Pick Me: Review van 15 beste komkommervariëteiten voor de middelste rijstrook – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

de beste soorten komkommers voor de middelste baan De voorjaarsplantboom begint met een zorgvuldige planning van uw tuinwerk. Om uiteindelijk een behoorlijke oogst te krijgen en in de winter van de vruchten van je arbeid te genieten, moet je een van de 15 beste komkommervariëteiten voor de middelste baan kiezen. Sommige tuinders zullen deze vruchten in een kas willen laten groeien, terwijl anderen ze op hun balkon willen laten groeien. Met de eerste glimpen van warmte, zullen de meesten verhuizen naar moestuinen, en open grond is een heel ander element. In dit opzicht is het voor elk van de genoemde arbeidsplaatsen noodzakelijk om waardige “inwoners” te selecteren. Door deze nuances te kennen, kunnen boeren de beste resultaten behalen..

Gerelateerd artikel: komkommerziekten en hun behandeling.

Kort over de belangrijkste

hoge opbrengst komkommers Wanneer u een gewas plant, moet u zich concentreren op de weersomstandigheden in de regio. Om dit te doen, kunt u het weer van de afgelopen jaren analyseren en een algemeen beeld maken, nadat u de datum hebt bepaald. Dan komt het wachtproces. Zodra de thermometer binnen 5-7 dagen niet onder + 5 ° C komt, betekent dit dat het tijd is om het zomerhuisjesseizoen te openen. In de middelste baan is dit ongeveer de maand mei of begin juni. Toch wordt het zaaien van zaden voor zaailingen in een kas 2-3 weken eerder uitgevoerd..

Parallel hieraan moet de boer vier belangrijke vragen oplossen:

 • plantplaats (moestuin, balkon of kas);
 • oogsttijd (een van de zomermaanden);
 • de duur van vruchtvorming;
 • voor welke doeleinden de teelt: zouten, inblikken, verkopen of eten van verse komkommers.

De tuinman moet de geschatte datum berekenen voor het overbrengen van zaailingen naar de volle grond en 21 dagen terugtellen. In totaal zal het midden maart of begin april blijken te zijn. Dit is de geschatte tijd voor het zaaien van zaden voor zaailingen.

Na een beslissing te hebben genomen over deze punten, moet de zomerbewoner aandacht besteden aan de kenmerken van sommige soorten zelents. Vroege komkommerrassen dragen bijvoorbeeld relatief korte tijd vrucht. Tegelijkertijd kunnen hun vruchten last hebben van verschillende plagen en zweren. Toch zijn de voordelen van dergelijke gewassen het feit dat u na 40-50 dagen kunt genieten van de eerste oogst..

komkommerziekteDe smaak van deze hybriden en vroege rijping is bijzonder, omdat hun schil geen bitterheid geeft. Sommigen van hen kunnen zelfs worden ingeblikt of gezouten. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat ze op de middelste baan worden bedreigd door ziekten die komkommers aantasten. Dan krijgt de boer te maken met echte/valse meeldauw of bacteriose. Met het oog hierop is het belangrijk dat uw land de juiste cultuur kiest..

Sommige huisvrouwen oefenen het zaaien van de helft van hun “plantages” met variëteiten alleen om te zouten, en laten de tweede over voor universele of saladevariëteiten.

Top vijf voor de kas

komkommers kweken in een kasDe meesten willen zichzelf het plezier van het eten van groenten niet ontnemen, daarom kiezen ze voor deze methode om ze te laten groeien. De koelte buiten het raam is geen reden om op onze lauweren te rusten, want in een kas/kas moet veel gebeuren. Ze hebben haast om de beste komkommerrassen voor hun kas te kiezen. Het belangrijkste kenmerk van dergelijke “sprinters” van groei is dat de zijscheuten van de plant niet hoeven te worden geknepen. De verkorte weefsels vormen een compacte struik. Het is niet erg weelderig, dus vocht verzamelt zich niet in het gebladerte. Door haar kan de stengel inderdaad gaan rotten en kunnen de greens worden bedekt met echte meeldauw. Van de vele ontwikkelde hybriden is het de moeite waard om er 5 te markeren, die zeer geschikt zijn voor de “Greenhouse” -missie..

