Petunia Ramblin - trapsgewijze schoonheid

petunia ramblin Er is tegenwoordig waarschijnlijk geen populairdere bloeiende plant dan petunia. Het wordt gekweekt door professionals, landschapsontwerpers en huisvrouwen. Dankzij hun lange bloei sieren petunia’s de hele zomer onze tuinen, balkons, stadsbedden en buitenbloempotten..

Volgens beoordelingen is petunia Ramblin F1 (Petunia Spreading) het populairst onder liefhebbers van bloeiende tuinen. Rechte scheuten erin stijgen met 30-35 cm, maar de laterale zijn tot een meter lang. De schoonheid van petunia-cascadering Ramblin won de harten van bloementelers met een dichte kroon van delicate bloemen die er geweldig uitzien in containers, hangende potten en tuinbedden.

De catalogus van de Ramblin-petunia-groep heeft ongeveer een dozijn variëteiten die verschillen in de kleur van de bloeiwijzen:

 • Ramblin Bordeaux Chroom (paars)
 • Ramblin Lavendel (lavendel)
 • Ramblin Neon Rose (felroze);
 • Ramblin Nu Blus (blauw);
 • Ramblin Peach Glo (perzik)
 • Ramblin Roze (roze);
 • Ramblin Rood (rood);
 • Ramblin Zalm Capri (zalm);
 • Ramblin Suiker Pruim (donkerroze)
 • Ramblin Wit (sneeuwwitje).

soorten petunia ramblin

Alle soorten zijn uniform qua bloeitijd. Wanneer gekweekt in een bloempot op een poot, vormt de plant een bloeiende “bal” die de planter volledig bedekt.

Kenmerken van het kweken van petunia’s Ramblin F1

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat petunia Ramblin een pretentieloze, niet veeleisende bloem is die het oog zal verrukken tot de vorst met uitbundige bloei. Eigenlijk is alles heel anders. Om een ​​spectaculaire “hoed” van grote bloemen te krijgen op krachtige vertakte scheuten zoals op de foto van petunia Ramblin, moet je veel moeite en kennis doen..

Ramblin F1 petunia-zaadselectie

Bij het kopen van zaden is het raadzaam om een ​​Europese leverancier van zaadmateriaal te kiezen, die zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Soms laten bloementelers zich alleen leiden door de kleur van de bloeiwijzen van de variëteit, zonder aandacht te besteden aan de groep of serie, waarvan de naam eerst in de naam van de bloem staat.

Op de Russische markt worden zaden van hybride petunia’s gepresenteerd, die niet goedkoop zijn en geschud worden verkocht. Als er meer dan 10 zaden in een zak zitten, kunnen we praten over een nep of over het vervangen van de originele zaden van wilde planten. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de zaden van de trapsgewijze petunia-ramblin in de verpakking zitten (lees de beschrijving van de groep aandachtig), omdat de ampelachtige plant absoluut niet kan worden verkregen uit de zaden van de struikvariëteit..

Zaailing petunia Ramblin

Als het mogelijk is om de zaailingen te verlichten, kunnen zaden worden gezaaid vanaf januari, maar de beste zaaiperiode voor Ramblin-petunia is eind februari – begin maart.

De zaden zijn erg klein, dus grote potten hebben geen zin, het is voldoende om voor elke soort een plastic beker of zaailingpot te nemen. Elke lichte grond uit een bloemenwinkel is prima voor petunia’s. Als je eigen land uit de tuin gebruikt, moet je er kokosbriket, vermiculiet of oude losse humus aan toevoegen.

Nadat ze de zaden op bevochtigde grond hebben gestrooid, strooien ze ze niet, maar bedekken ze de container eenvoudig met glas of binden ze stevig vast met plasticfolie. Bij een kamertemperatuur van + 200C verschijnen zaailingen binnen een week.

Kleine spruiten vereisen speciale aandacht en zorg:

 • spuiten met een fijne spray;
 • uniforme verlichting van alle scheuten (periodiek draaiend);
 • verpletteren met droog zand wanneer een zwarte poot verschijnt.

Na het verschijnen van het eerste blad kan het glas worden verwijderd en op de leeftijd van het derde blad moeten de zaailingen worden geplukt, elke spruit in een aparte beker.

Zorg voor aanplant van petunia Ramblin

Als petunia Ramblin F1 in een pot, potten of container zal groeien, moet u er rekening mee houden dat u voor de volledige ontwikkeling van het wortelstelsel en overvloedige bloei 6 tot 10 liter vruchtbare grond per plant nodig heeft, die kan zorgen voor voeding aan de plant voor het hele seizoen..

Om ziekten te voorkomen, wordt het niet aanbevolen om verse humus of mest toe te voegen. Petunia Ramblin is pretentieloos voor groeiomstandigheden, maar in de eerste fase moeten de zaailingen in de schaduw worden gesteld en nadat de eerste knoppen verschijnen, moet de mate van verlichting worden verhoogd.

De snelle groei van scheuten en steeltjes vereist overvloedige voeding en dagelijks water geven. In droge, hete zomers moeten planten twee keer per dag worden bewaterd om de grond constant vochtig te houden. Ramblin F1 petunia’s bloeien twee weken eerder dan andere grootbloemige soorten. Om de bloei het hele seizoen door te laten gaan, is het noodzakelijk om eens in de twee weken te bemesten met vloeibare complexe meststof..

Beoordelingen van petunia Ramblin bevestigen dat de plant helemaal niet hoeft te worden geknepen. Met de juiste zorg kun je een krachtige plant krijgen met grote, opvallende bloemen. Ramblin trapsgewijze petunia ziet er geweldig uit een mix van variëteiten (mix), waardoor een leuke cyclus van felle kleuren ontstaat.

Video: overzicht van ampel-petunia’s

Adblock
detector