Petunia Sophistika Blackberry - een radicaal spectaculaire kleur

petunia sofisterij bramen Als petunia kan worden beschouwd als de kampioen van populariteit onder bloementelers, dan is de nieuwe collectie van Amerikaanse veredelaars Sophistika de recordhouder voor zeldzame exotische kleuren. Het rassenassortiment omvat perfect bijpassende petunia’s Lime Green, Lime Bicolor, Mix en Blackberry. Hun unieke palet fascineert en verrukt zelfs verfijnde tuiniers..

Uiterlijk van Petunia Sophistika Blackberry

Een dichte, goed vertakte bolvormige dwergstruik groeit tot 25-38 cm en heeft een diameter tot 30 cm De bloemen zijn groot (tot 8-10 cm), trechtervormig. Wanneer ze worden geopend, hebben ze de vorm van een vijfhoek.

Petunia F1 grootbloemige braambessensophistry Het grote voordeel van Petunia F1 grootbloemige Sophistika Blackberry is een bijzondere kleuring, die moeilijk in een notendop te omschrijven is. Glinsterende zwarte bloemen hebben rijke paars-paarse, roodachtig-braambessen tinten. Ze kunnen veranderen afhankelijk van het weer, de verlichting en de leeftijd van de plant. Wanneer de luchttemperatuur daalt, ontstaat er een geelachtige tint..

Kenmerken van petunia Sophistika Blackberry:

  • De plant bloeit vroeg en vriendelijk, bloeit lang en uitbundig, een lust voor het oog van mei tot oktober (tot de eerste nachtvorst). Houdt van zonlicht, is bestand tegen droogte, maar als het goed en regelmatig wordt bewaterd, zal het je bedanken met uitbundige bloei.
  • Grote bloemen (grandiflora) reageren op slechte weersomstandigheden, worden beschadigd door hevige regen en worden verscheurd door de wind. Bij langdurig slecht weer kan de bloei stoppen en dan weer hervatten. Daarom is het beter om ze in containers en bloempotten te planten, in potten op loggia’s en balkons onder het dak, op veranda’s en gesloten terrassen te hangen. Op de open grond in bloembedden en bloembedden, zullen ze zich goed voelen onder de dekking van de muur van het huis.
  • Op zichzelf zien de zwarte bloemen van F1-petunia’s van de grootbloemige serie Sophistika Blackberry er wat somber uit, maar ze worden prachtig afgezet door witte, gele, roze, rode metgezellen. Met hun hulp kunt u een uniek landschapsontwerp maken..

Landbouwtechniek

braambesOm het zaaien en ontkiemen te vergemakkelijken, worden de zaden van Petunia Sophistika Blackberry in korrels geplaatst van een speciale, gemakkelijk oplosbare samenstelling. In februari worden ze op het oppervlak van de losse, vochtige en voedzame grond van zaailingdozen gelegd, bedekt met folie of glas. Bewaren op t = 20 ° C, vaak besproeid met een roze oplossing van kaliumpermanganaat. Zaailingen verschijnen op de 14-20e dag.

In maart, wanneer zich 2-3 bladeren ontwikkelen, wordt een pluk gemaakt in plastic bekers en wordt t = 15-17 ° C gehandhaafd. In april worden de zaailingen getransplanteerd in potten d = 9 cm en bewaard op t = 12-16 ° C. Lage temperatuur zorgt voor een verdere krachtige bloei.

Op de leeftijd van 3 maanden kunnen zaailingen in de volle grond worden geplant op een afstand van maximaal 40 cm.Petunia houdt van wekelijkse bemesting met minerale meststoffen voor bloeiende planten.

Video over het planten van petunia’s in een pot

Adblock
detector