Goosebump F1 is een favoriet van velen

kruisbessenvariëteitDit ras is veelzijdig in de ware zin van het woord. Hij werpt perfect zijn vruchten af ​​onder alle omstandigheden: kas, moestuin of balkon. Bovendien is het niet bang voor slechte weersomstandigheden. Zelfs op koele dagen worden de vruchten gezet. Omdat zelentsy een uitstekende smaak heeft, kunnen ze worden gebruikt voor spaties met een ander plan. Ook wordt cultuur gewaardeerd voor:

 • vroege looptijd (maximaal 45 dagen);
 • hoge opbrengst, omdat bij de bladeren meer dan 3 eierstokken worden gevormd;
 • externe aantrekkelijkheid (een dichte struik wordt middelgroot en laat niet veel lange scheuten binnen);
 • originele smaak: onovertroffen aroma, knapperig vruchtvlees en gebrek aan bitterheid;
 • donkergroene vrucht (12 cm) bedekt met zwarte doorns, die op grote knobbeltjes zijn geplant.

vruchtdragendDeze eigenschap maakt deze hybride de eerste in de top vijf van de beste rassen komkommers voor de kas. De leeftijd van zaden voor zaaien moet 3 jaar of meer zijn. Voor het planten is het belangrijk om ze te desinfecteren met een oplossing van kaliumpermanganaat..

Kieming van de variëteit “Goosebump F1” is erg hoog, dus de bedden moeten worden uitgedund. Anders zal de plant langzaam groeien. Bovendien is de uitsparing in de groef gemaakt tot 5 cm.

“Emelya F1” – van boer tot tsarevich

cijfer EmelyaAanvankelijk fokten fokkers het als een salade-subvariëteit, maar later begonnen veel huisvrouwen het fruit te gebruiken voor het inblikken / zouten. Hybride “Emelya F1” tolereert gemakkelijk koele cyclonen en geeft uitstekende opbrengsten bij slecht weer. Eierstokken, evenals fruit, ontwikkelen zich echter actiever in kamers met verwarmingssystemen. De karakteristieke kenmerken van deze cultuur zijn:

 • zelfbestuiving;
 • bloeiend – vrouwelijk;
 • leggen van eierstokken van het bundeltype;
 • 40-45 dagen van het groeiseizoen;
 • middelgrote vertakking;
 • de vrucht is spoelvormig, 15 cm lang en weegt 120-150 g (diameter tot 4 cm);
 • de schil is dun en zonder bitterheid;
 • groot klonterig oppervlak bedekt met witte doornen;
 • schaduw – diepgroen;
 • bladeren zijn licht golvend met een gelijkmatige rand.

oogst van de Emelya-variëteitEen boer kan op één vierkante meter 12 tot 16 kg gewassen oogsten. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de bladeren niet besmet zijn met valse meeldauw of komkommermozaïekvirus. Dit gebeurt vaak met hermafrodiete vruchten..

Het is noodzakelijk om exemplaren op een afstand van 50-75 cm te planten.Dan kan de plant zich succesvol ontwikkelen in een kas.

“Voordeel F1” – de prestatie is nog niet voorbij

variëteit BenefisVan zaaien tot het verschijnen van volwaardige vruchten, het kan 40 of 50 dagen duren. Tegelijkertijd wordt de bloei (voornamelijk vrouwelijk) onafhankelijk bestoven, zonder tussenkomst van insecten. Elke oksel van het blad heeft één paar (2 stuks) of een heel “kwartet” (4 stuks) eierstokken, 8 mm lang. Ze kweken verfijnde ovale greens van 10 centimeter.

