de lucht opwarmen tot 15 ° C.

Pompoenzaailingen voor het kweken in het open veld in de regio Moskou hebben matige, maar regelmatige watergift en goede verlichting nodig. Als natuurlijke verlichting niet genoeg is, zorg dan voor extra verlichting, die ook voorkomt dat de spruiten overmatig uitrekken en verzwakken.

Op een leeftijd van een week krijgen de zaailingen de eerste bemesting met stikstof, waarvoor 250-300 ml toortsoplossing of nitrofosfaat per plant wordt gebruikt in de door de fabrikant aangegeven concentratie.

Goede verlichting en matige watergift bevorderen de plantontwikkelingTegen de tijd dat de zaailingen van pompoen die voor open grond in de regio Moskou worden gekweekt, in de grond vallen, heeft het verschillende echte bladeren met een rijke groene kleur en een sterke, rechtopstaande stam. Het is tijd dat pompoenzaailingen in de volle grond worden geplant, komt met het vertrek van de lentevorst uit de regio Moskou.

Er blijven openingen van 70-100 cm tussen planten van struikvariëteiten, om de voeding van grote planten die krachtige zwepen vormen te garanderen, is het beter om 1,5 meter te laten.

Pompoenverzorging buiten

De zaailingen begonnen te groeienAls u een vroege oogst wilt hebben, maar ook als het gevaar bestaat dat het gebied voor pompoenen onder water komt te staan, worden hoge ruggen gebruikt.

De eenvoudigste manier is om een ​​​​pompoen op een dijk van ongeveer 10-15 cm hoog te planten, in dit geval warmt de grond beter en sneller op en een plant die zich onder nieuwe omstandigheden bevindt, kan gemakkelijk verplanten. De grond moet vochtig, voedzaam en los zijn en de geplante pompoenzaailingen moeten worden bewaterd en bedekt met een film of niet-geweven materiaal.

Pompoen in hoge beddenPompoenverzorging buiten begint vanaf het moment van planten en stopt niet tot de oogst. Zodat vocht langzamer van het grondoppervlak verdampt, onkruid niet groeit en de grond warm is, worden de bedden rond de spruiten gemout met stro. In de zomermaanden, als het weer regenachtig blijkt te zijn, zal deze bescherming voorkomen dat de eierstokken en reeds rijpende vruchten gaan rotten..

Mulchen van de bedden kan veel problemen helpen voorkomen.Van niet gering belang voor het verkrijgen van een vroege oogst is de keuze van een plaats om te planten. Het gewas heeft niet alleen een voedzame, organisch-rijke losse grond nodig, de ruggen moeten ook goed verlicht zijn en beschermd tegen de koude wind. Voor variëteiten die krachtige wimpers vormen, worden heggen en muren van gebouwen zo’n bescherming en een soort latwerk..

Tijdige bemesting is een garantie voor een goede oogstVoor actieve en snelle groei van pompoen gekweekt in het open veld van de regio Moskou, kun je niet zonder regelmatige voeding. Bovendien is het beter om meststoffen niet bij de wortel, maar op enige afstand van de plant in een ringvormige groef aan te brengen. De diepte neemt toe van 8 tot 12 cm naarmate de struik zich ontwikkelt. Wanneer de plant nog klein is, wordt voor de eerste voeding in het stadium van verschillende echte bladeren een dergelijke depressie gemaakt op een afstand van 15-20 cm van de stengel. Vervolgens wordt het gat gemaakt op een afstand van 40 cm, zo worden alle volgende verbanden uitgevoerd met een interval van 7-10 dagen.

Probeer bij het bemesten te voorkomen dat de oplossing op de bloemen, bladeren en andere groene delen van de plant terechtkomt, omdat dit brandwonden kan veroorzaken. Aan het einde van de procedure wordt de goot besprenkeld met aarde. In de beginfase van de pompoenontwikkeling in het open veld wordt organische bemesting opgenomen in de zorg, wat de snelle groei van groen veroorzaakt. Een week na het planten worden de zaailingen bewaterd met een oplossing:

 • kippenuitwerpselen met een snelheid van 1:16;
 • verdunde mest in een verhouding van 1: 6;
 • 1:10 kruideninfusie, bijvoorbeeld brandnetels;
 • synthetische meststoffen die stikstof bevatten in de op het product aangegeven verhouding.

Naarmate ze groeien, worden minerale supplementen geïntroduceerd en wordt stikstofbemesting praktisch uitgesloten voor het oogsten en wordt het aandeel kalium in meststoffen verhoogd. Met een dergelijke maatregel kunnen de vruchten geen nitraten ophopen, maar het zal het mogelijk maken om goed te vormen en het moment waarop pompoenen rijpen in de regio Moskou dichterbij te brengen. Pompoen reageert goed op bladverbanden, waarvoor u kant-en-klare universele actieproducten kunt nemen.

Pompoen rijpt in de buitenwijkenPompoen buiten verzorgen kan niet effectief zijn als de plant weinig vocht bevat. Water geven, vooral in de eerste dagen voordat de pompoen groen is geworden, is enorm belangrijk. Ze kunnen zeldzaam zijn, maar niet oppervlakkig. Wortels op een diepte van 40 cm moeten voldoende vocht krijgen om de ontwikkeling van een grote en rijkbloeiende plant te garanderen. In dit geval wordt het water voor irrigatie staand en warm gehouden.

Een maand voordat de pompoenen in het open veld rijpen of worden gesneden vanwege het begin van koud weer, wordt de watergift geleidelijk verminderd en vervolgens volledig gestopt.

