Petunia serie Merlin

Petunia Merlijn Petunia is een kruidachtige vaste plant die behoort tot de nachtschadefamilie. In de sierteelt wordt petunia als eenjarige plant gekweekt. Het wordt niet gekweekt als kamerbloem, maar is ideaal voor balkons, ramen en bloemperken voor landschapsarchitectuur. De bladvorm van de plant is stevig op korte pootjes (bladstelen), de stelen zijn dik, vertakt, maar dit hangt af van de variëteit. De bloem van de plant is trechtervormig. Het kleurenpalet is gevarieerd, dus het kan een ervaren bloemist en een eenvoudige zomerbewoner verrassen.

Petunia Merlin is een van de meest populaire planten die door bloemenkwekers worden gekweekt. De bloem is bestand tegen wind en regen, daarom is er veel vraag naar de Merlin-serie in de markt.

Voordelen van Petunia Merlin:

  • De Merlin multiflora serie wordt beschouwd als de beste plant die bestand is tegen weersomstandigheden..
  • Makkelijk te kweken zaailingen.
  • Verdraagt ​​droogte en lichte vorst, groeit op zonnige plaatsen.
  • Perfect voor landschapsarchitectuur.
  • Door het compacte formaat van de plant kan deze strak tegen elkaar geplant worden.
  • Regelmatige en overvloedige bloei bevalt met een mooi en gevarieerd palet.
  • De bloemen van de plant krijgen na regen snel hun vorm terug..
  • Er is veel vraag naar onder bloemisten..
  • De Merlin serie omvat 17 kleuren. Bloemen kunnen niet alleen van verschillende kleuren zijn, maar ook met donkere aderen, evenals een witte cent..

Herziening van petunia’s uit de Merlin-serie

Petunia uit de serie Merlin behoort tot de meerbloemige planten (multiflora). Petunia Merlin is een meerjarige, meerbloemige plant, maar wordt als eenjarige gekweekt. De plant bloeit en groeit goed in de open ruimte, dus ideaal voor het aanleggen van veranda’s, bloembedden, etc. De grootte van de plant bereikt 25 centimeter, dus het wordt beschouwd als een korte en compacte plant. Bloemen ongeveer 6 – 6,5 centimeter in diameter.

Merlijn serie

Petunia Merlijn

De bloemen zijn klein, overvloedig, maar bestand tegen wind, regen en vorst. Kleine struiken van multiflora zijn compact, de bloei begint vroeg. Meerbloemige petunia onderscheidt zich van andere soorten door een uitbundige bloei. De moderne F1-hybride plant lijkt op kleine bolletjes die het oppervlak bedekken en een bloementapijt creëren..

De serie petunia merlin is een compacte, rijkbloeiende plant van F1-hybriden met verschillende kleuren: blauwviolet, karmijnroze, roze, rood, lichtroze, lichtgeel, blauw, wit, rood met een witte rand, paars.

petunia's

De technologie van het kweken van petunia’s van de Merlin-serie

Kweek petunia-zaailingen. Meestal worden zaden eind februari tot begin maart gezaaid in bloembakken met een los substraat. Zaden worden verspreid over het oppervlak van de grond, maar voor het planten moet de grond goed worden bevochtigd. Bedek gewassen met folie en plaats op een warme, lichte plaats. Als aan alle voorwaarden is voldaan, zijn de eerste scheuten binnen 10 dagen te zien. Zodra de plant wat groter is geworden, kun je de potten induiken. Petunia wordt eind mei in de volle grond geplant. Petunia is een thermofiele en fotofiele plant, bloeit slecht in de schaduw. De plant is bestand tegen droogte, maar heeft bij extreme hitte overvloedige watergift nodig. Om een ​​overvloedige bloei te krijgen, worden verwelkende bloemen regelmatig gesneden. Dankzij dit is petunia merlin een lust voor het oog tot de koudste dagen..

Video: de juiste aanplant van petunia’s

Adblock
detector