Van een klein stukje land (1 m²) kan een boer tot 6-8 kg sierlijke augurken halen. Achter de stevige vruchten gaat een delicate en zoetige smaak schuil. Zelentsy “Benefis F1” tolereert perfect transport en behoudt hun eigenschappen tijdens langdurige opslag. Veel mensen telen komkommers te koop. Het gewas groeit goed op vochtige bodems, waardoor het bestand is tegen meedogenloze echte meeldauw en wortelrot.

Voor zaailingen worden hun zaden in de laatste dagen van april gezaaid. Experts raden aan om jonge zaailingen pas na een maand over te brengen naar land “land”.

Hij wordt “Alekseevich F1” genoemd

rang AlekseevichOndanks zo’n spraakmakende titel worden deze augurken tot 8 cm lang. De omtrek van een miniatuurfruit in de vorm van een cilinder is niet meer dan 4-5 cm, toch geven veel mensen de voorkeur aan de Alekseevich-komkommervariëteit, omdat de opbrengst 14 kg / m² is. Deze greens zijn geschikt voor beitsen en beitsen. Maar voor dergelijke doeleinden moeten ze op tijd worden verzameld, wanneer ze niet groter zijn dan augurken of augurken. Miljoenen houden van ze vanwege hun unieke eigenschappen, namelijk:

 • korst zonder knobbeltjes en scherpe doornen;
 • smaak niet bitter;
 • greens rijpen bijna gelijktijdig;
 • kieming wordt eerder waargenomen dan alle andere variëteiten;
 • vruchten kunnen al 38-43 dagen na ontkieming worden geoogst;
 • gestalte en vertakking gemiddelde.

Dit gewas draagt ​​vrucht van mei tot bijna oktober. De bloeiwijzen vallen niet af en zijn zelden leeg. Vruchten groeien gelijkmatig, zonder te krullen.

Voor een succesvolle vruchtzetting van het ras moet de temperatuur in de kamer minimaal 12-15 ° C worden gehouden.

“Jongen met een vinger” komt uit een sprookje

klas jongen met vingerDe eerste vruchten verschijnen 40-45 dagen na het zaaien van de zaden. Ovale donkergroene cilinders zijn bedekt met kleine stekels. De knobbeltjes zijn niet erg uitgesproken. Het bijzondere van deze hybride is dat alle komkommers even groot zijn. De struik hangt er zo dik mee dat vanaf het plein. meter, kunt u tot 14 kg van dergelijke rijkdom verzamelen. In dit geval zal elk afzonderlijk exemplaar:

 • met een gewicht van 50-60 g (met behoud van al zijn sappigheid);
 • tot 10 cm lang;
 • 3-4 cm in diameter (zonder dichte huid).

oogstenIn slechts één bos vindt de gastvrouw maximaal 6 eierstokken. Opmerkelijk is dat onvruchtbare bloemen zeer zeldzaam zijn. De struik heeft een indrukwekkend uiterlijk, maar de scheuten zijn zwak gevlochten en groeien niet veel.

Omdat de vruchten ontgroeien, moeten ze op tijd worden geoogst, dat wil zeggen om de 2 dagen of zelfs vaker. Zodra ze 6-8 cm lang worden, is het aan te raden om ze te plukken.

Met welke zaden ga je naar de tuin??

open veld komkommersDe beschermde bodem en het gunstige microklimaat van de kas zullen de planten niet vervangen door frisse lucht, voedzame regen en de stralen van de lentezon. Bovendien kunt u vanaf een groot perceel een onbeperkte hoeveelheid verrukkelijke producten krijgen. Als u dit begrijpt, moet u weten welke soorten komkommers voor volle grond het beste zijn. Het zijn deze zaden die je mee moet nemen, in de lente naar de tuin gaan.

“April F1” – vroege vogel van de lente

klas aprilDeze hybride is niet bang voor koud weer. Het uiterlijk van het gewas kan 45 of 55 dagen na het ontkiemen van de eerste scheuten worden waargenomen. Sommige tuinders beginnen al heel vroeg met het planten van zaden. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om een ​​film te gebruiken om een ​​broeikaseffect te creëren..