Bij kunstmatige droogte bepaalt de plant wanneer het tijd is voor de pompoenen om te rijpen. En tegen de tijd van de oogst zal de schors van de vrucht harder zijn, zal de stengel uitdrogen en houtachtig worden, zal de pulp dicht worden, met een hoog suikergehalte.

Pompoen vormen in het open veld

Pompoen in het open veld van de regio MoskouBij het kweken van pompoen in het open veld van de regio Moskou, is het moeilijk om een ​​​​fatsoenlijke, vroege oogst te krijgen als je de planten niet vormt en de groei beperkt. Als je je voor struikvariëteiten kunt beperken tot het verwijderen van vrouwelijke bloemen in een periode dat er al voldoende eierstok op de plant is gevormd, dan moet je met een pompoen die lange krachtige wimpers geeft anders doen.

Op het moment dat 5-6 echte bladeren worden onthuld op de hoofdscheut van de pompoen, wordt de stengel geknepen, wat stimuleert:

 • ontwikkeling van laterale wimpers uit de sinussen;
 • een toename van het aantal bloemen, eierstokken en rijpe vruchten.

Dit maakt geen einde aan de vorming van de plant. Wanneer het aantal eierstokken met een diameter van ongeveer 12-15 cm 3-5 bereikt, afhankelijk van de variëteit, wordt het groeipunt van deze wimper verwijderd, waardoor er 3 tot 5 bladeren boven de laatste eierstok achterblijven. Zodat alle krachten van de plant naar de reeds gevormde vruchten gaan, worden vanaf dit moment alle zijscheuten en bloemen verwijderd. Aan het einde van het artikel, in een gedetailleerde video over de vorming van een pompoen in het open veld, wordt de hele reeks acties overwogen.

Onderweg, met de vorming van een pompoen in het open veld, kun je de plant met een simpele techniek van extra voeding voorzien. Naarmate de wimpers groeien, worden ze gelijkmatig verdeeld in het gebied dat is aangewezen voor pompoenen en worden de stengels op een afstand van 50-60 cm van de wortel met aarde besprenkeld en bewaterd. Als gevolg hiervan worden op deze plaatsen extra wortels gevormd, die de rijpende pompoenen helpen voeden..

jonge eierstokHet aantal vruchten op pompoenen die in het open veld van de regio Moskou worden gekweekt, wordt bepaald door:

 • maximaal toelaatbare belasting voor de soort:
 • resterende tijd tot het einde van het groeiseizoen;
 • de mate van rijpheid van reeds gezette pompoenen.

Daarom wordt het bij variëteiten met grote vruchten niet aanbevolen om meer dan 2-3 vruchten te laten staan.

Wanneer de pompoen rijpt in de regio Moskou?

Met de juiste zorg voor pompoenen in het open veld, rijpen vroege en middenseizoensvariëteiten goed in de middelste rijstrook, waardoor niet te grote vruchten worden verkregen.

De rijpingstijd van de pompoen is afhankelijk van de variëteit.Voor tuinders, die er alles aan doen om variëteiten met grote vruchten en butternut-pompoenen te kweken, beroemd om hun heerlijke smaak en aroma, is het belangrijk om het moment van verzamelen niet te missen en precies te weten hoe ze kunnen bepalen of de pompoen rijp is.

Er zijn verschillende tekenen dat de foetus er klaar voor is:

 • Tegen de tijd dat pompoenen rijpen, wordt de stengel grover en wordt als een droge kurk.
 • Plagen en bladeren beginnen geel en droog te worden.
 • De schors verandert van kleur, er verschijnt een patroon dat kenmerkend is voor de variëteit. Hoewel er planten zijn die grijze, groene en romige pompoenen produceren, produceren de meeste soorten oranje of alle tinten geel fruit..
 • Niet alleen de kleur van de schil verandert, maar ook de hardheid ervan. Als de schors van de eierstok gemakkelijk kan worden beschadigd met een vingernagel of een ruwe zweep, dan wordt de schors van een pompoen die in de regio Moskou is gerijpt extreem sterk.

We halen de pompoen uit de tuin voordat het koud wordtEn hoewel de lekkerste vruchten die zijn die in de zon rijpen, is het belangrijk om het gewas te oogsten voordat het aanhoudende koude weer begint..

Vergeet niet dat de herfst in de regio Moskou verraderlijk is omdat de zon overdag schijnt en de temperatuur redelijk comfortabel is voor pompoenen, en ‘s nachts op de grond koelt de septemberlucht af tot zeer lage niveaus.

Daarom, ongeacht hoe de zomerbewoner voor de pompoen in het open veld zorgt, is het beter om de vruchten te verwijderen die bij de eerste twijfel niet op tijd zijn gerijpt. Vorst kan zelfs volwassen fruit ernstig beschadigen, waardoor de kwaliteit en opslagcapaciteit afnemen..

Pompoenen die bedoeld zijn voor opslag, worden gesneden, met een stengel van minimaal 4-6 cm lang, gesorteerd en gedroogd. Gedurende 8-10 dagen in een droge, warme kamer of buiten, onder een afdak, als het weer het toelaat, rijpen de vruchten, de schors verhardt, de snede op de stek droogt op. Als de nachten koud zijn, zoals gebeurt wanneer een pompoen in september of begin oktober rijpt in de regio Moskou, zijn de vruchten bedekt met hooi of non-woven materiaal. Onrijpe pompoenen worden gerijpt in kameromstandigheden, wat 10 dagen tot 1,5 maand kan duren.

Pompoenzaailingen planten in de volle grond – video

Adblock
detector