In de komende 30 dagen worden de eierstokken “in der minne” gevormd. De beste prestatie werd echter behaald door twee factoren: vroege aanplant en bestuivende insecten. Dankzij dit zal de boer 7 tot 13 kg (per 1 vierkante meter) van het gewas van zijn kleine plantage oogsten. Deze komkommers worden gekenmerkt door de volgende symptomen:

 • groot formaat: 20-25 cm;
 • optimaal gewicht – van 200 tot 250 g;
 • de knobbeltjes zijn klein en schaars gelegen;
 • witte doornen;
 • groen wordt niet geel en ontgroeit niet.

opbrengst buitenVeel mensen kweken dit gewas graag omdat het niet veel onderhoud nodig heeft. De struik heeft een compacte vorm, omdat de takken zelf de mate van groei bepalen..

Het wordt aanbevolen om zaailingen 15-20 dagen na het zaaien in de volle grond te planten. De zaden worden slechts 0,5 of 1 cm in de grond verdiept. Je kunt 2 parallelle bedden maken, waartussen minimaal een halve meter breed moet zijn.

“Masha F1”, maar zonder beer

variëteit MashaVan de 15 beste komkommervariëteiten voor het kweken op de middelste rijstrook, wordt deze beschouwd als de leider in rijpingssnelheid. Slechts 35 dagen en een salade van geurige augurken is een originele aanvulling op de feesttafel. De oogst wordt al massaal geoogst op de 40e dag, waardoor ze kunnen worden bewaard. Daardoor zijn ze knapperig en sappig. Onderscheidende kenmerken van de variëteit “Masha F1” zijn:

 • de juiste, bijna gelijkmatige vorm van de vrucht (tot 10 cm);
 • puistjes oppervlak met grote knobbeltjes;
 • zoete smaak, zonder de minste bitterheid;
 • hoge opbrengst over een lange periode;
 • tolerantie voor ongunstige omstandigheden.

sappige groentenHet mozaïekvirus, evenals echte meeldauw, omzeilen de cultuur. Niettemin kan na verloop van tijd witrot of anthracnose op de bladeren en stengels verschijnen..

Om schade aan de struik met ziekten te voorkomen, moet u de grond bemesten met toorts of humus en ook de zaden desinfecteren voordat u gaat planten.

“Concurrent” voor alle anderen

rang Concurrent:De takken van deze hybride zijn zo sterk ontwikkeld dat ze wel 2 meter lang kunnen worden. Met behulp van sierlijke ranken klampt de plant zich vast aan hekken of andere constructies. De stengels vormen gele bloemen die stuifmeel afgeven. Het is slechts een paar uur houdbaar, dus het is raadzaam om een ​​gewas in de buurt van de bijenstal te planten. Hierdoor kun je na 1,5 maand de tuin in met manden om te oogsten, enzovoort voor de komende 3 maanden. Deze zelenten hebben:

 • langwerpige vorm;
 • 12 cm vrucht;
 • gewicht ongeveer 120 g;
 • grote bulten;
 • lange steel (dit is een bonus voor montage);
 • geribbeld oppervlak geverfd met witte strepen.

Plotselinge temperatuurveranderingen hebben een negatief effect op de vruchtvorming. In dit opzicht moet de site met verschillende apparaten worden beschermd tegen dergelijke anomalieën..

Lente F1 – een bron van verfrissing

Rodnihok-variëteitHet behoort tot de categorie tussenrassen, aangezien de eerste vruchten op de stengel 55 dagen na het ontkiemen van de zaden kunnen worden geplukt. De bloeiwijzen van de plant worden bestoven door het actieve werk van bijen. Tot drie knopen worden in één bos gebonden en de stengel zelf kan tot 5 scheuten schieten. Zelentsy bereikt 12 cm, wordt zwaarder tot 100 g Uiterlijk zien ze eruit als vaten met een lichtgroene tint met kleine puistjes. sorteer Rodnichok op een trellisOmdat de zwarte doornen niet erg dicht op elkaar liggen, is het veel handiger om het fruit te plukken. Deze komkommers behouden hun smaakkenmerken, zelfs wanneer ze worden gebeitst en ingeblikt..

Om ongeveer 25 kg greens te krijgen, moet je de variëteit op een trellis-methode kweken. Anders wordt dit cijfer teruggebracht tot 5-7 kg.

“Ant F1” is geen hymenoptera

cijfer AntJe moet weten over deze hybride variëteit van komkommers dat de stengel geen lange zijscheuten laat, dus de struik is compact. De bloei wordt bestoven zonder tussenkomst van bijen. De vruchtperiode begint na 35 dagen of meer. Dit is veel eerder dan die van andere vroege rijping. Desondanks dragen ze relatief korte tijd vrucht. Uiterlijk lijken de greens op echte mieren, alleen onder een vergrootglas:

 • zeldzame zwarte doornen;
 • vloeiende kleurschakering van bleek tot moerassig met uitgesproken witte strepen bij de neus;
 • ovaal-cilindrische vorm van de vrucht;
 • in de context is het maximaal 4 cm;
 • pulpdichtheid is gemiddeld.

komkommers van verschillende groottesNatuurlijk zijn ze meerdere keren langer dan insecten – bijna 11 cm.Tot 3-7 komkommers worden tegelijk in één bos gebonden. Daarom kan een zomerbewoner van een klein perceel tot 12 kg van een overvloedige oogst verwachten..

Wanneer u ze in een container kweekt, moeten zaailingen worden bewaterd, waarbij de temperatuur in de kamer minimaal 12 graden moet zijn. Het is wenselijk om al naar de grond te gaan bij het bestellen van 3 tot 5 bladeren op zaailingen.

“Erofei” uit het Russische achterland

rang ErofeiDeze alleskunner is perfect voor elk culinair experiment. De variëteit verbaast iedereen met zijn paradox. Op een dichte, weelderig groeiende struik “pronken” miniatuurgroene planten (slechts 6-7 cm). Deze langwerpige vruchten doen enigszins denken aan kippeneieren, maar met enkele verschillen. De schil heeft kleine bultjes en is versierd met symmetrische lichtgroene strepen. Bloeiend type van de variëteit “Erofey” gemengd.

De zaailingen worden overgebracht naar de volle grond bij een temperatuur van + 15 ° C. In dit geval moeten de bedden worden gewied, onkruid verwijderd en de grond losgemaakt. Tijdens het groeiseizoen mag het voeren niet worden verwaarloosd. Het is de moeite waard om de cultuur ‘s avonds water te geven..

oogst van de Erofei-variëteitNaast de hierboven genoemde rassen, “werken” veel boeren succesvol samen met andere hybride rassen. Onder hen is de populaire “Phoenix”, waarvoor het noodzakelijk is om een ​​tijdelijke schuilplaats tegen de film op het tuinbed te bouwen. Maar dit is alleen in het begin. Terwijl “Dalnevostochny” bijna alle grillen van de natuur weerstaat.het verre oosten en feniks

Groei zelfs in de schaduw

De variëteiten van komkommers die geschikt zijn voor schaduwrijke plaatsen verdienen een aparte beschrijving. Elk voorstedelijk gebied heeft een andere mate van reliëf. Hierdoor zijn er gebieden die niet volledig worden opgewarmd door de zon. Het wordt niet aanbevolen om er paprika’s, tomaten of aubergines op te planten. In deze situatie is er voor de Zelens praktisch geen plek meer in de tuin. Fokkers kwamen de tuinders te hulp. Ze kweekten verschillende soorten komkommers die gedijen in schaduwrijke gebieden. Je moet ze beter leren kennen.

“F1’s Secret” onthuld

merkgeheimIn de schaduw ontstaat een vrij vochtig microklimaat. De genetische kenmerken van deze hybride maken haar immuun voor echte meeldauw en schimmels. Op hun beurt worden slechts één of twee bloemen op de stengel bestoven. Na 38 dagen verschijnen er jonge pluizige vruchten op hun plaats. Ze worden bijna 14 cm en wegen ongeveer 120 g. De scherpe neus en dunne komkommerhals vullen elkaar harmonieus aan. Zijn groenachtige huid is bedekt met dunne en willekeurig verspreide puistjes. De plant is over het algemeen zwak, waardoor de oogst vroeg rijpt.variëteit opbrengst

“Muromsky 36” – het adres van het klooster of de fabriek

cijfer Muromsky 36Op de borders van een moestuin en een tuin kun je gemakkelijk een hele “laan” uit deze cultuur planten. Na letterlijk 1,5 maand zijn de greens klaar voor gebruik. Toch is deze hybride uitsluitend gefokt om te zouten. De belangrijkste kenmerken van de variëteit zijn de volgende:

 • relatief glad oppervlak, bedekt met kleine knobbeltjes;
 • lengte niet meer dan 8 cm;
 • in doorsnede lijkt op een ellips.

Tot 15 augustus draagt ​​de plant in versneld tempo vruchten. Per 1 vierkante meter m draait 4 kg. Desalniettemin worden de bladeren en stengels ziek met schimmelziekten, waardoor de cultuur geleidelijk verdwijnt..

Het oogsten moet volgens een strak schema gebeuren. De schil krijgt letterlijk in een dag een gelige tint. Daarom moet je ze zo vaak mogelijk plukken..

Hoe gaat het met ons lieve “Moscow Nights F1”

gevarieerde Moskouse avondenDe opbrengst van deze hybride soort is ruim 16 kg per vierkante meter. Dit ondanks het feit dat hij in halfschaduw groeit. Voor bewoners van de middelste baan is deze variëteit een echte vondst. Een prachtige vrucht met verschillende knobbeltjes bereikt een lengte van 14 centimeter. De voordelen van deze cultuur zijn:

 • vrouwelijk type bloei (er is geen bestuiving nodig);
 • scheuten zijn sterk geweven;
 • takken bevinden zich op een krachtige stengel;
 • bijna gelijktijdige rijping.

overvloedige vruchtvormingNiettemin zijn deze zelents bang voor een scherpe temperatuurdaling, daarom zijn ze niet geschikt voor het herfst-winterseizoen..

Je kunt ze laten groeien met behulp van de trellis-methode of een basis bouwen in de vorm van een hut.

Privé tuin op het balkon

Het instinct van de tuinman manifesteert zich in veel stedelingen. Door de drukke agenda en afgelegen landelijke gebieden is het echter niet zo eenvoudig om uw ideeën tot leven te brengen. Dit probleem kan heel eenvoudig worden opgelost. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de beste variëteiten komkommers voor het balkon te kiezen. Als gevolg hiervan zullen alle buren van het knapperige geluid van bijtende zelents een ongekende eetlust hebben..

“Machaon F1” is bijna een familielid van grote vlinders

variëteit MachaonBalkons, veranda’s, loggia’s en serres kunnen geweldige plekken zijn voor deze augurklook. De langwerpige stengel laat korte scheuten vrij die niet groeien. Verfijnde ruwe bladeren staan ​​prachtig in het interieur. Vanwege hun uitstekende smaak zijn komkommers geschikt voor zowel salades als augurken. Er groeien tot 10 zelents uit één knoop, 7 of 11 cm lang (60-100 g elk). Tegelijkertijd is de diameter van de vruchten niet meer dan 3,5 cm, maar niet alleen “Makhaon” heeft dergelijke kenmerken. balkon cijferDe volgende soorten komkommers “kunnen perfect opschieten” met deze cultuur:

 • “Biryusa” “;
 • “Balkon”;
 • “Elegant”;
 • Kolibrie;kolibrie variëteit
 • “Niet-vrouwelijke lokale”.

Deze beschrijving bevat slechts 15 van de beste komkommerrassen voor de middelste baan, maar er zijn er tienduizenden in de wereld. Maar zonder het moeizame werk van de tuinman, zal een van hen gewoon wegkwijnen..

De beste variëteiten van komkommers voor open grond – video